dijous, 26 de setembre del 2013

El PP i els referèndums

(Encetem un micaco votant…)

Fa uns dies en Duran (com no…) va eixir als mitjans de comunicació demanant que en aquest impossible i il·legal referèndum d'autodeterminació que cada cop sembla més pròxim i probable hi hagi més de dues opcions.

Arribats a aquest extrem, no està de més recordar el que fa amb els referèndums el PP. I per a fer-ho, agafarem un cas que es va comentar de passada en aquest mateix blog ara fa uns anyets.

Anem a Torrent, una població de la comarca de l'Horta Oest, al País Valencià. Quan el PP va aconseguir el poder en aquella població una de les primeres coses que va voler fer, justificant-se en 'les reiterades peticions' que havia rebut per a fer-ho era, com no, canviar el nom de l'Avinguda del País Valencià. De les raons per les quals un partit polític posa en marxa un canvi davant 'reiterades peticions' i no ho vol fer enfront 'dos milions de persones fent una cadena humana' millor deixar-les per una altra ocasió, per no allargar-nos més que res…

En fi, al que anàvem, que el PP volia canviar el nom a l'Avinguda del País Valencià… però com sembla ser que fer-ho així directament 'no era maco' ho van voler fer de forma totalment democràtica i tal, o sigui, seguin els alts valors ètics del Partit Popular. Així que van convocar un referèndum per a que la població, que estava desitjant poder dir la seva ja que no en va havia fet 'reiterades peticions'. Les opcions, eren les següents :

· Avinguda del País Valencià (per a que els catalanistes traïdors es callin d'una p¢¢a vegada !)

· Avinguda d'El Vedat (nom local asèptic per dissimular…)

· Avinguda de Torrent (un per als que s'estimen molt, dedicar-se un carrer a ells mateixos…)

· Avinguda del Regne de València (blaveeeerssss….)

· Comunitat Valenciana (per constitucionalistes…)

· Altres

Doncs va arribar el dia de la votació i… bé, la veritat, hòsties, hòsties el que es diuen hòsties per anar a votar no hi van haver… de fet, va votar el 3,5% de la població amb dret de vot. Això ja d'entrada el que ens indica és que les 'reiterades peticions' doncs segurament eren 'reiterades' però no 'àmpliament compartides' ja que sembla ser que sempre les feien els mateixos. Però anem a veure els resultats :

· Avinguda del País Valencià : 957

· Avinguda d'El Vedat : 307

· Avinguda de Torrent : 299

· Avinguda del Regne de València : 306

· Comunitat Valenciana : 41

· Altres, nuls i blancs : 102

Amb aquests resultats, tu, apreciat/ada amic/ga i jo veuríem que l'opció més votada era exactament la que ja existia i no faríem res… però el PP no ! Clar que no ! Ells són més demòcrates que ningú i saben interpretar allò que el poble no sap explicar!

I van interpretar que… i observeu molt bé la jugada perquè és per recordar-lasumant tots els vots de les opcions que proposaven canviar el nom hi havia més que en l'opció favorable a mantenir-lo !!! Què ? Bona, oi ? Doncs bé, com "era evident" que la població "de forma reiterada" volia un canvi de nom, el que van fer és preparar una altra consulta… sense l'opció més votada !!Democràcia en estat pur !! I per això ara aquell carrer s'anomena Avinguda d'El Vedat, per mecanismes AB-SO-LU-TA-MENT democràtics !

És com si a Badalona, per exemple, haguéssim sumat tots els vots de la gent que no volíem tenir un alcalde del PP i, com eren majoria, haguéssim dit "ei, ara repetim les municipals… però el PP no s'hi pot presentar !" Segur que haguessin estat plenament d'acord !

Així que basant-me en aquest precedent, i coneixent de fa anys com se les gasten els senyors de la CMM (Caverna Mediática Mesetaria), trobo que això que proposa en Duran seria un error immens. De fet, cal que la pregunto sigui el més senzilla i directe possible i les opcions només dues, una cosa de l'estil 'Vol que Catalunya sigui un estat independent?" i respostes "Sí" i "No". De lectura fàcil, fàcil d'entendre, de resposta fàcil i sense ambigüitats possibles.

Tot això sense entrar en l'excel·lent explicació que en Vicent Partal va fer de la darrera ocurrència d'en Duran. I per cert, de la darrera proposta d'en Duran de que el 'Sí' sigui continuar a Espanya i el 'No' ser independent no comento res… perquè és comenta tot solet! Realment la independència està ja a mil·límetres quan provem de fer coses com aquestes !

Aquí tothom apostant per fer una pregunta senzilla (o per no deixar fer-la…) i en Duran vol fer un examen tipus test… ponderat !

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Com pot ser que, si la història de Torrent és tan coneguda, ningú no hagi fet res per arreglar una manipulació tan gran? Com pot ser que hi hagi ciutadans que considerin que això és un procedir normal? És que no m'entra al cap. El PP ens pren per ximples, però noi, és que ho som, eh!

Sobre Duran passo de dir res. Que es quedi en algun d'aquells països que tant li agrada visitar justament quan arriba la diada.

Anònim ha dit...

veieu com amb consultes la gent pot expressar la seva voluntant sense problemes

Jordi ha dit...

Democràcia i PP són conceptes incompatibles. Com deia el bigotis: "qui no pensi així (com jo) no és demòcrata". D'aquí a poc canviaran la definició al diccionari de la RAE. Demòcrata: aquell que pensa únicament com el PP.

Carquinyol ha dit...

Xexu: Per moltes raons: uns per no ser titllats de catalanistes, uns altres perquè no diguin que es dediquen a temes menors i la justícia.... bé, la justícia al País Valencià ja sabem que de cega no ho és pas...

pons007: Més llibertat impossible: unes expressen el que volen i els altres entenen el que volen entendre

Jordi: Segur que ja han provat de fer-ho !! xD

Publica un comentari a l'entrada