dimecres, 30 d’abril del 2008

El tramvia blindat


(Encetem un micaco vivencial...)TramBesòs

Jo no he vist atacar naus en flames més enllà d'Orió, ni raigs C brillant en la foscor a prop de la porta de Tanhäuser... però pel meu barri he vist galls lligats per la cama a un arbre del carrer, també he vist com caçaven coloms amb la part posterior de la caixa d'un televisor, com a vegades l'únic que pagava per entrar al metro era jo, com es penjaven dels braços d'un panell lluminós d'un comerç per a provar de trencar-lo, com s'ignoraven sistemàticament les polítiques de recollida de residus i els horaris per llançar la brossa, com lliguen els gossos a la barana del jardí mentre estan al bar ...


Gossos lligats

... i totes aquestes experiències, juntament amb la noticia de la posada en servei del TramBesòs em van originar una gran onada d'escepticisme i cinisme, puix m'imaginava el que passaria... i de fet em vaig quedar curt. Ara he pogut veure com els cotxes feien girs prohibits per sobre les vies sense ni mirar, com aparcaven damunt d'elles, com passegen alguns per mig de la via, com pugen més de vint persones a una parada i no pagava ni el Quico, com traficaven dintre dels trens,....


Així que podeu entendre la meva alegria quan vaig llegir que els Mossos anaven a realitzar una campanya per a combatre episodis d'incivisme en aquest mitjà de transport. Penso que era absolutament necessari perquè el problema ja no és només d'incivisme sinó d'inseguretat, la veritat és que fa respecte agafar el tramvia segons a on i segons a quines hores. Arreglarà aquesta mesura el problema?pfff ... momentàniament potser, però a la llarga no crec, ja que el problema té arrels profundes, arrels on es barregen un sentiment molt estès de manca de civisme, de sentiment d'impunitat i de "hago esto por que me sale de los c######s", de menyspreu cap els altres, però, en tot cas, benvingudes siguin totes les iniciatives possibles per mirar d'evitar-ho.


Nota vergonyosa : Aquesta és una d'aquelles notícies que si els protagonistes s'haguessin intercanviat hagués sortit a totes les notícies i a totes hores. Durant la manifestació per commemorar el 25 d'abril celebrada aquest cap de setmana passat a Alacant una persona situada en un balcó amb una visible bandera espanyola va apuntar als manifestants amb una pistola i davant de les queixes dels manifestants a la policia (espanyola) aquesta va contestar "idos rápido y así no estareis en la línea de fuego". Cal comentar res més ?


Nota Personal : Un altre cap de setmana llarg !! Espero que pugueu gaudir d'uns dies de tranquil·litat i de descans, o que els aprofiteu per a poder fer allò que més us agrada, i espero poder tornar a llegir-vos dilluns.


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

10 comentaris:

nimue ha dit...

és una llàstima que calguen mesures d'aquestes per combatre l'incivisme. Cadascú hauria de saber el que es pot fer i el que no. Sobretot quan són coses lògiques.

La nota vergonyosa és... és... és... buf! sense paraules! :(


Bon cap de setmana llarg!!

Anna ha dit...

el millor inici de post que he llegit en moooolt molt temps.

Jo no he vist ni raigs C ni galls lligats per la pota a un arbre del carrer, però he vist rajos X i dos cangurs a holanda pelats de fred sota la neu... :D

Laia ha dit...

Buff això de l'incivisme fa molt mal, perquè a sobre de vegades es fa sense cap motiu aparent. Al costat de casa hi havia una fàbrica d'uralita, i dins el recinte i havia una piscina i una mena de bosquet.Quan era petita (i allò era tancat) era el lloc preferit dels que es punxaven, i al pati de l'escola del costat havíem trobat xeringues i xibeca! Ho van netejar i en van fer un parc ben maco, amb un estany, bancs... I fa mig any que és tancat perquè uns dsjfhdfjjhsf ho van destrossar per... divertir-se suposo.

A Londres l'autobús tampoc el paga ningú! La gent anava amunt i avall i no pagava. Nosaltres duiem la travelCard i ja estava pagat, però.

Anònim ha dit...

Amb molta llastima i gran pena t'he de informar que jo no gaudire de cap cap de setmana llarg, ja que estic malalta i divendres anire a treballar. Ja m'agrairas el dilluns que t'he mantingut informat!


P.S.
Badalona s'assembla una mica a Bucarest... :-D

Alepsi ha dit...

Cal que digui que estic profundament indignada??? Oi que no?

Vale...

Què fort... així va el món, cullons.... aaaaaaaaaaaaaargh!!!!

tobuushi ha dit...

Bufa! I jo que aquí al Japó em poso malalt de veure algú que usa el mòbil quan està assegut als seients reservats a les persones de mobilitat reduida, "silver seats", està prohibit. I és que els estàndards de civisme varien molt.

Anònim ha dit...

Hem arribat a un punt tant extrem d'incivisme que costarà anys i panys a treure'ns-el de sobre. Benvingudes siguin totes les mesures que es prenguin per tal de recuperar la ciutat que la majoria de badalonins ens mereixem.

Pel què fa a l'episodi d'Alacant...em quedo bocabadada, tant per l'individu que terroritza els ciutadans com per la "recomanació" dels agents. En quin món vivim? :(

ddriver ha dit...

Si et serveix de consol,el trambaix funciona amb el mateix nivell tarifari.
Gent puja al taxi i t´ho diuen."se me ha escapado el ultimo tranvia,que rabia con lo bien que va un tranvia gratis hasta casa".
Aixo de pagar o no,es igual,ja ens ho treuen d´un altre lloc si o si.Pero tot ho demes es de pena.
Un secret,a molts camps de futbol d´europa arrives amb tranvia i mai he pagat a cap.Pero te una explicacio,hi han partits com a Gelsenkirchen,que amb l´entrada tens dret a fer servir el transport public gratuitament.No com aqui,aixo pasa normalment a centreeuropa i nort d´europa pero nosaltres ho apliquem a tota europa.Es el mitja mes facil de colarse.

zel ha dit...

Apa, no fotis, una pistola i no van moure el dit? Collons, passa aquí i ja seríem tots a comissaria, el de dalt i els de baix per sospita de pertinença a banda armada... Petonets!

Carquinyol ha dit...

nimue: La falta de civisme és una clara mostra que la nostra civilització va cap avall

anna: sabia que t'agradaria ;)

laia: doncs si és tan normal no pagar... perquè no ho fan gratuït directament ?

ahse: Sento molt llegir això, més que res la part de que estàs malalta. Espero qie t'hagis recuperat. Badalona sembla una mica Bucarest? estic segur que Madrid molt més :P

Alepsi: No cal que ho diguis

Tobuushi: El que és incivisme a un lloc és civisme d'alt nivell a un altre, ja veus tu !!

Marga: Vivim a un món on tot es valorà segons on vingui, on la justícia no és tan cega com sembla.

ddriver: I tant que és el mitja més fàcil de colar-se !! Gràcies per l'explicació.

zel: Si passa a l'inrevés ara mateix seriem terroristes només per parlar en català i estarien estudiant derogar l'estatut d'autonomia.

Publica un comentari a l'entrada