divendres, 18 de desembre del 2009

Supòsits


(Encetem un micaco especulatiu...)Imatge Uhh

Quan van acusar al desaparegut Pepe Rubianes per allò que va dir a un programa de TV3 ho van fer mitjançant l'article 501 del Código Penal, que diu el següent :

Artículo 510. 1. Los que provocaren a la discriminación, al odio o a la violencia contra grupos o asociaciones, por motivos racistas, antisemitas u otros referentes a la ideología, religión o creencias, situación familiar, la pertenencia de sus miembros a una etnia o raza, su origen nacional, su sexo, orientación sexual, enfermedad o minusvalía, serán castigados con la pena de prisión de uno a tres años y multa de seis a doce meses.

2. Serán castigados con la misma pena los que, con conocimiento de su falsedad o temerario desprecio hacia la verdad, difundieren informaciones injuriosas sobre grupos o asociaciones en relación a su ideología, religión o creencias, la pertenencia de sus miembros a una etnia o raza, su origen nacional, su sexo, orientación sexual, enfermedad o minusvalía.

Sabent això, vaig a fer dos supòsits i les conseqüències que podrien tenir cadascú d'ells...

· Supòsit 1 : els d'Esquerra Republicana de Catalunya insereixen la següent falca a diferents emissores de ràdio ...

< veu de dona > : perdoni, em podria dir a on és la Plaça de Sant Jaume ?
< veu d'home > : ehhh... gire a la derecha y todo recto.
< veu de dona > : però... < cridant > què diu vostè?< /cridant >
< veu d'home 2 > Segur que a tu tampoc et sembla normal. No a la imposició de l'espanyol. No a la llei del PSOE - PP.
< veu de dona 2 > Amb independència, Esquerra.

· Conseqüències : Gran rebombori mediàtic a tots els mitjans de l'Estat, presentació d'acusacions penals contra Esquerra, ordre jurídica de retirada de la campanya, maror informativa cada vegada més gran amb nombroses acusacions de xenofòbia i racisme, grans guanys obtinguts per El Mundo, La Razón i Libertad Digital, aplicació de la Ley de Partidos a Esquerra i il·legalització de la mateixa, Jimenez Losantos guardonat amb el Premio Ondas, anul·lació de l'estatut d'autonomia, trasllat a Madrid de la Sagrada Familia, la Plaça del Rei i el Park Güell, abolició de la Generalitat del Principat, canvi del nom de Catalunya pel de Comunidad del Aragón Oriental, prohibició i persecució de la llengua catalana i de qualsevol entitat sospitosa de catalanisme, Esperanza Aguirre presidenta del Gobierno i Francisco Camps ministre d'economia, investigació a José María Aznar per haver reconegut que "hablo catalán en la intimidad", "big one" a Califòrnia, José María Aznar declarat innocent de "catalanismo" per haver-se demostrat que el que parlava a la intimitat era una barreja de llengua valenciana i llengua aragonesa oriental, Yellowstone entra en erupció, José María Aznar guanya el títol de Mister Univers, segona vinguda de Crist, aquest apareix al plató de "Sálvame" i Jorge Javier Vázquez el primer que le pregunta és per les seves tendències sexuals i que hi ha de cert en els rumors que asseguren que sempre va envoltat de dotze homes a tot arreu, l'Antàrtida es desglaça, Camela treu un nou disc, la Corrent del Golf desapareix i Europa Occidental entra en un nou periode de glaciacions, Rita Barberá es posa un vestit que no és de color vermell, a EUA guanya les eleccions el Partit Comunista i Cuba es declara Estat associat al Vaticà,...

· Supòsit 2 : els del Partido Popular d'Aragó insireixen la següent falca a diferents emisores de ràdio ...

< veu de dona > : perdone, ¿ podría decirme donde está la plaza del Pilar ?
< veu d'home > : ehhh... giri a la dreta i tot recte
< veu de dona > : pero... < cridant > ¿cómo dice usted?< /cridant >
< veu d'home 2 > Seguro que a ti tampoco te parece normal. No a la imposición del catalán. No a la ley del PSOE.
< veu de dona 2 > Partido Popular

· Conseqüències : < xiulet del vent mentre recórrer les grans praderes nord-americanes mentre fa rodar el típic matoll de forma esfèrica que apareix a les típiques pel·lícules de l'Oest >

Bé... he exagerat una mica, d'acord... però el fet és que el supòsit 1 és totalment fictici.... i el supòsit 2 és totalment real, i la conseqüencia... també. Sembla clar que hi ha gent que pot dir allò que els hi rota sense haver de preocupar-se de les conseqüències.



Nota OWNED : En aquest món d'internet s'ha d'anar molt en compte amb allò que es diu o pots quedar francament malament. A menéame l'altre dia feien referència a unes declaracions d'en Idelfonso Falcones, autor del llibre "l'església del mar" en que aquest deia "En el momento que se pueda leer mi libro gratis en internet, no escribiré más". I bé... al segon comentari de la notícia l'usuari Mordisquitos va i adjunta una cerca del Google que retorna més de 423.000 enllaços des d'on descarregar-se el seu llibre !! Com si amb això no hi hagués prou, a les mateixes declaracions en Falcones també va dir "Cuando vamos a la farmacia a comprar, nadie pide el descuento de la propiedad industrial para no pagarle al que creó la fórmula de la aspirina." obtenint la següent resposta de l'abans esmentat usuari Mordisquitos : "Claro. Porque la patente de la aspirina caducó en 1917.". A vegades és millor romandre calladet...


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

5 comentaris:

Rita ha dit...

Vaig sentir l'anunci a RAC1 i em va esgarrifar, però no més que tot el que des de fa temps ens fan i diuen de nosaltres.

Ja ho he dit altres vegades, aquí al badiu i a altres blocs i per descomptat al meu, si no hi ha ganes d'entendre-ho, no ho entendran mai.

Critiquen el nostre nacionalisme, amb el seu.
Critiquen la defensa de la nostra llengua, amb la seva.
Critiquen el nostre "fanatisme" amb el seu i així, moltes coses més.

No és una incoherència per ella mateixa això?

Això no té més solució que la independència. Cada dia ho tinc més clar. Però hem de començar per casa, fent pedagogia aquí del que representa la independència, perquè molta gent encara té por i ells, naturalment, no ajuden gens amb les seves amenaces.
Bon capde, Carquinyol!

kika ha dit...

o sigui que aques anunci d'aragó és real de veritat? quins pocavergonyes...
bé, no és re de nou.
de totes maneres a mi el primer supòsit m'havia convençut també!

AhSe ha dit...

Molt bon l'usuari Mordisquitos! I la fantasia del post tambe. :-D

Respecte a l'espanyol, res de nou, ja saps. A aquest estat hi ha un forat negre per als idiomes no-espanyols.

Met ha dit...

Jo també he sentit la falca radiofònica.

El que em preocupa no és que hi hagi qui faci aquest tipus de mentides radiades, sinó que la gent s'ho cregui.

Els espanyols veuen la palla al nostre ull, però són incapaços de trobar-se la biga al seu.

Anònim ha dit...

Tb vaig sentir la falca i és senzillament ridícula. I despre´s diuen que no són anti-catalans!

Publica un comentari a l'entrada