divendres, 28 de novembre del 2008

Els llops de Girona


(Encetem un micaco llegendari...)Llops

Diuen que la millor època per visitar la ciutat de Girona és a la tardor. Tenen raó. En aquesta època de l'any la magnífica paleta de colors amb la qual pinta la natura la vegetació que envolta les contrades de la ciutat antiga són el complement perfecte a les velles i precioses pedres que formen els vells edificis. Aquest quadre queda contemplat per un clima més fred i, potser, amb alguna boirina que li acaba de donar un toc d'encanteri i misteri que, ja de per sí, sempre envolta a la ciutat gironina.

Girona a la tardor

Si visiteu Girona, ja sigui en aquesta època de l'any o en qualsevol altre, un dels carrers pel qual segurament passareu serà per la Pujada del Rei Martí, nom que recorda un dels vells edificis d'aquella contrada, un antic palau que va ser residència del rei Martí l'Humà i que avui dia amb prou feines s'aguanta dret...

Pujada del Rei Martí

... aquest carrer condueix a una de les antigues portes romanes de la ciutat i, de fet, segueix el traçat de l'antiga Via Augusta fins a aquestes portes. A partir d'elles, i ja dins de la vil·la, part del traçat d'aquesta famosa via romana el marca un altre famós carrer gironí, el carrer de la Força...

Carrer de la Força

... però tornem a la Pujada del Rei Martí. Aquest carrer també rep un altre nom, un de popular: el carrer del Llop. Diu la llegenda que fa molt temps baixava una processó de la Catedral cap a Sant Pere de Galligants quan, tot de sobte, va aparèixer un grap llop que venia de Sant Daniel i que va matar i devorar allà mateix a l'escolanet que, al capdavant de tots, portava la creu processional, davant la por i la fugida de tot el seguici. Avui en dia hom pot trobar, en una de les parets d'aquest carrer, una marca que representa una mà que porta una creu i que marca el lloc exacte d'aquest llegendari succés.

En tot cas, avui en dia no crec que hagueu de patir pels llops si passegeu perGirona, així que aprofiteu per a gaudir dels colors, dels aromes i de l'ambient d'aquesta mítica ciutat.

Imatges Clickables

Nota Fotogràfica: Certament, Girona és un plaer per a la vista. Bon cap de setmana a tots!!

Estampa Gironina

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!


Fonts

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha una setmana el mes de Novembre que Girona és espectacular! Quina sort si l'has enganxat!

Anònim ha dit...

Ostres tu, pobre escolà!
Els llops, avui, caminen sobre dues potes la majoria de les vegades, però igualment hem d'estar al cas perquè potser són més golafres. ;-)

Carquinyol, i la recepta de la paella? :-D
Bon cap de setmana a tothom.

Llum ha dit...

No ho sabia, això del llop! Ja ho diuen, que cada dia s'aprenen coses noves. De qualsevol manera, el dia que passi per allà, ja m'hi fixaré! :-D

El veí de dalt ha dit...

Gran ciutat Girona! No sabia això del llop...

Laia ha dit...

ostres la primer fotografia m'encanta, ^´es molt maca ^^ I pobre escolanet!!

Bon cap de setmana!

nimue ha dit...

M'agrada molt Girona. A pesar que la pitjor cosa que m'ha passat mai a la vida va ser a Girona, tinc més records del bons. Per neutralitzar el xungo.

Carquinyol ha dit...

vullunfestuc: no sé si el vaig enganxar, però en tot cas Girona en aquesta època sempre està radiant.

marga: la recepta de la paella ja està demanada i es redactarà aquest Nadal ;)

llum: si veus la creu fes una foto i envia-me-la !!

el veí de dalt: abans de llegir el llibre jo tampoc !! :)

laia: a mi també m'agrada !!

nimue: ets intel·ligent, molta gent només es queda amb allò dolent.

Publica un comentari a l'entrada