dimarts, 4 de juny del 2013

Sobre l'AVE extremen

(Encetem un micaco ferroviari…)

En aquest blog he parlat un parell de vegades sobre l'AVE a Extremadura al tocar-me en primera persona el tema de les infraestrucures de transport públic extremenyes almenys una vegada l'any. Poques coses puc afegir a les que ja vaig comentar aquí i aquí.

Jo segueixo pensant que Extremadura sortiria guanyant amb xarxes de trens convencionals estil Euromed per connectar les principals ciutats completada per xarxes de trens lleugers (estil FGC) per unir les principals viles amb altres de segona categoria però importants de forma local i que servirien com a punt d'unió amb xarxes d'autobusos per arribar a la resta del territori. S'ha de tenir en compte que Extremadura té més superfície que Catalunya però menys població que la ciutat de Barcelona.

Tot i així, voldria fer un parell d'observacions: No fa gaire, la Ministra de Fomento va anunciar l'AVE extremeny assegurant que el trajecte Madrid-Badajoz es farà en 3h 35 minuts en un trajecte amb només dues parades (Talavera de la Reina y Cáceres) i reduint el temps de trajecte en 1h 35 minuts.

Qualsevol dels quatre recorreguts que trobem actualment entre Madrid i Badajoz té com a mínim unes 10 parades intermèdies, i en 3 dels 4 s'ha de fer transbordament). Comparar aquest trajecte amb un de semidirecte penso jo que és fer trampa, és com si comparéssim el temps de durada d'un futur TGV Barcelona-València amb el que triga el regional Barcelona-València i no pas el que triga l'Euromed.

Però el que trobo més curiós de tot plegat és: si hom pensa que un servei d'AVE semidirecte Madrid-Badajoz pot ser interessant… perquè a hores d'ara no existeix un servei de regional express semidirecte entre Madrid i Badajoz que segurament reduiria força el temps de trajecte ?

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Les evidències brillen per si soles. Tu te n'adones, i qualsevol que en sàpiga una mica també se n'adona. Però els experts no, curiós, oi? Algú guanyarà molts diners amb això, com sempre.

Jordi ha dit...

"El burro grande ande o no ande"

Anònim ha dit...

on vas a parar un AVE llueix més que no pas un simple regional! es normal, a tots ens agrada presumir, i total, com que el paguem entre tots, no passa res...

Carquinyol ha dit...

xexu: ja t'hi pots pujar de peus

jordi: o cueste o no cueste ;)

pons007: un Alvia tampoc està gens malament (és l'actual Euromed) ;)

Publica un comentari a l'entrada