divendres, 18 de setembre del 2009

La E no vol dir econòmic


(Encetem un micaco d'obres...)Plan E

Tots aquells als que us agrada fer fotografies dels llocs que visiteu sabreu el que costa fer fotografies a llocs considerats atraccions turístiques mirant d'evitar immortalitzar la gran quantitat de visitants que solen haver. Si a més les fotografies es fan durant l'estiu i el lloc fotografiat està a una ciutat o poble cal evitar també les ja típiques obres estiuenques que tenen a bé fer la majoria de consistoris. I si amb tot això no hi havien prou obstacles per a fer una instantània mínimament decent aquest any s'ha afegit un nou obstacle: les pancartes de l'omnipresent Plan-E.

Puc ben assegurar que aquestes pancartes s'han pogut veure per a tot l'Estat, des de el poble més petit a la ciutat més gran. És curiós el que passa amb aquests cartells, ja que t'hi pots trobar de tot una mica, des d'aquells que t'expliquen fil per randa els objectius de l'obra a aquells altres que, de fet, no diuen res de res. Un aspecte que apareix invariablement a tots els cartells (a més del logotip) és el cost de l'obra, i amb aquest cost una cosa sembla ben clara: la E de "Plan-E" no vol dir pas "econòmic".

I com a mostra un cas que em comentaven no fa gaire uns cunyats meus de València. Resulta que a prop d'on viuen estan fent unes Obres-E d'aquestes i justament els hi va cridar l'atenció. L'actuació consisteix en adequar aquesta petita illa de vianants...

Solar Plan E

... per a (segons diu el rètol) fer "nuevas instalaciones deportivas elementales". L'actuació ha consistir en posar formigó al terra, fer una petita pista de patinatge d'uns trenta m2, instal·lar dues taules de ping pong, set papereres i dotze bancs. No s'ha fet res de jardineria ni d'enllumenat, ja que s'han aprofitat tant els arbres com les faroles que existien anteriorment. El resultat final ha estat el següent ...

Detalls Obra

Doncs bé, el cost d'aquesta reforma ha estat de ...

Rètol València

... uns cinquanta set milions de les antigues pessetes, cosa que trobo una exageració des de qualsevol punt de vista. I encara em sembla més car si els comparo amb altres obres que fan a Badalona, com ara la rehabilitació del vell pont que permet travessar les vies del tren i del que ja vaig parlar fa temps en aquest apunt. És aquesta una actuació que ha de rehabilitar un pont d'obra i metall de gairebé cent anys d'antiguitat que passa damunt de la línia del ferrocarril de la costa. Doncs bé, la reforma està pressupostada en ...

Rètol Badalona

... cinquanta milions de les antigues pessetes... o sigui, que fer una plaça de formigó amb uns bancs, papereres i dues taules de ping pong surt més car que rehabilitar un pont ferroviari centenari encara en ús. Definitivament, aquí hi ha alguna cosa que no quadra !!

Ha tingut aquest "Plan E" els efectes desitjats? No tinc ni idea, suposo que a aquella gent que estava a l'atur i que gràcies a això han tingut feina per uns mesos haurà estat pa caigut del cel (també cal reconèixer que algunes voreres necessitaven reparacions urgents), però penso que més profit encara l'hauran tret els propietaris de les empreses adjudicatàries sense fer pràcticament res. No estaria de més que el govern central controles més en que s'han gastat tots aquests diners, ja que segurament se'ls hauria pogut treure molt més rendiment. Però ja se sap el que passa quan es fan les coses amb presses i amb ganes d'agradar...


Nota dedicatòria: Dedico aquest article a la meva cunyaeta, al meu cunyat, a la seva goseta perseguidora de pedres i a la que l'espanten molt les tempestes i, sobretot, a la seva collita de pebrotets del padró (encara que realment són pebrotets de Real perquè no pica cap)

Habi

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

7 comentaris:

kika ha dit...

trobo que ets massa amable amb el govern. de veritat creus que, pobrets, això els passa perquè van amb presses? vols dir que no pot ser que la gran crisi comenci aqui: si uns es fan rics sense fer res, d'altres s'han d'anar empobrint per força!

Dan ha dit...

Potser si que ha tingut els efectes desitjats. La qüestió és... exactament que desitjaven fer amb aquests diners?

El veí de dalt ha dit...

Certament, aquest Plan E fa una mica de pudor...

AhSe ha dit...

Hauries de pensar tambe en els impostos.

nimue ha dit...

quan parlem d'urbanisme i de diners i d'obres cares i poc clares...mmmm... moltes coses fan pudor.

Guapíssima la gosseta! :))

Carquinyol ha dit...

kika: amable amb el govern!! això encara no m'ho havien dit mai!! serà que m'estic tornant tou? :)

dan:millor que em calli del que penso que pensaven fer amb aquests diners... ;)

el veí de dalt: una certa oloreta almenys sí fa...

ahse impostos????¿?¿?¿?¿?¿?¿

nimue:Ja li diré a la gosseta el que penses d'ella aquest cap de setmana !!

Met ha dit...

El que no quadra, com bé et preguntes, és el sentit comú del govern espanyol per promoure unes ajudes a la construcció que no van enlloc.
Uns ajuntament queen molts casos han hagut d'inventar espais per refer
I finalment una manca d'ètica, honestetat i també de matemàtiques en molts consistoris... entre ells els populars... Això de València... entre grues i vestits clama el cel.
I la gent sembla no voler-ho veure!

Publica un comentari a l'entrada