dimecres, 21 de maig del 2008

Un mal model


(Encetem un micaco urbanista...)Gorg

Tot i que el liberalisme va ajudar a la nostra societat, i molt, a sortir de l'Antic Règim, hi ha àmbits on s'ha demostrat que és un model francament dolent. Potser no és el model en si mateix, però el que sembla clar és que aquest egoisme innat que tenim els humans i que actua sovint en moltes de les iniciatives individuals i, sobretot, empresarials fa que al sentir parlar d'una economia liberal més d'un s'esgarrifi recordant el que va passar amb el Crack del 29 o, d'una forma més pel·liculera, en un futur dominat per macrocorporacions on els governs ni siguin més que titelles i els ciutadans consumidors.


I si l'economia és un dels àmbits on la paraula "liberal" fa por, un altre dels àmbits és l'urbanisme. Fa uns dies us parlava de com l'Ajuntament de Badalona s'estava replantejant una de les obres estrelles que ens havia venut als badalonins, i de la por de que aquest replanteig tornés a passar factura als ja de per si patidors badalonins. I mireu que l'obra en si ja s'havia començat a fer ...


Obres del canal

... però com sembla que els números no quadren es vol tirar enrere. I em sembla perfecte, tal com ja vaig comentar no ho havia vist mai gaire clar, però quan vaig llegir l'altre dia això ...


Font: El Periódico

... automàticament vaig pensar en aquelles monstruositats que van fer al mateix costat de la sorra de la platja ( i que ara tenen tot un seguit de problemes ), pura còpia del pitjor urbanisme especulatiu mediterrani ...


Edificis a primera línia de mar

..i és que a un barri on s'estaven imposant edificis de quatre o cinc alçades com a molt ( exceptuant les monstruositats de primera línia de mar ) , uns edificis més alts tornaran a trencar la estètica seguint aquella tradició dels anys 60 i 70 on cadascú feia els edificis com li rotava i que molts pensàvem que, afortunadament, ja havíem deixat enrere. I és que una ciutat amb edificis més alts és una ciutat més claustrofòbica, una ciutat amb menys cel i una ciutat menys humana. Espero, de tot cor, que això finalment no sigui així i que els badalonins puguem començar a gaudir d'una ciutat més humana i és que, senyors de l'Ajuntament, l'urbanisme de la ciutat ha de dependre de vostès i vostès han de vetllar pels interessos dels ciutadans, no pels de les constructores.


Nota Al·lucinant : De pedra em vaig quedar al llegir que al barri del costat "una dona perd casa seva per no saber llegir". Com no sé de primera mà el que ha passat i els tribunals no han parlat encara poca cosa puc dir, però no és pas una bona senyal que es pugui relacionar una empresa pública amb aquests fets.


Nota Vergonyosa: A una ciutat moderna, a una ciutat pensada pels ciutadans els serveis són bàsics, i dins d'aquests serveis, els sanbitaris, d'ordre, mobilitat prevenció són clau. No es pot anar dient que es farà una mega ciutat amb mega projectes mentre el Cos de Bombers de la ciutat estan passant per moments molt durs. Potser es pensen que fer Ciutats del Bàsquet i Ports Esportius mentre els bombers no tenen ni una caserna decent és fer una ciutat millor. Us podeu informar més sobre la problemàtica dels bombers de Badalona ací.


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

6 comentaris:

Marga ha dit...

No voldria ser mal pensada però... no serà que la dona no sabia llegir en...Català? Si t'enteres, m'ho aclarixes, fes el favor.
I no em serveix la resposta de què, si viu a Catalunya, que aprenga el Català, i si no, que s'espavile.

Carquinyol ha dit...

Si mires la notícia veuràs que de seguida ja explica que la senyora no sap ni llegir ni escriure i signa posant la seva empremta dactilar. Crec que la menció a la llengua està fora de lloc en aquest cas.

Raquel ha dit...

Edificis projectats al costat del mar amb més altura de la prevista al principi?, una dona que perd la seua casa de tota la vida perquè "algú" decideix aprofitar-se del seu problema d'analfabetisme?, un cos de bombers reivindicant uns mínims drets per poder exercir de forma eficaç la seua feina?. Tres exemples molt clars del que no hauria de passar mai en una ciutat i tanmateix... passa!!!

Potser, alguns a la seua còmoda butaca s´haurien de parar a pensar-ho

Rita ha dit...

Cada cop més sento una certa vergonya de veure com va tot. Aquest barri de Badalona, per exemple, no es podia haver fet més normal? Sense tantes pretensions? Potser s'hagues venut tot de seguida, locals inclosos, i ara no s'estaria degradant d'aquesta manera...
Pel que fa als bombers, alguna persona pot no entendre que han de tenir uns mínims? Que parlem d'un servei que s'ha de tenir i en condicions, tot i que millor que no hagin de treballar?
Insisteixo, quina vergonya!
Salutacions, carquinyol :)

ddriver ha dit...

fa anys i anys que sentia parlar del canal aquest d ampuriabadalona i ja fa uns dies vaig començar a trobarme carrers tallats...home us deixa el xinavaley apartat del poble no?.
Esteu apanyats

Carquinyol ha dit...

raquel: potser haurien de deixar de tant en tant la seva butaca i passejar pel carrer

rita: és que un barri "normal" no vesteix tant, saps ? I això dels bombers no té nom

ddriver: bé... de fet el xinavaley el tinc darrere de casa així que el canal també m'apartava a mi !! hehehe

Publica un comentari a l'entrada