divendres, 26 de novembre del 2010

Depenem de tu

(Encetem un micaco electoral...)Eleccions al Parlament 2010

Diumenge els principantins votem de nou. Confesso que cap dels candidats aconsegueix il·lusionar-me, de fet els trobo força mediocres, no n'hi ha cap que m'acabi de fer el pes, I tot i això, és absolutament imprescindible que aquells que volem que la nostra terra pugui decidir per ella mateixa el que fer anem a votar. El motiu? Diversos, però deixeu-me explicar-vos una petita història.

Dimecres passat va aparèixer la notícia de que una colla de brètols va destrossar una carpa electoral dels Siutadanos. Al conèixer els fets el sr. Albert Rivera va demanar a la resta de partits que 'tanquessin files' amb ells contra la violència. Un gest habitual en aquest tipus de casos, que trobo del tot lògic i fins i tot trobo bé, ja que sóc un ferm partidari de la no-violència. Ara bé, també sóc un ferm partidari de la coherència i de que tothom jugui amb les mateixes regles. I això, amics meus, a l'Estat Espanyol no passa, i no cal anar gaire lluny per veure-ho.

Dos dies abans del 'Siutadanos incident' va passar un fet similar a València, en concret al barri de Benimaclet, més concretament al Centre Social Terra, punt de trobada l'esquerra independentista. Cap a les 21:30 hores van entrar al local una quinzena de skins neonazis militants del partit polític España 2000 amenaçant a la gent que es trobava al local. I no us penseu pas que eren amenaces 'indeterminades', sinó coses ben concretes com ara "¡Tu! !!Como me aguantes la mirada 2 segundos más, te mato!!, te clavo un cuchillo en el corazon, y ¡te mato!". I el més curiós de tot és que quan finalment va arribar la policia espanyola es van posar a... examinar el local per veure si complia la normativa i a identificar a la gent que s'havia apropat avisada pels que estaven sent amenaçats !! Podeu llegir el que va passar de forma detallada en aquesta magnífica entrada del bloc de Gemma Pasqual i Escrivà, val la pena fer-ho. Com també val la pena saber que no ha estat pas la primera vegada que això ha passat.

Coneixíeu aquests fets ? Han aparegut en algun mitjà de comunicació seriós? Han fet els diferents partits polítics, com ara Siutadanos, el PP o el PSOE condemna dels fets? Ho han fet mai? Perquè no s'aplica la Ley de Partidos aquella que en teoria, prohibeix partits que exaltin la xenofòbia i utilitzin la violència com fa España 2000 ? I perquè també no se'ls aplica als que no condemnen aquesta violència? I el més important de tot:  perquè nosaltres sempre hem de condemnar qualsevol incident per petit que sigui i ells es permeten el dret d'escollir els que condemnen ?

Diguem-ho clar i català i sense victimismes: no juguem amb les mateixes regles. I com no juguem amb les mateixes regles hem de tenir molta cura dels nostres moviments. Per això cal tenir en clar que tots aquells que ens sentim independentistes hem de fer el possible per evitar que al Principat passi el que està passant al País Valencià, i per tant, hem d'evitar que els espanyolistes guanyin pes. Recordem qui són els nostres adversaris clarament :

· Els Siutadanos, aquesta gent que ens demonitza perquè volem fer una cosa tan terrible com parlar *la nostra llengua a casa nostra*. Sempre estan amb el conflicte lingüístic a la boca quan el veritable conflicte lingüístic que tenim per aquí l'originen aquells que no volen aprendre la nostra llengua per a que cadascú de nosaltres tingui realment el dret a decidir en quina llengua vol parlar.

· el PP, aquesta gent que està desitjant fer aquí el que està fent al País Basc, a Navarra o al País Valencià.

· el PSoeC, aquests que diuen que defenen els interessos catalans a Madrid i que acaben defenent els interessos espanyols a Barcelona... i cal recordar que si TV3 s'està deixant de veure al País Valencià és culpa bàsicament d'en Montilla quan va ser Ministre d'Industria que va mentir vilment a la gent d'ACPV.

Així que tot i que potser no us agrada el que ha fet Esquerra, o no us convenç la gent de Solidaritat, o no veieu clar a la gent de Reagrupament... cal que trieu el que menys us desagradi i voteu-li, voteu clarament a un dels partits que defensen d'una forma o d'una altra la nostra terra d'una forma directa per a que siguem els catalans els que puguem dir que s'ha de fer al nostre país i com s'ha de fer.

I em deixo fora expressament ICV i CiU, que sens dubte tenen independentistes en les serves formacions, però no pas en les seves direccions. ICV perquè... bé, no és que estigui a favor, ni en contra, és com aliè una mica a tot i estan com en un altre món fora de temps i d'espai. I CiU... bé, 'de CiU no em refiu'. De fet no em refiu per diverses coses i com a mostra un detall: Et refiaries d'aquella gent que diu clarament que no és independentista i després es dedica a ensenyar estelada en tots els mítings per veure si arrepleguen cap vot despistat? Jo no. Coses de la coherència que he esmentat abans... si en aquest detallets ja són incoherents no vull pensar en d'altres...

Encara tenim l'oportunitat d'evitar mals majors, tot depèn de nosaltres. Si no ho acabes de veure-ho clar, mira al sud i reflexiona... és això el que vols ?


Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

tobuushi ha dit...

Jo ja ho tinc clar com ho expresso al meu blog!

Tot i que a Carretero el veig "desmenjat" crec que té tota una pila de gent al darrere amb molt iŀlusió.

LoyKaPV ha dit...

Hinsultant, ya els agradaria als Cacalufos estar higual de bien que hestem els Blavencianos asi! Sempre Blavencianos, no mos fareu Calamars!

Lo F1, els trajes, la Copa America, la prohibició del valencià, que lo prohibim perque se pareix massa a ixe cacalá, lo falleres castellanes, lo corrupció que mos té en numeros rojos pero ben contents perque tinguem el NODO9, lo Cabanyal, lo hanalfabetisme y no continue perque me canse molt...

Men baig a minjar un bocadill de jamó y qués! Bisca el GAV!

Anònim ha dit...

Desconeixia els fets del Centre Social Terra. Quina porqueria de mitjans que tenim! No ho havia sentit enlloc. I a sobre la policia es posa al costat dels que amenacen! Això no és una democràcia ni és res.
I sí, cal votar a alguna d'aquestes tres formacions.

El porquet ha dit...

El pitjor mal de tots és el PSOE. Al País Valencià ells han estat els màxims responsables, en els anys que van estar al govern valencià, de desactivar, dormir i anestesiar el territori valencià en les seves reivindicacions nacionals, en l'ús i promoció de la seva llengua i en, fomentar l'espanyolisme per "silenci administratiu".

El PP va de cara, el PSOE te la fot per darrere.

zel ha dit...

Jo, em quedo amb la gran frase de molts dies ençà...

"De CIU no me'n refiu"


Molt, molt molt bona!

Publica un comentari a l'entrada