dilluns, 26 d’octubre del 2009

Mobilitat no consensuada


(Encetem un micaco musical...)Mobilitat

L'Ajuntament de Badalona (la meva ciutat) ha aprofitat les facilitats que ofereixen les noves tecnologies per mirar d'apropar-se als badalonins, i ho ha fet creant, entre altres coses, Consensus, un espai a la seva pàgina web on qualsevol ciutadà pot adreçar preguntes, queixes o felicitacions a qualsevol membre del govern local. La idea és, sens dubte, molt bona i s'ha de felicitar la iniciativa, tot i que penso que es podria millorar una mica. Així, per exemple, s'haurien de contestar totes les qüestions , ja que queda una mica lleig veure com unes es responen i les altres no.

Però el que realment haurien de mirar-se són algunes de les respostes que ofereixen. Així, per exemple, no fa gaire un veí del carrer Lleida, un petit carrer del barri del Gorg pròxim a la nova zona que s'ha d'urbanitzar i al Pavelló Olímpic,...

Carrer Lleida - Badalona

... va publicar un escrit a Consensus per a queixar-se que en el seu carrer hi ha uns quants incívics que aparquen els cotxes damunt de les voreres provocant greus inconvenients als veïns, puix aquestes són molt petites i no permeten als vianants caminar amb comoditat. Dies després de la seva primera queixa, aquest bon home va anar al centre de Badalona, va cercar un carrer de característiques similars i va veure com a una de les voreres presentava una sèrie de pilons que impedien que els cotxes aparquessin allà. Vist això, va utilitzar la seva càmera de fotos i va fer unes fotografies d'aquell carrer i del carrer Lleida per a poder-los comparar. Amb aquestes instantànies va publicar una nova queixa a Consensus on demanava mesures similars pel seu carrer, afegint les fotografies per acompanyar les seves paraules. Doncs bé, uns dies més tard li va contestar el regidor de Via Pública per a dir-li textualment:"he d'insisitir en què la col·locació de pilones, per qüestions de mobilitat (de persones amb mobilitat reduïda, cotxets de bebé...), no és una solució factible per a carrers com el que ens ocupa."

L'explicació sembla lògica, però si doneu un cop d'ull a la fotografia del carrer Lleida ...

Fotografia carrer Lleida

... i a la fotografia del carrer del centre ...

Fotografia carrer Lleida

... en quina penseu vosaltres que la mobilitat pels vianants està pitjor, on hi ha pilons o no ? Realment la contestació sembla ben bé un acudit dolent.



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Rita ha dit...

Com deia aquell savi... "en dos palabras im prezionante"!

He intentat posar-me a l'alçada del Regidor... ;-)
Bona setmana!

Alalluna ha dit...

Un metre ha de ser sempre la mateixa mesura per a uns que per a uns altres, quan les autoritats competents fan que un metre siguen setanta centímetres, vuitanta o cent segons conveniència és que alguna cosa no funciona... Si és veritat que amb la instal·lació de pivots es perjudica la mobilidad en el carrer Lleida, com és que no es perjudica la mobilidad en els carrers del centre si les dimensions són pràcticament iguals?, quina classe de bara de mida tenen des d'aquest ajuntament?

AhSe ha dit...

Doncs jo voto pel carrer de sota, que en lloc de cotxe a la vorera te uns pilons, i pel qual, m'atreveixo a opinar, ha d'esser molt menys inconvenient passar com a caminant que per al que te un cotxe.

De totes les formes, hauries de fer una enquesta seriosa i unes estadistiques per demostrar quina de les dues opcions es la preferida, i, essent preferida, s'hauria d'implementar pel vostre ajuntament. Recorda que les estadistiques manen!!!

Carquinyol ha dit...

rita: una mostra més de la lògia ilògica que sembla habitar al cap dels nostres polítics.

alalluna: pel que sembla, més d'una vara diferent...

ahse: sembla ser que els senyors de l'ajuntament no pensen igual :(

Publica un comentari a l'entrada