dimecres, 8 de febrer del 2012

Dimonis cercadors

(Encetem un micaco demoníac...)

Actualment el mercat dels smartphones (aquests telèfons que són quasi ordinadors) està dominat per dos sistemes: els iPhone amb sistema operatiu iOS d'Apple i la família Android amb sistema operatiu Android de Google. Moltes són les diferències entre els dos sistemes, però també hi ha forces similituds. Una d'aquestes semblances és que en ambdós casos s'ha apostat per un sistema que permet instal·lar de forma automàtica aplicacions als dipositius. Ara bé, cadascú ho ha fet a la seva manera.

Apple ha creat l'anomenada App Store que és l'únic mètode (legal) d'instal·lar aplicacions a la família iOS (iPhone, iPad i iPod). S'ha fet famosa la restrictiva política d'admissió que utilitza, de forma que no és estrany que rebutgin incloure una aplicació per diverses raons, a vegades no gaire clares.

Google, per la seva part, va crear el Market d'Android, que a diferència de l'App Store no és l´única via per a instal·lar aplicacions als dipositius Android. A diferència d'Apple té una política d'admissió força més flexible, tot i que això també comporta els seus riscos. Així, per exemple, no ha estat estrany trobar-se al Market aplicacions malicioses com ara les anomenades troians, que tot i simular ser una altra cosa (com ara un joc) el que fan en realitat és espiar tot el que fa l'usuari i enviar aquesta informació a terceres persones.

Feta tota aquesta explicació l'altre dia llegia el següent ...

Notícia Barrapunto

... i tot i que així de primeres sembla que Google s'ha decantat per la màgia negra i a fet una sèrie de poderoses invocacions per a protegir els seus productes, els propietaris dels dispositius Androids no han de temer perquè ni els seu aparells començaran a fer olor de sofre ni se'ls presentarà cada nit un banyut a casa a examinar-los el smartphone.

El titular queda molt més clar i menys esotèric si s'explica que, en informàtica, un dimoni és un programa que s'executa en segon terme sense control directe de l'usuari i que es dediquen a fer de forma continuada un determinada tasca. El nom ve de l'anglès daemon que és l'acrònim (ben buscat) de 'Disk And Execution MONitor'.

Ara bé, no em negareu que la vessant esotèrica hagués tingut més emoció !! Tot i que de ben segur no serien tan divertits com els dimonis de l'Isaac !!

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Bah, això és perquè tu ets d'Apple, i treus importància a que el dimoni, que segur que funciona bé, no sigui un dimoni de veritat, amb banyes i cua! Ja sembles el Mourinho!

Dan ha dit...

Ja ho deia el meu avi que totes aquestes noves tecnologies són eines infernals!

El porquet ha dit...

Crec que el meu smartphone està agafant forma de forca... vaig a plantar uns alls!

Carquinyol ha dit...

xexu: De fet, jo trobaria força més interesant si fos un dimoni de veritat !!

Dan: no ho saps prou bé... els darrers cursos de la carrera farien enblanquir a Harry Potter !!

el porquet: sal !! necessites sal !!

Publica un comentari a l'entrada