divendres, 3 de febrer del 2012

Els nous Déus

(Encetem un micaco crisístic...)

Durant la seva etapa d'expansió i arrelament ocorreguda entre els temps finals de l'Imperi Romà i els primers temps de l'Edat Mitjana, la religió cristiana va anant imposants-se a moltes altres religions. I tot i que el seu primer objectiu era eliminar velles creences i esborrar antics Déus no va dubtar en utilitzar de forma molt sovint la tècnica d'assimilar i cristianitzar determinades festivitats i pràctiques paganes amb l'objectiu d'atraure creients i desplaçar altres religions. Això va permetre,entre altres coses, que festivitats associades al moviment dels astres pel firmament com ara els solsticis, venerats des de temps immemorials, arribessin fins als nostres dies tot i que fos, almenys oficialment, en la seva versió cristiana.

O almenys van arribar fins ara, ja que allò que no va poder fer ni la regilió cristiana quan estava en el seu màxim esplendor d'esborrar i minimitzar les antigues festes de Déus oblidats ho farà el capitalisme, els nous Déus mercats i els seus profetes de la CEOE. I és que sembla ser que això de celebrar les festes els dies que caiguin es dolentíssim per a la productivitat del país (no com ara el frau fiscal, la corrupció política i coses similars que deuen ser boníssimes ja que ningú fa res per a eliminar-les més enllà de dedicar-hi boniques paraules) i a partir d'ara les celebracions es traslladaran al dilluns més proper. Així, si ningú ho impedeix, resulta que la festivitat associada al solstici d'estiu la celebrarem ves a saber quan, els Reis passaran per les llars dels infants un dia indeterminat i en Jaume I entrarà a València i Barcelona caurà sota les tropes borbòniques els dilluns més proper a la data en qüestió.

Tot això degut a que en desembre als nacionalistes espanyols se'ls hi va anar l'olla i van posar dues festes ben aproximades fent que aquella setmana fos un veritable mal de cap des del punt de vista laboral. Però com estem a un Estat on les coses no s'arreglen per lògica sinó 'por cojones' en comptes d'arreglar aquell disbarat el que han decidit és fotre-ho tot enlaire, i ho han fet anunciant, això sí, que determinades festes 'ben arrelades' no es traslladaran, com ara Any Nou, Nadal.... i el 12 d'octubre !! Toca't els nassos !! Aquests són els 'no nacionalistas' que miren només per a la productivitat !!

I jo que us voleu que us digui, que no entenc gens de macroeconomia, ni de fiscalitat, ni de res de tot això, però que tinc la sensació que aquests crisi l'han muntat quatre per a omplir-se la butxaca i de retruc fer que la classe obrera perdem en un any tot allò pel que van estar lluitant els nostres pares, els nostres avis i els nostres besavis tota la vida. Perquè jo no acabo d'entendre com ens trauran de la crisi les mesures que proposen.

Digueu-me malpensat, però aquesta crisi a uns quants els hi ha vingut de perles.

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Totalment d'acord. La gent només se'n recorda d'aquest problema segons com surten els dies de festa del pont de desembre. Si es mouen les festes després es podran eliminar per augmentar (?) la productivitat i perquè al final no se celebra res.

Per a que s'enriqueixin els mateixos prefereixo fer festa.

El problema de productivitat no estarà en el mateix sistema capitalista?

Carquinyol ha dit...

Jordi: El problema de la productivitat avui en dia és que el mercat està copat de productes produïts en condicions incomparables a les dels països occidentals, i per tant amb els que no es pot competir en preu.

Jordi ha dit...

Cert: salaris molt baixos, sense prevenció de riscos laborals, sense control de matèries primeres ni qualitat en general, jornades laborals maratonianes, etc, etc.

Publica un comentari a l'entrada