dilluns, 13 d’octubre del 2008

Qüestionari per a blavers


(Encetem un micaco preguntaire...)Blavers

Després de llegir tots els esdeveniments de la commemoració del 9 d'octubre a València Cap i Cassal i d'haver llegit un gran nombre de comentaris ací i ací, m'agradaria poder formular als blavers unes simples qüestions, com ara :

1) Un dubte que he tingut des de sempre: perquè defenseu la llengua valenciana parlant/escrivint en castellà?

2) Si els valencians i els catalans no tenim res en comú... qui va repoblar part del territori del País Valencià juntament amb els aragonesos, quina llengua parlaven i quin escut tenia el bon rei Jaume I quan va conquerir València? Nota: Sento comunicar-hos que a Girona mateix podeu trobar aquest escut en obres datades abans de la unió del Regne d'Aragó i del Comtat de Barcelona.

3) Continuant en aquesta línia, si catalans i valencians no tenim vincles comuns i formen pobles separats... quina necessitat hi ha d'accentuar les diferències? No són aquestes ben evidents?

4) Pel mateix raonament, si la llengua valenciana no és la llengua catalana... perquè invertiu tants esforços per modificar-la artificialment, afegint-hi paraules i formes castellanes?

5) Si fins i tot des de les branques més radicals de l'independentisme català no es contempla mai ni una annexió del País Valencià ni cap pressa de decisions en terres valencianes des de Barcelona, ben al contrari, sempre s'ha defensat un model confederal d'igual a igual amb molta més llibertat pels diferents territoris de la que poden gaudir ara mateix com "autonomies"... d'on han sorgit les mentires que afirmen el contrari? Perquè les continueu repetint si tothom, excepte vosaltres i els espanyols, saben que no són veritat? No us agradaria tenir més llibertat?

6) Qui va derogar els Furs Valencians i va acabar amb el Regne de València va ser un rei d'origen francès que va conquerir el territori mitjançant tropes castellanes i franceses. Aleshores, com és que odieu als catalans i en canvi esteu tan bé amb els castellans-espanyols?

7) Moltes vegades dieu que vosaltres sou els veritables valencians i renegueu d'aquells valencians que defensen fer front comú amb els catalans del Principat titllant-los de "pancatalanistes" i "progres". Vosaltres, per la vostra part, sovint aneu de la mà de grupets espanyolistes d'extrema dreta com España 2000. Seguint el vostre raonament, vosaltres sou "panespañolistes" i "fatxes"?

8) Els catalans del Principat no han anul·lat mai cap llei, fur o organisme valencià ni han perseguit la llengua ni els símbols al País Valencià, cosa que si han fet els castellans-espanyols. Perquè, aleshores, titlleu als catalans d'imperialistes i no dieu res dels espanyols?

9) Com ja he comentat, els castellans-espanyols van acabar amb els Furs i el Regne de València. Si sou tan i tan valencians... perquè porteu sempre a una mà la senyera coronada i a l'altre la bandera espanyola?

10) La Senyera Coronada no s'ha d'inclinar respecte cap altre bandera. Adduint això un grup de blavers, amb l'ajuda de l'extrema dreta espanyola, va aturar la passejada de la Senyera Coronada adduint que no podia passar per sota d'una estel·lada doncs seria motiu de vergonya. Cal recordar que cada 9 d'octubre la senyera coronada baixa pel balcó de l'ajuntament per no inclinar-se. Però resulta que en aquest balcó...

Font: Google Images

... està la bandera espanyola damunt de la porta. Coneixent a la Rita & CO podem assegurar que aquell dia la bandera espanyola està al balcó puix seria impensable que la retirés. Aleshores tenim que la Senyera Coronada *cada 9 d'octubre* desfila *sota* la bandera de l'invasor, o sigui, l'espanyola. Com és que no us heu queixat *mai* d'aquest fet? Si us fixeu en la fotografia, podeu apreciar com es veu part de la bandera espanyola i de la bandera europea a la part superior de la fotografia, mentre la senyera coronada està just a sota seu a peu de carrer.

Nota Destacable: Dels molts comentaris apareguts al diari Levante, voldria destacar el següent, que reflexa clarament la mena de democràcia que es pot respirar al País Valencià: "Resumen: unos fascistas de España 2000 y de Coalición Valenciana interrumpen la procesión, tirando las vallas en el suelo durante 40 minutos y la policía no solo no hace nada, sino que se va a identificar unas personas que están en un sexto piso y que ni han cometido ningún delito ni han interrumpido la procesión. ¿A los que han interrumpido el acto no se les ha identificado?. Esto se llama impunidad. Los fascistas en Valencia campan a sus anchas amparados por el PSOE=PP" Autor: Vicente

Nota Premonitòria: Com ja em temia, aquella gran desfilada de recreació història no va ser tan de recreació històrica com ens venien, ja que la senyera coronada no va faltar...

Font: Levante-EMV

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

7 comentaris:

nimue ha dit...

Sincerament, crec que no traure'm res en clar amb aquesta gent. Els que mouen els fils manipulen la informació i els que estan per sota s'ho creuen tot. I el que és pitjor amb una quantitat afegida de violència i rancúnia irracional que fa molta por...
Tant de bo algun blaver conteste les teues preguntes, a veure per on ix!

Sergi ha dit...

Aquest és un d'aquells expedients X que no tenen explicació, i per més arguments que es donen, mai són prou ni prou convincents per fer recapitular un blaver. Però em sembla que és la tònica habituals dels ultra dretans, que el que ells pensen va a missa, i no els vinguis amb raons, estadístiques, evidències ni cap mena de prova, segur, segur que no tens raó.

Anònim ha dit...

Encara no en saps les respostes?

"Català i Valencià son llengües germanes, per això s'entenen i alguns intenten que siguin una sola llengüa." Brillant geneologia lingüística en que ja he descobert la mare llemosí i l'àvia Llatí. No m'ha quedat clar que si el castellà és cosí o tiet, però vaja... minúcies.

"En realitat no van ser els catalans qui van conquerir València, sinó els aragonesos, igual que als catalans, que també ens van conquerir els aragonesos" I eren gent tant bona que van decidir que traslladar-se a viure a Barcelona i permetre que els catalans continuessin igual que fins aleshores amb lleis, usos i guerres pròpies.

Per les altres preguntes només hi veig la ignorància com la única resposta. Ara bé... vigila amb aquesta gent Carquinyol que son gent violenta, no m'estranyaria que t'inundessin d'spam!

Rita ha dit...

No crec que et contesti cap blaver. Senzillament perquè no tenen cap argument que rebati els teus.
M'agrada la quantitat d'informació que ens dones sempre. S'aprenen moltes coses aquí.
Molt bon post, carquinyol! :-)

Dan ha dit...

preguntes sense resposta. Es com discutir creences, supersticions o purs interessos. No perdis el temps buscant-hi lógica. No n'hi ha.

Albert ha dit...

l'odi i la ignorància, sempre han sigut mals acompanyants, i per els valencians, que hantingut molt d'odi als catalnas,ara els invaieix la contaminació informativa històrica dels espanyols....
no pdem fer-hi res.
visca la terra

Carquinyol ha dit...

nimue: ixerà per on diu en Vullunfestuc, més o menys...

xexu: és que la seva veritat és creacionista, no ho sabies? ;)

vullunfestuc: just!! i t'has deixat "els primers autors importants són valencians, en llengua valenciana com diu el mateix Joanot Martorell..."

rita: jo crec que no el contestan més aviat perquè aquest bloc no té difussió!! D'arguments no en necessiten pas per a contestar, sempre utilitzen els que comentava en Vullunfestuc :)

dan: De lògica si n'hi ha, però ells no la volen aplicar, que és diferent !!

albert: els valencians no, els blavencians !! que són coses diferentes home !!

Publica un comentari a l'entrada