dijous, 1 de setembre del 2016

Extremadura en agost

 

(Encetem un micaco viatger...)

Cada mes d'agost passem uns dies a Extremadura per raons familiars. Concretament anem a la zona sud de Badajoz, tocant a Portugal i Andalusia. Encara que fer turisme no és el motiu pel qual anem sempre és bo reservar una mica de temps per conèixer una mica el lloc per on et mous.

Aquella zona és una zona rural, amb pobles més o menys grans constituïts sobre tot per cases blanques. És un paisatge de devesa on és habitual veure porcs, bens o vaques i braus pasturant per camps grocs plens d'alzines i oliveres.

Paisatge rural extremeny

En aquella zona és habitual que cada poble tingui un castell, i generalment és un castell construït per alguna ordre de cavalleria, ja que la conquesta castellana d'aquelles terres va estar dirigida sobretot per elles. Les fortificacions han arribat en relatiu bon estat fins als nostres dies i avui en dia tenen funcions diverses.

Així, per exemple, en Fregenal de la Sierra hi ha un castell templer, que sembla ser la reconstrucció del segle XIII d'un castell anterior, àrab o visigot. Dins del castell hi ha la plaça de bous i un mercat, i adossada a l'església de Santa Maria, del segle XIII.

Fregenal de la Sierra

No gaire lluny de Fregenal en direcció cap a Sevilla està Segura de León, un poble on l'element singular també és el castell, en aquest cas edificat per l'Ordre de Sant Jaume i que actualment és un hotel rural.

Segura de León Segura de León - Castell

Si sortim de Fregenal direcció Badajoz ens trobem amb Jerez de los Caballeros, que rep el seu nom dels Cavallers Templers i on es pot observar la Fortalesa del Temple, on resten les muralles i dins la qual actualment està l'ajuntament de la localitat. També conserva restes de la muralla que envoltava el poble, com per exemple la Puerta de Burgos, que no fa referència a la localitat castellana, sinó a un poble veí.

Jerez de los Caballeros Jerez de los Caballeros - Muralles Jerez de los Caballeros - Puerta de Burgos

Ara bé, fer turisme per aquelles terres en agost és esgotador a causa del sol i el calor, així que cal escollir bé les hores del dia i recuperar líquid i forces de forma adequada…

Esmorzar

 

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

1 comentari:

Sergi ha dit...

Si t'agrada el turisme per pobles pintorescos sembla un lloc ideal. Ara que, anar-hi quan hi ha 80ºC a l'ombra... a mi no m'hi veuran. Bentornat!

Publica un comentari a l'entrada