dijous, 19 de setembre del 2013

De la immersió a la repressió lingüística

(Encetem un micaco vaguista...)

A Ses Illes estan a la gresca en el món de l'educació. Fa dies que va començar una vaga indefinida dels professors contra la imposició del Tractament Integral de Llengües (TIL), una d'aquelles coses amb sigles que tan agrada al PP i que serveix, de nou, per atacar la llengua catalana. La versió oficial és que aquest nou model servirà per a que l'alumnat ix de l'escola dominant el català, l'espanyol i l'anglès. A la pràctica, tots sabem que és una nova maniobra per esborrar el català de les aules.

Que el PP dels Països Catalans treballa contra la llengua fa temps que ho sabem: A Aragó li va canviar el nom, al País Valencià ha deixat a 14000 estudiants sense possibilitat d'estudiar valencià, al Principat mirant d'eliminar la immersió lingüística, cosa que ja han fet a les Balears. El raonament 'lògic' és el següent: si la gent no parla català es sentirà més espanyola. O sigui, una barreja de xenofòbia i genocidi cultural en parts iguals que en qualsevol país civilitzat seria condemnat però que en Espanya sembla ben normal.

El PP Balear defensa el seu model per combatre el fracàs escolar. Segons les estadístiques del 2012, les Balears són la segona comunitat amb una taxa més alta d'abandonament dels estudis, i Bauzá no ha trigat en apuntar que el culpable és la immersió lingüística. Evidentment, no ha comentat en cap moment que hi ha sis comunitats on no hi ha immersió lingüística i que presenten un índex més elevat que Catalunya, lloc on si que es fa la immersió. Això qüestiona la versió del PP Balear, com també ho fan les opinions de diversos experts que no veuren clara la TIL.

Més enllà del món educatiu saltem al món polític. No va trigar a sortir en Bauzá dient que aquesta vaga és antidemocràtica perquè no respecta el que la majoria del poble ha expressat a les urnes. El problema és que la 'vena democràtica' del PP Balear sembla que és com el Guadiana, que de vegades apareix i de vegades no. Davant de tota la polèmica el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va suspendre cautelarment el TIL, però el Govern Balear el va aplicar via decret. És una forma legal de fer-ho? Sí. És una forma ètica que s'ajusta al joc democràtic d'una societat madura? No.

Què això és una lluita política i no pas educativa queda patent en diferents gestos dels membres del PP de Ses Illes. Sabeu allò de 'por sus actos los conocereis?', doncs exactament això. L'altre dia un diputat autonòmic del PP deia això...

Declaracions

... "sabremos, con nombres y apellidos (...) quienes, por el contrario, juegan con los alumnos para conseguir objetivos políticos". La frase ja demostra la paranoia que existeix en Espanya de "los suyos y los nuestros" i aquella inèrcia franquista de fer llistes d'adeptes i contraris al règim.

I que és, a més, un acte més del PP contra el català queda clar en els reiterats intents de trencar la unitat de la llengua que ha fet en Bauzá. És un dels objectius del PP Balear i del PP del País Valencià, tot i que el PP Balear no té un nom diferent amb el que jugar amb l'ambigüitat amb la que juguen sempre en el País Valencià. Tot i així, no descarto que aparegui algun il·luminat que ens digui que la llengua de les Illes Balears prové del fenici, de la mateixa manera que ja ha aparegut al País Valencià dient que el valencià prové de l'íber.

En resum, tinguem la cosa clara: al PP el que li interessa és que a la nostra quitxalla li sigui cada vegada més estranya la llengua catalana i farà tot el possible per aconseguir-ho. La lluita que ara mateix hi ha a Ses Illes és una lluita de tots els catalanoparlants.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Potser a aquesta gent del PP se'ls hauria de reunir a tots i fer-los classes del que és la democràcia, perquè s'autoanomenen demòcrates, però no n'exerceixen gens. No ho acaben de tenir clar. Perquè estic convençut que ells creuen les seves paraules i pel que lluiten, no és un paper, ells confien molt en les directrius del partit. El problema és que, diguin l'animalada que diguin, o facin, com això d'aprovar la TIL per decret, la gent els segueix creient també, i votant a les eleccions. Som rucs Carquinyol, les persones no hi toquem. I sí, ja sé que tu i jo no els votem, però no deixem de ser rucs, perquè votem a uns altres que a saber què farien en el seu lloc.

Jordi ha dit...

La democràcia és l'assignatura pendent dels PPros. Només respecten el que pensen com ells. Fins i tot envien els seus cadells a fer bestieses i portes endins els hi riuen les gràcies.

Anònim ha dit...

i no oblidem que la llengua discriminada es el castellà, es clar, es clar...

Carquinyol ha dit...

xexu: Jo he canviat de vot més d'una vegada en la meva vida, i no em fa pas cap mandra. Ah... i no només tinc dues opcions per votar. Ja m'agradaria a mi saber aquesta gent que ha fet en aquest tema.

Jordi: Si fan el que volen, tot és democràcia, sinó ...

pons007: evidentment !!!

Publica un comentari a l'entrada