dimecres, 23 de maig del 2012

Una ubicació molt adequada

A Barcelona és fàcil trobar escultures als parcs i jardins, n'hi ha arreu i de les temàtiques i els estils més diversos. I també n'hi ha que estan col·locades just a l'indret precís. Si mai aneu per la part alta de la Diagonal (la que toca a Zona Universitària), us podeu arribar als Jardins de Jaume Vicens i Vives. Aquests jardins, no gaire grans però amb un disseny acurat i ben realitzats podreu observar aquesta escultura ben bé tocant la Diagonal mateixa…

Escultura al Jardi Jaume Vicens i Vives

I què té de curiós aquest conjunt escultòric on es pot observar com una llopada caça un cérvol ? Doncs bé, que està just al costat de la seu de La Caixa, allò que hom anomena darrerament 'Mordor'

Escultura al Jardi Jaume Vicens i Vives

… i realment, pensant en accions preferents, en el sanejament financer utilitzant diner públic i en les pràctiques poc ètiques dels banquers aquesta obra fa venir al cap més d'una al·legoria sobre les activitats de la banca en general i les relacions amb els seus clients !

Desconec si aquesta obra té nom, però jo proposaria anomenar-la "L'ànima de La Caixa" !! En cas de no ser possible, em decantaria per un més neutral "homo homini lupus"...

 

Me'n vaig al badiu ...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

L'he vista molts cops, de quan estudiava allà dalt, i sempre m'havia sobtat una escultura així. Però no havia tingut mai en compte on es trobava, ara ho entenc molt més! Voto per 'l'ànima de la caixa' com a nom de l'obra!

Jordi ha dit...

Vagi per davant que no soc amic dels bancs. Per mi, només hi hauria un públic però cal dir que la Caixa és la única entitat que ha canviat les preferents per bons a 10 anys a un interès al voltant del 4%. Altres només han tornat un 40% del valor o simplement donen solucions pitjors. Tots han enganyat però aquí hi ha algun interès en treure només La Caixa quan haurien de sortir-ne totes p.e. el Santander, un dels bancs que ha col·locat fons tòxics, preferents i va intentar col·locar més assegurances d'aquelles contra la pujada de l'euribor amb informació privilegiada. Assegurances que han hagut de ser tornades per ordre judicial perquè eren una estafa (bé, ho diuen d'un altra manera perquè quan es tracta de bancs mai es diu estaf per molt que ho sigui).

Carquinyol ha dit...

xexu: de fet jo també havia passat mil vegades per allà i no m'havia fixa't mai !

jordi: Jo tampoc sóc amic dels bancs i sóc client de La Caixa (també et dic que segurament no per massa temps). Aquest apunt no era per ficar-se amb la Caixa tal qual, de fet, personalment trobo que altres bancs (com el Santander o el BBVA) són molt pitjors.

Però clar, que jo sàpiga al costat de la seu del Santander no hi ha cap estàtua de Dràcula (cosa que estaria molt bé). La veritat és que pensant en els bancs aquella estàtua està molt ben localitzada, sigui La Caixa o qualsevol altre.

Jordi ha dit...

No, el Santander es troba en un conjunt d'edificis tancats amb cos de guàrdia com si d'una caserna es tractés. Allà, aillats del món, com a molt tindran alguna estàtua d'uns quants metres d'alçada del Botin al més pur estil autoritari.

Publica un comentari a l'entrada