dilluns, 21 d’abril del 2008

Pel·lícules i polèmiques


(Encetem un micaco d'hipocresies...)Woody

Què hi ha gent que té una cara més dura que una paret de formigó armat no és res estrany, de fet, vivim a un lloc on ja estem més que acostumats a aquest tipus de gent. I això no deixa de ser curiós, ja que mentre ells es dediquen a escampar les seves mentides per tots els mitjans de comunicació afins i a crear rebombori social, nosaltres ens ho mirem amb una fredor que moltes vegades m'és totalment al·lucinant. Perquè, d'acord, estan dient rucades ( de fet n'hi ha que no saben dir una altra cosa que no siguin rucades ) però... és que no hi ha ningú amb accés als mitjans que els pugui posar en evidència ? no es cansa ningú d'escoltar tantes falsedats ? És que sembla ser que com no tenen la raó els hem de deixar fer i, home, de tant en tant estaria bé tancar-los la boqueta, la veritat.


Parlem d'una d'aquestes coses que m'han sorprès darrerament i que té a veure amb la pel·lícula, encara no estrenada, que va rodar en Woody Allen a Barcelona. Vaig comentar fa temps que aquesta pel·lícula em donava mala espina, més que res perquè feia tot l'afecte de que la Barcelona retratada seria aquella Barcelona provinciana espanyola i "multiculti" en el sentit més folclòric de la paraula que ens venen els d'El Periódico cada dia. Tan de bo m'equivoqui, ho sabrem dintre de no gaire. Doncs bé, ara haig de dir que m'han donat una alegria, bé,... no completa, però alegria ( i això ja és molt ), ja que és va anunciar que al Principat la pel·lícula s'estrenaria en versió en català i en anglès subtitulat ( si també ho haguessin fet així al País Valencià i a Ses Illes ja hagués estat el summun !! )


I ací es on van aparèixer els senyors del FF. AA. (Formigó Armat), ja que el Partit Popular exigeix que la pel·lícula es pugui veure en espanyol al Principat perquè, segons ells "es necesario garantizar la libertad y la publicidad de las dos lenguas" i s'aferren a que la pel·lícula ha rebut subvencions públiques per a exigir-ho, com si, per exemple, als de la Feria de Abril (que també en reben) se'ls exigís gaire en aquest aspecte.


Però a mi el que de debò em molesta és això de "garantizar la libertad". Llibertat per a qui? pels monolingües espanyols? No he vist jo mai que hagin sortit en defensa de la llibertat dels catalanoparlants quan més del 95% de les pe·lícules que s'estrenen al nostre territori ho fan en versió espanyola; i les que ho fan també en versió catalana has de recórrer mitja ciutat per a poder veure-la. En aquest casos els senyors del PP no veuen cap problema per garantir la llibertat, és veu que aquestes garanties els catalanoparlants no tenim perquè gaudir-les, en una altra mostra per part d'aquest partit per a recordar-nos que, per molt que ho vulguin dissimular tots plegats, només som una colònia.


Nota Fílmica: No és aquesta la única pel·lícula que mira d'aprofitar les qualitats de la Ciutat Comtal, també hi podem trobar d'altres ...


Private

Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

9 comentaris:

Marga ha dit...

El que heu de fer és espavilar-vos per a ser independents d'una punyetera vegada i, així, ho tindreu tot en Català.
De tota manera, i pel que fa al senyor Allen, per mi, com si el feren només en Japonés, donat que no puc vore'l ni en pintura.
Naturalment, m'alegre per tu, que podràs gaudir d'aquest "geni" en la llengua pròpia i, amb un poc de sort, prop del teu badiu.
Amistosament.

Rita ha dit...

És com sempre, més del mateix. A mi, francament, ja no em sorprèn. Arguments massa suats ja, la veritat. Només cal que no se'ls faci cas, això sí.
A mi m'agrada molt l'Allen, però també em fa una mica de por aquesta peli.
Pel que fa a la 2a peli... mol ben trobada! :)
Bona setmana, maco!

Anònim ha dit...

Sempre acabem parlant del mateix. És tan trist que ja no sé ni què dir.
A mi Allen m'acostuma a agradar, però no sé si com la podrem veure a Menorca i possiblement esperaré a veure-la a l'ordinador.

Carquinyol ha dit...

garcia: aquesta seria una de les coses bones, poder exigir que tot estigués en valencià.

rita: La veritat és que dona por pensar com pot ser la pel·lícula, ja veurem, potser ens sorprèn !! La 2a peli crec que és "multilingüe" :P

valqui: En teoria en Menorca la distribuiran en espanyol (ves per on...), si hagués algun cine valent potser la podria fer en català, però ja se saps que diners i valentia no casen gaire...

ddriver ha dit...

Jo començare un altre creuada,evidentment la del catala al cinema m´apunto tambe.
Aquets ningu els hi diu res perque al pais hi han altres problemes mes greus que per preocuparse d´ells.Ells viuen a la seva reserva.
Al que anavem.Es perfecte que la fagin en catala.Quan la faran per fumadors?aquet pais de feixistes que vivim els nostres drets estan vulnerats continuament.Jo voldria anar al cinema pero clar sino puc fumar no puc estar alla dins dos hores.Els talibans no fumadors no ens permeten disfrutar d´aquet art.Crec que tenim el mateix dret que els no fumadors a anar al cinema.VOLEM CINEMES PER FUMADORS!!

zel ha dit...

DDriver!!!!Jo també vull cinema per fumadors!!!!
Carquinyol, ja tens raó, ja a mi tampoc em fa gràcia tanta tonetria amb la peli aquesta, a veure si la podrem escoltar en català ( o en el que toqui però nostre) i serà una sobirana bajanada...A mi, l'Allen m'agrada tocant el clarinet, la veritat...

Rita ha dit...

Jo també vull CINEMES PER A FUMADORS!!!

Carquinyol ha dit...

Cinemes per a fumadors... us serveixen els que fan a l'aire lliure ?

;)

peperines ha dit...

Aleshores no haurem de cruar la ciutat,haurem de cruar el pais.a es jo soc molt fredolic.cinemes per fumadors.ben tancats i amb molt pero molta boira de fum

Publica un comentari a l'entrada