dijous, 18 de novembre del 2010

Errades informàtiques

(Encetem un micaco amenaçat...)El videojoc

La principal aportació que ha fet la informàtica a la vida moderna no ha estat el permetre l'accés a la informació des de tot arreu a tota hora ni la de proporcionar mecanismes per treballar i emmagatzemar tot tipus de documents, la principal aportació ha estat el crear l'excusa perfecta: "l'errada informàtica". A qui de nosaltres no l'han justificat mai cap cosa dient-li "és un problema informàtic" ? S'hauria de fer un estudi per avaluar quin impacte ha tingut "l'errada informàtica" al PIB dels diferents estats, ja que ha estalviat un munt de recursos i de temps en un camp d'investigació tan delicat com és la recerca d'excuses creïbles.

La darrera utilització d'aquesta excusa ens obre un nou camp d'aplicació de l'excusa per excel·lència del segle XX: la política. Ara resulta que, segons el PP, la culpa de que l'avatar de la srta. Alicia Camacho disparés contra immigrants il·legals ha estat d'una errada tècnica de l'empresa informàtica que va desenvolupar el videojoc... ja... com si als programadors (i dissenyadors gràfics i resta de gent implicada) ens encantés dedicar-hi hores per a realitzar coses que els clients no ens han demanat i no ens pagaran !!

Però el més divertit de tot això és que hom ha pogut llegir molt de la polèmica generada pel fet de que, al joc, l'Alicia Croftes dediqués a disparar als immigrants il·legals. Aquest ha estat l'origen de la polèmica, i aquest ha estat el motiu de que el PP retirés el videojoc per a modificar-lo... però hi ha un detall més a comentar, un petit detall que, com sempre, sembla que només hem vist per aquestes contrades: l'Alicia Croft 'també' dispara a independentistes ! I això, que es sàpiga, el PP no ho pensa modificar pas, segurament ho veuen normal... i com ells mots mitjans de comunicació que, o bé han fet un petit comentari de la qüestió, o ni tan sols ho han explicat.

No puc deixar d'estar més d'acord amb l'article que ha escrit en Vicent Partal sobre el tema i subscric totalment les seves paraules : "Si, el joc en qüestió, l'haguessen fet la JNC, i no dic les JERC o la CUP o el partit de Laporta, i s'atacassen banderes espanyoles, és possible que l'Audiència Nacional ja se n'hauria ocupat i l'escàndol i la tergiversació política haurien estat colossals". Només cal veure la repercussió d'allò que va dir en Puigcercós sobre Andalusia i veure com ja el volen portar als tribunals.

És en aquest punt que no puc deixar de pensar en una certa llei que existeix a l'Estat i que té com a objectiu principal "Impedir que un partit polític pugui, de forma reiterada i greu, atemptar contra aquest règim democràtic de llibertats, justificar el racisme i la xenofòbia o donar suport políticament la violència i les activitats de les bandes terroristes.".

Al llegir aquesta descripció, no us venen al cap de seguida noms com ara Partido Popular, Plataforma Por Cataluña, España 2000 o Coalición Valenciana? Com és que a tota aquesta gent no se li ha aplicat la Ley de Partidos? Com és que cap dels 'nostres' partits i representants polítics no ho ha denunciat ?

Realment si estem com estem és, sobretot, culpa nostra.

Nota paellística : Una de les reaccions més curioses al videojoc del PP l'he llegit al diari Levante-EMV: "El PP catalán hace suya la paella", per denotar com la Generalitat de Baix no ha dit ni piu sobre aquest fet quan no deixa de protestar cada vegada que hom parlar del nom de la llengua o d'altres signes culturals del País Valencià dins de l'àmbit cultural català. Dels comentaris de la notícia m'agradaria destacar aquest "Que Alícia dispare contra els immigrants, passe. Però que equipare la paella amb la botifarra, açò ja deuria mobilitzar Paquito i tots els peperos." Evidentment, gairebé ningú s'ha estranyat de que disparin a independentistes.

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Disparar contra independentistes entra dins de la normalitat de l'estat espanyol, es veu. És cert que quasi ni tan sols s'ha parlat d'aquest punt, quan és tan greu com l'altre.
Si ho arriba a fer qualsevol altre partit contra banderes espanyoles, ho haguessin equiparat a cremar una de les seves estimades banderes i tindríem polèmica i insults contra Catalunya una temporada llarga.

tobuushi ha dit...

Una empresa informàtica amb poca ètica, l'any passat jo en vaig negar a dibuixar la Sagrada Família de Gaudí per il.lustrar Espanya en un calendari. Això em va portar problemes amb el meu cap. A la fi els vaig fer una plaça de toros i a pendre pel cul.
A part d'això el joc és de molt mala qualitat, o sigui que l'empresa no val gaire, potser és d'una colla d'amics "Peperus".
I per acabar-ho d'adobar la gavina és un plagi de les de "Finding Meno", Pixar hi podria dir la seva.

marga ha dit...

Disparar -ni que sigui en un joc- contra immigrants i independentistes (tots som persones) és, si més no, fer apologia de l'anomenada neteja ètnica, del genocidi.
Si una "campanya" semblant l'hagués fet qualsevol altre partit, el PP segurament hauria portat "el cas" al tribunal d'Estrasburg.

Algú els ha denunciat més enllà de la queixa?

AhSe ha dit...

Crec que n'has de fer un post més i explicar de què va el videojoc que jo no m'entero. ;-)

Per cert, veig molt color polític rosa al post. Això vol dir... ???

Júlia Zabala ha dit...

la qüestió és no assumir la responsabilitat! dolents dolents, aquests...

LoyKaPV ha dit...

hahahahahaha Però que ninots són...jo sobre aquest tema ni en parle. La xenofòbia del PP, i la irracionalitat espanyola ja era coneguda abans d'açò...ja no sorprén a ningú. Lo qual també és un problema, al final, ens palparàn la careta i mos donarà igual, si no passa ja...

sànset i utnoa ha dit...

Totalment d'acord amb en Partal. No em vull imaginar que hagués passat si el joc l'hagués fet algun altre partit i el blanc hagués estat d'un altre tipus...

I sobre Paelles no diré res, a veure si se m'indigestaran!

*Sànset*

Ull de cuc ha dit...

Increïble, realment increïble... i llastimós... Són com en Burns i acaben fent de Bart amb un "yo no he sido!!". Apa... quina pena tot plegat...

Carquinyol ha dit...

Albert B. i R.: ens hauriem de preguntar perquè no li donem notorietat a l'assumpte ni nosaltres !!

Isaac: Informàticament parlant, el programa aquell era una birria de joc !

Marga: Crec que una onga, però no anirà més enllà... i no sé perquè !

AhSe: Als enllaços pots veure imatges del 'videojoc'. El color rosa? N0 és love is in the air... :P

Júlia: Com sempre...

Thor: Aquest és un dels problemes: la passivitat !

Sànset i utnoa: És fàcil imaginar-ho...

Ull de cuc: Doncs si, penós tot plegat.

Laia ha dit...

Amb les estones que veig aquesta senyora als diaris o a la tele ja en tinc prou... Una segona Alícia virtual ja és massa... No, gràcies.
El més divertit del joc suposo que ha de ser el Game Over...

Carquinyol ha dit...

El més divertit del jo és 'veure volar' als del PP...

Publica un comentari a l'entrada