divendres, 25 de maig del 2012

Sospitosos habituals

(Encetem un micaco censurat...)

Bona part de la setmana l'hem passada discutint al voltant dels comentaris que va fer la presidenta de la Comunidad de Madrid respecte a la Final de la Copa del Rey de España que jugaran el Barça i l'Athletic a Madrid. Moltes coses s'han dit respecte aquestes declaracions, però la més extensa ens explica que no són més que una cortina de fum (o de tinta de calamar com diria el company Dan... ) per a desviar l'atenció d'altres temes.

S'ha de reconeixer que na senyora Esperanza ha fet unes declaracions de manual, de manual de polític populista fatxenda i manipulador. Ha agafat allò que el nacionalisme espanyolista més caspós adora, o sigui, el seu himne (sense lletra), la seua bandera i la figura del Rey i els ha enfrontat als sempre útils 'enemics exteriors', en aquest cas els sospitosos habituals: catalans i bascos. I tot això emmarcat en el món del futbol, un món que aixeca passions i elimina raciocinis a parts iguals. Una barreja genial: futbol, nacionalisme i amenaces exteriors. Si les declaracions populistes fatxendes i manipuladores rebessin el Nobel ella se l'emportaria de llarg.

I tot i que ja des de bon inici tots sabem que això no és més que una cortina de fum per amargar certs "problemets" actuals como ara el cas Bankia (on Caja Madrid té bona part de culpa, tot i que ho vulguin amagar) o la mentira sobre el dèficit de la comunitat que governa (i a sobre es permetia anar donant lliçons als altres del que havien de fer), així com algun pecadet passat (el cas de l'estació de l'AVE a Guadalajara) que poden venir fàcilment a la memòria en aquest casos.

Però el més preocupant de tot això és que per a generar aquest fum ha originat un incendi que fàcilment se l'hi pot anar de les mans. Ho deia l'altra dia en Vicent Partal: aquest senyora ha senyalat directament als seguidors bascos i catalans i ha dit "aquí teniu a l'enemic". I si això per si sol ja és prou greu, si li sumem l'autorització que ha fet a darrera hora el TSJCM de la manifestació organitzada per la Falange i altres grups d'extrema dreta espanyola en contra d'aquests seguidors tenim una barreja massa explosiva. Perquè el que ha fet la sra. Aguirre amb les seves declaracions es convertir cada ikurriña, senyera, estelada o bandera del Barça i de l'Athletic en una botifarra i, alhora, ha deixat lliures un bon grapat de gossos rabiosos i famolencs per allà enmig de forma totalment intencionada. No només ha amenaçat de censurar unes idees per no correspondre amb les seves sinó que, indirectament, ha coaccionat amb la violència per evitar que la gent s'expressés amb llibertat. I tot només per interessos personals.

A tot això li hem d'afegir la censura que ja estan preparant les forces d'ordre espanyoles: "Órdenes sin precedentes a la policía: Ni banderas republicanas ni de ultraderecha, ni senyeras esteladas, ni elefantes, ni Urdangarín, registros de mochilas y cacheos en el estadio". Anem a pams... això de 'bandera de ultraderecha' és per a despistar: penseu que cap seguidor de l'Athletic o del Barça portarà una bandera amb la gallina ? El de la senyera estelada és directament persecució ideològica, ja que cap llei a Espanya la prohibeix (de la mateixa manera que no estan prohibides altres com les del Front Polisari). I això de l'elefant... bé,... que es persegueixi la figura d'un elefant ja es directament una mostra de com s'està degenerant a marxes forçades la legalitat i l'ordre jurídic en aquest cada vegada més repressiu i manipulador estat en el que vivim. I que quedi clar que si bé els hi molesta que existeixin separatistes, el que debò els hi molesta és que surtin per la televisió, o sigui, que surtin de les catacumbes per a mostrar-se a la resta del món.

Corrupció, saqueig de diner públic, manipulació informativa, censura, limitació de la llibertat d'expressió, coaccions violentes… i pensar que encara hi ha gent que es dedica a vendre'ns que ens interessa formar part d'Espanya !!

PS: De portar una foto de la Corina amb el lema 'hola, reina!' no n'han dit res... ;)

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo havia sentit que només requisarien coses que poguessin ser utilitzades en contra del Capo d'estat. Les senyeres crec que finalment les deixaran entrar doncs, he sentit, que no les iguales a les ultradretanes.

Crec que tot i que sigui fum (15.000M€) està mostrant a molta gent com està la cosa. Em consta que ara molta gent de "la meseta" ens pren seriosament i ara comencen a qüestionar-se si tenim drets o no quan fins ara era que no. També, gent d'aquí amb dubtes pot haver-se decidit finalment a passar-se a les estelades. M'agradaria que la gent es passes per causes raonades però és el que hi ha.

Oliva ha dit...

I JO QUE CREC QUE AQUESTA "PAJARA",LO QUE REALMENT VOL, A PART DE TAPAR TOTE LA MERDA PePeRA,ES FOTRE FORA AL "CAMPECHANO" I TOTA LA SEVA "PANDA",PER PROCLAMAR,AMB AJUDA DEL SEU DILECTA AMIC,"EL REPORTERO TRIBULETE",CAP DE LA TERCERA REPUBLICA AL GRAND,AL INCOMENSURABLE JOSE MARI.....

Carquinyol ha dit...

Jordi: Ceient el panorama, el que hem de fer és sortir sigui com sigui.

Oliva: Encara que sembli mentida, al PP n'hi ha que al Juan Carlos no el poden ni veure.

Publica un comentari a l'entrada