dilluns, 24 de novembre del 2008

El bombardeig del PP


(Encetem un micaco badaloní...)Bombes

Els badalonins darrerament estem d'allò més entretinguts ja que a Badalona tenim, políticament parlant, el millor de cada casa. Així, ens trobem amb un ajuntament en mans d'uns socialistes que practiquen una política d'esdeveniments populars i gestió urbanística similar a la que practiquen els populars a la ciutat de València (en un altre nivell econòmic, és clar...) i un PP (que ja no sé si significa Partit Popular o Partit Productor), que a la mínima et produeix una vídeo-denuncia amb el seu particular estil nodo-groguenc-intereconomia-cope. La resta de partits del consistori queden bàsicament decoratius i es mouen entre l'utopisme més fantàstic i la irrellevància més folklòrica.

Però avui vull centrar-me en la darrera producció videogràfica del PP local. Em vaig assabentar mitjançant aquesta notícia de El Periódico de Catalunya, on també hi podeu veure el vídeo. Per començar cal a dir que el PP té raó, la zona del Gorg fa pena, com ja vaig comentar fa temps ací i ací. I també els hi dono la raó quan diuen que a un alcalde se li hauria de caure la cara de vergonya davant d'un fet similar.

El que ja no estic tan segur és en aquesta política de denunciar les coses de forma grandiloqüent quan comença a acostar-se el període electoral; jo, almenys, d'aquestes estratègies em refio molt poc, ja que solen ser soroll per avui i silenci per l'endemà. Em refio també molt poc de les solucions que proposarien aquests senyors (que de fet no proposen cap), ja que si l'actual Ajuntament apostava molt en la iniciativa privada per urbanitzar tota aquesta zona (de forma totalment errònia segons el meu parer), aquesta aposta s'ha anat en norris amb la caiguda del mercat immobiliari. Però és que molt em temo que els populars farien exactament el mateix, vist el que fan a les zones on governen!!. I és que L'urbanisme és un dels mals congènits de Badalona, originat en el període 1960-1975 quan la ciutat va rebre un gran nombre de immigrants que van originar un gran creixement de la ciutat, creixement que es va deixar en mans privades, resultant d'aquest fet un urbanisme caòtic, d'edificis desiguals i sense equipaments ni serveis. Sembla mentida que més de 30 anys després es vulgui fer el mateix.

Però deixant de banda el problema en qüestió, en que, repeteixo, tenen tota la raó del món en denunciar-lo i tant de bo ho fessin més sovint, el que m'agradaria fer notar és el com ho han fet. I sobretot voldria centrar-me en el començament del vídeo. Comprenc que comparin l'estat actual d'aquesta zona amb el d'una zona de guerra (de fet, jo també ho he pensat més d'un cop). Potser no us heu fixat, però tots els aeroplans de la primera i segona guerra mundial que apareixen al vídeo són aliats (de fet, el que més es veu és un bombarder, diria que Lancaster, de la RAF). No entenc que s'hagin d'anar a aquells temps i a aquell indret, ja que en el mateix lloc on apareix el president del PP de Badalona podríem veure imatges similars ara fa uns 70 anys justos.

Bombardeig Badalona 1938

La imatge d'aquí sobre es va publicar no fa gaire a la revista Sapiens. La va realitzar l'aviació feixista italiana l'any 1938 en un dels seus bombardejos damunt la meva ciutat. Senyalada en vermell està la zona on el PP va gravar el seu vídeo, una de les zones bombardejades, ja que estava al costat de l'antiga fàbrica de productes químics Cross i de l'estació de mercaderies del ferrocarril. És curiós que el PP utilitzi imatges de bombarders aliats al seu vídeo, quan justament el vídeo està gravat a una zona bombardejada per l'avió feixista italiana durant, si fa o no fa, la mateixa època que esmenta a la seva propaganda.

De la mateixa manera que té raó el PP quan diu que a l'alcalde de Badalona se li hauria de caure la cara de vergonya davant la situació d'aquests terrenys, jo penso que a un candidat a l'alcaldia se li hauria de caure també la cara de vergonya de no "recordar" la història de la ciutat que vol governar (i dic això fent un esforç per a no pensar malament ) i fer broma sobre un bombardeig a una zona que, precissament, va ser bombardejada. Encara que després de veure casos com el de la Rita Barberá ja no em sorprenc de res, la veritat.

Nota Informativa: L'altra dia em va arribar un correu electrònic que em va fer molta il·lusió, ja que no em solen arribar notes informatives. Provenia de la Comissió de Veïns de Dalt de la Vila i informava que aquesta comissió es dissolia després d'haver aconseguit el seu objectiu de modificar el pla de modificació urbana de la zona i de que la gran majoria dels seus membres formi part de la nova junta de la AA.VV. del barri. Si alguna de les coses que he escrit sobre el tema ha ajudat d'alguna forma, per petitíssima que hagi estat, a mantenir l'esperit que, penso jo, ha de tenir aquest barri singular de Badalona i a tota la gent que ha lluitat per a què això fos així, us puc assegurar que em trobaria molt satisfet. Vull envia una amplia salutació a tota aquesta gent i desitjar-los la millor de les sorts en la seva gens fàcil feina.

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

Fonts

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que ens expliques avui. Jo encara no l'havia vist aquest video i, per bé que denunciar l'estat del Gorg és encertat (ja fa massa que sembla un camp de batalla) no és la millor manera, ni la millor forma. D'altra banda penso que si a final del 2008 ja consideren que estem en període preelectoral, és francament decebedor. Les properes eleccions municipals han de ser el 2011. El PP s'ha precipitat perquè s'ha d'acabar aquesta legislatura per veure'n els resultats. Si a finals del 2010, el Gorg seguís així, aleshores podria acceptar un video similar (però sense bombardejos; no s'ha de fer campanya amb els records dels que van sobreviure als bombardejos del Gorg i amb els dels seus familiars)

P.S. Particularment t'estic molt agraïda amb el tractament que has fet al teu blog sobre Dalt la Vila. Segur que has contribuït a la "causa" amb les teves aportacions i amb el banner a l'apartat "campanyes". De veritat que et pots sentir legítimament satisfet, Carquinyol. Gràcies!

nimue ha dit...

doncs sí... com a valenciana que ha vist "moltes coses" no m'estranyen gens segons quines actuacions peperes :(

Però et felicite pels triomfs que senten molt bé! :)

Carquinyol ha dit...

Marga: Quan comencen tan aviat a fer campanya es nota clarament que és el que els interessa. Gràcies per les teves paraules !!

Nimue: és que al País Valencià el PP fa el que vol sense dissimular.

Publica un comentari a l'entrada