dimecres, 2 de maig del 2012

Peatges… amb il·lusió !!

(Encetem un micaco peatgista...)

No fa pas gaire la gent de CDC feia gala de 'la senda de l'estat propi i del dret a decidir' que havia agafat el partit després de darrer congrés i, des d'aleshores, no han deixat de repetir que el dia que els interessos espanyols i catalans entrin en conflicte ells estarien a la capdavantera del desafiament de l'Estat per a defensar els drets del poble del Principat.

Dissabte passat vam poder veure com defensen els interessos i s'enfronten a una legalitat vigent contrària als interessos dels Principantins: De vespre i en un dissabte de pont van anunciar que multarien amb 100 euros aquells conductors que segueixin les consignes del #novullpagar. Per a fer-ho sembla ser que van fer mans i mànigues rebuscant alguna llei que s'ho deixés fer i van recordar una llei franquista del 1972 que, tot i així, no està ben clar si s'ho permetrà fer o no. Seria bo llegir les converses telefòniques CiU-La Caixa d'aquest cap de setmana passat !! Per cert, sembla ser que no va tenir gran èxit aquesta mesura...

Curiós cas el del #novullpagar. Fa quatre dies era pràcticament marginal segons Abertis i fins i tot el propi Govern ho sentia 'proper'. En canvi, el cap de setmana passat, ja es vol reprimir el moviment utilitzant una d'aquelles filigranes legals que tan els hi agrada fer darrerament des de la Conselleria d'Interior i que fa que el Felip Puig del Polònia (i el seu bat) sembli moderat en comparació. Realment no sembla una bona opció (i menys en democràcia) voler controlar a la gent utilitzant el càstig i la por, i encara menys fer-ho aferrant-se a uns preceptes de legalitat, com a mínim, qüestionable. La cosa era tan descarada que més tard des del Govern van tornar a dir que es sentien propers a la protesta, però que no es podia vulnerar la legalitat vigent i per tant multarien a qui no pagués, això sí, sempre i quan les concessionàries ho denunciessin.

I això és el més divertit de la qüestió: Aquests són els que volen enfrontar-se a Espanya? Si són incapaços d'enfrontar-se a La Caixa !! Aquests són aquells que no es cansen de repetir no-se-què sobre aconseguir la plena sobirania per al Principat ? Però si no són capaços ni d'arreglar el desgavell aquest dels peatges !! Aquests són els que volen anar contra la Constitución Española i "la integridad de la nación" ? Però si són incapaços d'objectar d'unes simples normatives de trànsit !!

Au,… vinga, va… a pastar fang (amb il·lusió, això sí…)

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Dia sí, dia també, se'ls descontrola més la situació i no tenen capacitat de reacció. Ara, potser governs anteriors no s'han trobat amb revoltes populars d'aquesta mena i n'han pogut sortir més airosos. És el que tenen les noves tecnologies, tot arriba molt més aviat a més gent. Així que ves-te preparant perquè ens tallin les vies d'informació també, no pot ser que es convoquin aquests actes via twitter o facebook, això ho voldran acabar de seguida. A veure com se'n surten. No sé com ho faran, però sí que sé que cada cop s'aniran semblant més a franquistes repressors.

Per cert, com veus que hagin tancat una estació de metro central com és P. Universitat, per 'evitar aldarulls a la manifestació de l'1 de maig'? Jo ho he trobat també una mesura molt repressora. Felip Puig és un terrorista rematat, juga amb el terror com qualsevol dels que posen bombes per qualsevol lloc.

Jordi ha dit...

Bé, jo no trobo res estrany el que està passant si penso en la fotografia famosa de "la família". Si són del mateix grup amb interessos comuns, sotmetiment de Catalunya inclòs, com volem que actuïn en contra. Només la reacció popular els pot posar al seu lloc. Ja li passa a CiU. Les seves basses estan més avançades que els quatre polítics que escalfen les cadires.

Carquinyol ha dit...

Xexu: Ho trobo fatal. Cada dia ens miren de retallar més i més drets per a 'la nostra seguretat'... Felip Puig hauria de ser cessat de forma fulminant, el càrrec li ve massa gros.

Jordi: Jo només demano que les pròximes eleccions en comptes de a CiU puguem votar a La Caixa directament. Millor treure caretes...

Publica un comentari a l'entrada