dilluns, 12 de setembre del 2016

Diades i processos en paral·lel

(Encetem un micaco manifestant…)

Ahir els independentistes ho van tornar a fer. Per cinquena vegada consecutiva i en cinc llocs diferents van omplir els carrers demanant la independència del Principat. Ni referèndum, ni dret a decidir, ni sobiranisme, ni pacte fiscal.. INDEPENDÈNCIA !

Manifestacions 11S 2016

Un cop més s'ha demostrat que el Procés que viu el Principat no és flor d'un dia, que més que un suflé és una llarga botifarra i que qui vulgui convertir això en una batalla de resistència es pot anar preparant perquè aquí no afluixem. Repetir unes manifestacions tan massives cinc anys seguits és una cosa inaudita que deixa ben clar què és el que pensen els ciutadans de Catalunya. I si hi ha hom que encara no s'ho creu, que posi unes urnes si té collons.

Ara bé, aquest any he vist una cosa que m'ha cridat l'atenció, els processos paral·lels que s'estan produint als territoris dels nostres germans. A la Catalunya Nord ahir va haver també una gran manifestació per defensar el nom de 'Pays Catalan' i al País Valencià ja fa temps que es queixen del finançament.

Evidentment són temes diferents i estem en punts diferents… però el que no pot evitar pensar ningú és que estem en moviment (cap a diferents objectius i a diferent velocitat) alhora. A la Catalunya Nord estan en, diríem, una mena d'aquell punt preconstitucional en el que es demanava l'estatut, però tal i com explica en Joan-Lluís Lluís el dissabte a Perpinyà els nordcatalans van onejar estelades amb tota tranquil·litat pel, segons ell, nerviosisme d'un govern francès que veu amb preocupació el Procés Català. Preocupació que també es sembla detectar al País Valencià, situat en aquell punt de demanar millor finançament pel qual va passar fa temps el Principat. Ahir mateix el delegado del gobierno al País Valencià, deia, amb certa preocupació, que "El Consell está en la peligrosa deriva catalana del 'España nos roba'".

Una Diada i diversos processos, sens dubte som un poble en moviment, encara que a diferents velocitats. I ara mateix, el Principat va a velocitat de creuer cap a la independència.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es que corejar “pacte fiscal” es difícil, “pa, pacte, pacte fiscal!” No se, no ho veig...

Home, una mica cansats si que estem, perquè tanta gent com anys anteriors no hi havia.

Sergi ha dit...

L'única manera que hi hagi canvi a España i a altres llocs, és que segueixin el exemple de Catalunya. L'autèntica revolució arribaria amb la independència catalana, llavors no hi podria haver més excuses ni enganys, la gent començaria a moure's per acabar amb el règim existent. En alguns llocs ja han començat a fer-ho. Servir d'exemple també és una cosa que ens ha d'omplir d'orgull. No defallim!

Publica un comentari a l'entrada