dimecres, 28 de maig del 2008

Salvem als veritables frikis !!




(Encetem un micaco friki...)

En un món com aquest on cada 5,4 x 10-44 segons apareix una plataforma encarregada de defensar alguna cosa m'he proposat garantir la supervivència del meu col·lectiu, un col·lectiu fortament amenaçat. I si no teníem ja prous problemes nosaltres solets ara hem de veure com allò que tota la vida han estat anomenats "vividors televisius pocavergonyes" ens volen prendre el nom !! De fet, hi ha testimonis gràfics de quan està d'amenaçada la nostra espècie...


Dilbert

Així que per ajudar a que els frikis tinguem una llarga existència transcric tot seguit un decàleg de raons que m'ha arribat per correu electrònic que explica les raons per les quals les noies farien bé de triar un friki com a parella ...


1) Els frikis són útils: poden arreglar el teu ordinador, el teu portàtil... aquestes habilitats són molt útils avui en dia i poden fer que la teva vida sigui més fàcil.


2) Són més romàntics del que es diu. La seva idea de romanticisme potser és fer una pàgina web sobre tu, però, ey!, això dura més temps que unes flors i se la pots ensenyar a les teves amigues a tot hora !!


3) Tenen cervell i normalment tenen molta educació.


4) Són relativament de baix manteniment, així que no necessitaràs sopars complicats ni posades en escena sofisticades. I si no ets bona cuinera, pots encarregar una pizza que encertaràs de ple.


5) No has de preocupar-te per saber què estarà fent. Probablement el trobis davant del seu ordinador.


6) Confien en tu, així que pots ser tu davant d'ell. T'agrada anar per casa amb una samarreta esparracada perquè és còmoda? A ell no li importa. No s'enutgen perquè no et maquillis o no et vulguis molestar en arreglar-te el pèl.


7) Et farà brillar on sigui que aneu. No importa que no tinguis sentit d'estil, no importa les matusseres que siguin les teves habilitats socials, al seu costat seràs una estrella de la moda i una elegant diplomàtica. Farà que causis tan bona impressió, que t'enamoraràs de tu mateixa.


8 ) Si no t'interessen els ordinadors, televisors i DVD, i no et preocupa ser popular i estar a la moda, què hi ha dels darrers gadgets ? Si decideixes sortir amb un friki seràs l'orgullosa propietària dels gadgets més nous.


9) Tampoc no t'enganyarà. Col·loca la dona més sexy del món, posem Angelina Jolie, en una habitació amb un friki. A l'altre racó de l'habitació col·loca l'últim model d'un ordinador. Fixe que el teu friki preferirà molt més jugar amb aquesta computadora que conèixer a Angelina Jolie. De fet, potser ni la veurà si l'ordinador està encès i connectat a Internet., ja que ha de mirar el seu correu electrònic, navegar per la web i explicar al seu bloc que està a una habitació amb Angelina Jolie.


10) La raó final és: realment li importes. No l'aspecte que tens (encara que també compte), no la teva primor, no amb quant maquillatge t'arregles, sinó que li agrades per tu mateixa.


Nota Aclaratòria : El mateix raonament, convenientment adaptat, també serveix per a les noies frikis !!


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest text ha estat immediatament enviat a la meva xicota. Cada vegada ho tinc més clar: jo soc friki... i ella es fa un planxó de riure!

nimue ha dit...

jajjaajaja!!!! el que es pot considerar el meu super ex-novio és així i puc donar fe que el decàleg és mooolt encertat. Sí!! Jo sóc una fashion-victim, que li anem a fer, molt poc friki segons els estàndards clàssics. Però m'encanten els nois així. Són els que donen millors resultats! (encara que dit així quede una mica estrany però jo ja m'entenc...)

Anna ha dit...

jajaja, ja li enviaré el decàleg al meu marit, perquè valori el que té (bé, ja ho deu saber, va ser ell qui es va voler casar... :P)

de fet som una parella curiosa, on es demostra la utilitat d'un friki: va ser memorable el dia que vam tornar de comprar l'ordinador, quan a l'arribar a casa jo me'n vaig anar a muntar-lo i ell a fer el sopar :D

Uribetty ha dit...

Que gran company! XD
Com he rigut i uns raons molt bones!

Salut!

tobuushi ha dit...

Per a mi el que estas descrivint no es un "friki" sinó un geek.
Els geek encaixen en tota la descripció que has fet, a més a més de dir que els agrada Star Trek, Star Wars, Stargate, i altres sèries geek ambientades als "Stars".

Per a mi els frikis són personatges escèntrics com en veien abans.
És clar que haig de reconeixer que a Catalunya els mot tenen significats deferents dels que tenen en la seva llengua original.

Per exemple un Freak és un mostre de fira, com la dona barbuda o el colós.

Un geek és una persona que només s'interessa per la tecnologia.

Un nerdy, és un set ciències, normalment introvertit i objecte de "arassement" no "bulling", encalçament vaja pels seus companys de classe.

Al Japó temin també els Otaku, que vol dir "els que no surten de casa", en realitat és una malatia.
També hi ha derivats d'otaku, personatges que viuen una vida centrada en les històries de manga o anime i que es passegen pel barri d'Akihabara, la capital otaku del món i s'enamoren de personatges de comic, d'aquest enamorament se'n diu "moe".

Tenim les gothic lolita, les garusa, les ganguro, etc...

Temin el tipic salaryman que es disfrassa de Clint Eastwood i es passeja pel tren vestit amb ponxo i barret vaquer un dia qualsevol.

O en Danny Choo, un ex-executiu de Microsoft que es versteix de Stormtrooper i agafa el metro o al restaurant, aquest és un geek i un "friki".

ddriver ha dit...

OSTRES EM FAS PATIR ARA???Are oyu a frikie man?be frikie,be diferent!!

Anònim ha dit...

Mare de deu i els seus pares!
Mare de deu i els seus pares!
Mare de deu
Mare de deu
Mare de deu

...

Pero com pot ser que sempre t'he de recomanar l'encetament d'un micaco millor?!
Pero com pot ser
Com pot ser
Com pot ser
...

"Encetem un micaco freaky..."
Encetem un micaco
Freaky
Freaky
Freaky

Què et sembla? (Fins i tot poso l'accent grafic a l'e del què, perque notis la gran millora del micaco que se t'ha escapat!)

Carquinyol ha dit...

vullunfestuc: a mi em passa quelcom de similar...

nimue: si és que som un "txollu" =)

anna: hehehe... em sona *molt* l'escena ;)

uribetty: me n'alegro !!

tobuushi: Un comentari que ben bé podria ser un post. Tens tota la raó, això seria més "geek" que "freaky", però com bé dius a casa nostra "geek" només l'utilitzem... els "geeks" ;)

ddriver: mentre no sigui calorroman no pateixis company !! ;)

ahse: és que friki és la formafrikera catalana de dir "freaky" :P Psss...en el fons és que sinó em rectifiques trobo que em falta alguna cosa...

Anònim ha dit...

ho ha dit molt bé el tobuushi, crec que no parles d'un friki sinó d'un geek. Perquè jo sóc una mica com el que estàs escrivint, però no em considero friki. Em fa gràcia que el que abans era despectiu dient "friki" ara tothom diu que és una mica "friki" i ho valora com una virtut.
Hi ha coses que no canviaran mai, les dones normalment estan ben poc interessades en aquesta descripció, en els geeks, sempre es decantaran pels pijos, els guapos, els "cabrons" i pícars i els ke tenen pasta. No, no ho diu un resignat de la vida, ho diu un realista. Qui digui el contrari diria que menteix, per més que les noies no estiguin d'acord amb el meu comentari. Siguem realistes sempre :-) Molt bon blog per cert, fa temps que et llegeixo.

Publica un comentari a l'entrada