dilluns, 8 de novembre del 2010

Guerrers covards

(Encetem un micaco amenaçat...)Tanc


Estava jo aquests dies mirant les diferents informacions referents a la visita que el Papa de la Església Catòlica ha fet a l'Estat Espanyol, fixant-me en que en els discursos dels diferents personatges no era estrany que apareguessin sovint mots com ara 'pau','germandat' i 'fraternitat', i no he pogut evitar pensar en aquell tros de programa que vaig veure el passat dia 9 d’octubre per la nit a la cadena Intereconomia, cadena des de la qual sovint es defensen les tesis de la Església Catòlica. Era un dels típics programes de ‘debat’ que fan en aquesta cadena ‘amiga’, en un plató presidit per una bandera espanyola a on una colla de tertulians parlaven, entre altres coses, del respecte que s’ha de garantir als símbols de ‘la nación’.

Com podeu imaginar, per a un 'perifèric' com jo, allò prometia ser tot un espectacle... i no va decebre ! Una de les moltes coses 'curioses' que vaig veure va ser l'afirmació de que el nacionalisme espanyol no existia... perquè no hi havia cap partit que el defensés !! I això ho va dir una persona asseguda en mig d'un plató guarnit amb una enorme bandera espanyola !!

I enmig d'aquest ambient "no nacionalista" es van posar a parlar del respecte que havien de tenir els seus símbols “en todos los rincones de la nación” i com se'ls hauria d'assegurar ‘respeto y protección constitucional’. En aquell espai també estava la Montserrat Nebreda, ex-membre del PP del Principat i dirigent del partit ‘Alternativa de Govern’ que en una breu intervenció va venir a dir que s’ha de tenir en compte i respectar que en determinades zones hi ha gent que no comparteix aquests criteris i que té uns altres símbols que també s'haurien de respectar.

Doncs bé, el senyor ‘no nacionalista espanyol’ es va encendre i va començar a dir que no, que aquells símbols (els seus) havien de fer-se respectar encara que fos utilitzant i les forces de l’ordre, i que si tot i així no es respectaven i es seguia desafiant 'el Estado'... doncs ‘a la guerra’. No deixa de ser curiós que a una cadena tan catòlica i on no es difícil veure anuncis "pro vida" un dels seus col·laboradors habituals cridi a la guerra amb tanta alegria.

Perquè a més ho va dir d’una forma tan ‘alegre’ i tan ‘animada’ que a mi em va molestar. I em va molestar perquè penso que una persona que propugna un conflicte bèl·lic de forma tan entusiasta només ho pot fer per dos motius: O pel desconeixement més absolut de la misèria i de les terribles afliccions que comporta una guerra o des de una posició absolutament mesquina basada en la confiança en que a ell i als seus no els hi tocarà pas el rebre. En aquest cas crec que era una combinació de les dues coses fent tot aquest assumpte més mesquí encara, si és això possible.

I això em va fer venir al cap allò  va dir el aleshores ministre Corbacho“Que ningú es pensi que les coses [silenci una mica llarg] seran `pacíficas´” i al magnífic article que va fer en Vicent Partal al respecte. I si bé la utilització per part del sr. Corbacho de la por i de l’amenaça violenta per tallar les aspiracions d’autogovern d’un poble és condemnable i se li hauria de recordar que justament una de les tasques d'un govern democràtic és evitar que aquestes coses puguin arribar a passar i perseguir a aquells que ho defenen, no és menys real, però, el saber que aquestes actituds existeixen i que gaudeixen de gran popularitat entre certs sectors de la població espanyola.

Mentrestant haurem de continuar aguantant com des de diferents televisions energúmens com aquests prediquen el combatre raons amb canons des de la seguretat dels covards que saben que els contraris no tenen ni de lluny els mitjans necessaris per defensar-se. Realment ha evolucionat part de la societat espanyola? A on està aquesta democràcia de que tan presumeixen?.


Nota informativa : Si us voleu fer una idea de la ideologia d'aquesta persona, potser només us fa falta saber que just quan canviava de cadena aquest personatge li havia etzibat a la Montserrat Nebrera que ella era ‘una nacionalista catalana’... .


Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No han evolucionat. La democràcia que diuen tenir no la veig enlloc.
Veus els programes d'Intereconomia? jo en sóc incapaç. Primer de tot, pel fàstic que em fan. I, després, perquè em nego a donar share a aquests impresentables. I té collons que es diguin "no nacionalistes". No existeixen al món sencer uns nacionalites tan grans (i excloents) com ells!

El porquet ha dit...

Mirar aquest canal està diagnosticat que provoca problemes estomacals, maldecaps i restrenyiment.

Jo no els donaria tant cove. Ja s'ho faran, nosaltres a la nostra.

El que em sorprèn és gent com la senyoreta Nebrera, després d'entomar tot el que li van vomitar, no decideixi prescindir de les espanyes eternament.

Sergi ha dit...

La veritat és que em quedo sense paraules davant d'aquestes reaccions. Nosaltres vinga a fomentar el respecte i a demanar-ne, i ens tracten així. És d'aquestes coses que et deixen tocat. Si no estàs amb nosaltres estàs contra nosaltres, oi? Bé, poca cosa es pot fer amb mentalitats tan estretes.

Per cert, tinc un cert respecte per la Montserrat Nebreda, encara que no coincideixi amb la seva ideologia. Penso que és de les persones més sensates que ha passat pel PPC, i suposo que per això en va marxar.

AhSe ha dit...

La democracia és un mite. Encara més si es tracta d'Espanya!

Carquinyol ha dit...

Albert B. i R.: M'agrada veure que diuen... i pel share no et preocupis, ja que sinó tens un audimetre a casa ningú sap el que veus.

Mr. Missis: Més que donar cove el que s'ha de saber és quins són els seus arguments.

Xexu: Comparada amb la que hi ha ara...

AhSe: Lamentablement és així.

Publica un comentari a l'entrada