divendres, 24 d’octubre del 2008

No mos fareu moros


(Encetem un micaco friki...)Blavencians

Sabeu quin és el col·lectiu més frikifolklòricgeek de la nostra terra? No, no són els seguidors de Star Trek (trekkies), tampoc els seguidors de Star Wars, ni tan sols els seguidors de Stargate (gaters). El col·lectiu més frikifolklòricgeek, però amb diferència, que podem trobar a la nostra terra són els blavers. Perquè? Doncs perquè, per a ells, no hi ha cap teoria ni afirmació ni vestimenta que sigui massa ridícula, sempre i quan, és clar, aquesta teoria o informació ajudi a desvincular el País Valencià dels catalans. I sinó em creieu doneu un cop d'ull a la seva darrera afirmació...

Rodolfo

I és que a ells no els importa gens que després de la conquesta de Balansiya pel rei en Jaume canviés l'estructura social, els òrgans de govern, les fronteres, la religió, la llengua... ells només veuen que abans hi havia rei, després hi havia rei i que la capital era València, amb això ja en tenen prou!! Una nova i brillant afirmació a la mateixa alçada d'aquelles que tracten al rei en Jaume de francès, que confonen de forma interessada el Regne d'Aragó amb la Corona d'Aragó, que afirmen que els aragonesos van envair Catalunya i les Balears o que asseguren que la llengua va originar-se a València i d'allà, després de la conquesta, va passar a la resta de territoris.

Teories molt entretingudes i divertides, però que els hi falta una miqueta de geekifrikisme clàssic. I per omplir aquest forat formularem la següent teoria, que parteix del següent element...

Arc de Cabanes

... l'Arc de Cabanes, eixe resta arqueològica que els historiadors qualifiquen de monument funerari romà. Com ja sabem tots, la universitat és plena de catalanistes, i estos farien qualsevol cosa per furtar-nos la història. Perquè eixe monument és en realitat el punt central de la veritable història valenciana, que va començar fa més de quinze mil anys, temps en que Lo Regne no era només el primer regne de tota Europa, sinó les terres del déu més poderós que feia i desfeia, Baal-berá el Gros, senyor de l'Univers, del roig, del whisky i de les anguiles, que va arribar a estes terres per La Paella Original instal·lada en l'estructura que hui en dia encara podem veure a Cabanes. Aixina este bon Déu va fundar Lo Regne dels valencians amb esta llengua que mos volen furtar, la primera i més ben formada de tot el continent. Baal-berá va crear les primeres barraquetes, paelles i falles i va crear lo més avançada civilització de tot lo món, però tants avenços van cridar l'atenció de les bàrbares bestioles del nord, els Asgards (eixos grisos catalanistes) que amb la seua habitual traïdoria van furtar esta preuada terra al bon déu, van torturar les seves preuades anguiles amb l'all i pebre i van esborrar la seua memòria de la història per amargar llurs vergonyes. Però Baal-berá, abans de anar-se'n, va prometre que tornaria, i que tres senyals marcarien el seu retorn: una cerimònia del summe pontífex amunt un pont, una gran carrera de quadrigues damunt del mar i la construcció de Nova Atlàntida. I eixe dia, lo Déu tornarà i els valencians tornaran a ser lliures !!

Nota Comentarística: A la notícia sobre aquest tema que va aparèixer al diari Levante va haver un comentari que em va cridar molt l'atenció i que deia, entre altres coses: "Te guste o no, lo que dicen estas asociaciones es cierto, y esos príncipes y reyes islámicos eran valencianos. Tú que presumes de Valenciano deberías saber que las banderas que ondearon en el ayuntamiento de Valencia el 14 de Abril eran dos, la republicana y la blavera que le tienes tanto asco. Haber si estudiamos un poquito. Ya no cuela que los que queremos a nuestra bandera se nos llame peperos, fachas, blaveros, ya no cuela porque no teneis argumentos. ". Aquest "haber si estudiamos un poquito" a mi em va arribar a l'ànima !!

Nota Personal: Un altre cap de setmana comença, aquest l'aprofitarem per descanasar i per donar una volta per la zona de muntanya de Badalona, i mirar de fer unes quantes fotografies a les velles masies que hi ha. Bon cap de setmana a tothom !!

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

Raquel ha dit...

Has dit: "els Asgards (eixos grisos catalanistes)"???... Però, els Asgards no són aquests que vigilen que es mantingui la pau a la galàxia lluitant contra els "replicantes"???... Els blaveros "replicar" el que es diu "replicar", "replican" tot el que poden així que raó no et falta. Sense Internet, aquest serà un matí molt llarg. ;-)

Anna ha dit...

de fet, en les formes de la part superior d'aquest arc jo ja hi intueixo el primer esborrany del que posteriorment serien els stargates.

nimue ha dit...

oooh! no tornaré a mirar l'Arc de Cabanes de la mateixa manera! Bon cap de setmana!!! :)

zel ha dit...

M'has donat una bona lliçó d'història...i em convenia, perquè de reis i de trons no en recordo gaire res, ja devia tenir al·lèrgia
a tot això quan estudiava... Així, que, amb el teu permís, em guardo el text per estudiar...petons!

Carquinyol ha dit...

raquel: si que són força replicants, si !!

anna: doncs ara que ho dius...

nimue: mira'l amb por!! buuu!!

zel: estudia, estudia ;)

Publica un comentari a l'entrada