dilluns, 21 de maig del 2012

Mentiders compulsius

(Encetem un micaco econòmics...)

Els que entenen com funciona tot això de la economia mundial sovint diuen que una de les coses que s'ha de cuidar per a tenir bon tractes és la confiança que generés als inversors. Vist des de fora la veritat és de sentit comú. De fet, des del Gobierno Español fa mesos que no deixen de repetir una i una altra vegada que tota aquesta gran onada de retallades que estem patint a la nostra societat del benestar no només estan orientades a disminuir les despeses sinó a enviar el missatge a les finances internacionals de que l'Estat Espanyol és un estat que està fent els seus deures i que podrà retornar tot allò que li prestin. Bé, per a dir tota la veritat, el missatge del Gobierno Español era aquest que us acabo de dir i que tot allò de dolent era culpa de les comunitat autònomes (amb Catalunya al capdavant de totes elles).

Tot això estaria molt bé i seria el propi de gestors responsables i assenyats, sinó fora perquè a l'Estat Espanyol els gestors responsables i assenyats estan més extints que l'ocell Dodo. Així, en una setmana hem pogut saber per una banda que quatre comunitats autònomes (Madrid, País Valencià, Galícia i Castilla y León) van mentir sobre les seves taxes de déficit i que Bankia (amb el sr. Rato a la direcció) havia inflat en només 10000 milions d'euros els seus actius.

Si recordem ara que les quatre comunitats autònomes mentideres estan controlades pel PP, que el responsable de les finances de la Comunidad de Madrid (el que va mentir, també del PP) és ara Secretari d'Estat d'Administracions Públiques (el que ha de controlar les autonomies) i que el sr. Rato, el mentider,  també és del PP, el partit que governa l'Estat, tenim un resum perfecte de perquè la famosa prima de risc cada dia es fa més gran i de perquè als mitjans internacionals les ganes d'invertir en l'Estat Espanyol cada dia es desinflen més.

Un últim apunt: Tal i com deia l'altre dia en Vicent Partal, que hagués passat si les que haguessin mentit haguessin estat Catalunya o Andalusia ? Què els hi faran a les mentideres ? (avanço la resposta: res de res). I sobretot,… deixarà d'una punyetera vegada l'Aguirre de anar pel món venent-se com la millor gestora de l'univers universal ?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Jordi ha dit...

El ministre d'economia d'aquest govern escanyol és un home d'una d'aquestes agències de qualificació a la que li va molt bé amb la situació actual. Té informació de primera de fins on pot augmentar la prima perquè les seus clients puguin tenir màxims beneficis. Això si, a costa de molts dels nostres drets.

Carquinyol ha dit...

Jo encara segueixo sense comprendre perquè hi ha ministre d'economia per una banda i ministre d'hisenda per una altra...

Publica un comentari a l'entrada