dilluns, 19 de maig del 2008

L'estrany cas d'en Franki i en Fabra


(Encetem un micaco judicial...)Justícia

En Francesc Argemí "Franki" és un jove egarenc acusat d'ultratge i d'haver atemptat contra la autoritat. En Carlos Fabra és un polític valencià, president de la Diputació de Castelló, imputat en delictes com tràfic d'influències, suborn, negociacions prohibides i frau fiscal. Tot i que els dos estan embolicats en processos judicials, les seves situacions són "una mica" diferents, ja que mentre en Franki està a la presó en Fabra no té ni jutge que vulgui portar les seves causes.


Els fets que van portar a en Franki a la presó van ocórrer a l'any 2002 a la Festa Major de Terrassa mentre que la condemna va arribar l'any 2005, sense que servís per a res els tres recursos presentats demostrant que aquell dia estava a un altre lloc. De fet, sembla ser que no hi ha més proves més enllà de l'acusació de la policia, i ´és que si apareix pel mig una bandera espanyola ultratjada la cosa sempre agafa un to especial, com expliquen alhora en Víctor Alexandre i la Pilar Rahola . Com ja he comentat diverses vegades jo no sóc gens partidari de vexar cap tipus de bandera, però tot i així penso que no s'hauria de penalitzar pas, i molt menys per via penal. També haig de dir que sóc un gran partidari de la coherència, i si la llei castiga la vexació de la bandera que sigui de totes, o no diuen que la justícia és cega ? És que fent una mica de memòria me'n recordo de quan una noia va celebrar una victòria esportiva del Real Madrid a Reus cremant una senyera i, la veritat, ara mateix no recordo pas haver llegit enlloc que la processessin o, si més no, que fos simplement denunciada.


En canvi en Carlos Fabra és un tema apart, un tema que segur que ens alegra molt a tots aquells als quals, tot i haver estat sagnats mensualment per la retenció de l'IRPF ara aquestes dates els senyors de la Agencia Tributaria ens saluden amb un bonic paper dient que encara hem de pagar una mica més, ah!! què maco allò de "Hacienda somos todos"... encara que no sé ben bé si ho som tots. I és que llegint ací que el senyor Fabra a l'any 2004, segons la seva declaració d'hisenda, va guanyar 185.229 euros i, tot i això, va pagar prèstams per valor de 355.000 es pot pensar que hi ha alguna cosa no quadra. Quan a més és llegeix que en 1999 va ingressar a les seves 94 comptes bancàries 600.000 euros de procedència desconeguda hom pot pensar que això olora malament... i quan t'informes que des de 2000 fins 20004 totes les declaracions d'hisenda li van sortir a retornar i Hisenda en total li va pagar 14.482 euros ja penses que això és el cony de la Bernarda i que a aquest senyor l'ha de caure una de bona.


Doncs... oh sorpresa !! a Carlos Fabra no només no li ha caigut damunt cap de bona, de moment no té ni jutge que porti les seves causes, i és que el jutjat d'instrucció número 1 de Nules té deserta la plaça de titular. I el més significatiu de tot és que el Consejo General del Poder Judicial no ha sigut capaç de trobar ni un sol professional que demani el trasllat voluntari a aquesta plaça. Fonts del Consejo expliquen que els motius són, principalment, que el jutjat està saturat de causes pendents i té pocs mitjans per tramitar-les i que el Cas Fabra és un assumpte molt embolicat que esquitxa a diversos ex-càrrecs importants del Gobierno.


I així està la cosa, mentre un noi acusat de forma no gaire clara de cremar una bandera espanyola està a la presó, un home amb un càrrec públic acusat de diversos delictes contra l'Administració Pública i de frau fiscal no té ni jutge. I ja em direu, però penso jo que la societat hauria d'estar més preocupada pel segon comportament que pel primer. No, si ja s'intuïa que en Pedro Pacheco tenia més raó que un sant ...


Nota Personal: No deixeu de visitar la web llibertatfranki.org


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

3 comentaris:

ddriver ha dit...

quin pais aquest,tots els xoriços campen a la seva

Laia ha dit...

Ostres, que hagi de retornar a Hisenda aquest paio ja és per pixar-s'hi! Quina barra!

I pel que fa a la bandera, ho haurien de jutjar tot amb un mateix patró, que no hi ha banderes superiors ni inferiors, totes tenen un significat específic i si està malament cremar-ne una, és delicte cremar-ne qualsevol.

per cert, un petit apunt, no és cap crítica, només que l'any 20004 encara no ha arribat :P

Carquinyol ha dit...

ddriver: Ja tens raó, aquí acatar normes només ho fem els rucs com jo.

laia: és que la justicia, sinó tracta a tothom per igual, deixa de tenir sentit, encara que no ho vulguin reconéxier.

20004... és que aquest cap de setmana he fet un viatget temporal i encara estic una mica que no sé per on paro :P

Publica un comentari a l'entrada