dimarts, 7 de febrer del 2017

Retorn a 1977

(Encetem un micaco crononauta…)

L'altra dia a Twitter podíem llegir una d'aquelles coses que has de llegir un parell de vegades ja que no t'acabes de creure el que estàs llegint...

Piulada Grup PP a les Corts

... el grup de les Corts Valencianes del PP es fa seu allò que diu un testimoni anònim entrevistat pel diari Valencia Plaza on es ve a dir que el valencià és més un destorb que una altra cosa.

Tot i que el PP valencià sempre ha estat hostil amb la llengua, darrerament està arribant a uns extrems com no es veien des dels temps més àlgids de la Batalla de València. Pocs dies abans, el PP van presentar una proposició per a que el Consell defensi que el valencià i el català són dues llengües diferents. Així tal qual, de cop i volta tirem 40 anys enrere.

El fet és tan bèstia que fins i tot dins del PP ja hi ha hagut discrepàncies. Un eurodiputat del PP li recorda a la líder del PP valencià que el català i el valencià són la mateixa llengua i que en política no tot s'hi val. Per una altra banda el president provincial del PP de València es demarca de la piulada feta pel seu grup de les Corts.

Des del meu punt de vista, revifar de forma tan virulenta aquesta polèmica només demostra que el PP del País Valencià és incapaç de generar noves propostes que facin que la ciutadania aposti de nou per ells. Això, en un partit tan tacat per la corrupció, que defensa re-centralitzar l'Estat i que no vol ni sentir a parlar en millorar el finançament tan deficitari que rep el País Valencià és mortal de necessitat, i per això recorren al vell anticatalanisme que tan bé els hi va funcionar en unes altres èpoques.

No deixa de ser simptomàtic que els populars, tan proclius a demanar als altres que no visquin al passat, vulguin tornar a temps passats de nou. Bé, potser mirant qui van ser els pares fundadors del partit tampoc és tan estrany...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

És el que els toca fer ara, encara que no ho han deixat de fer mai. Cal separar catalans i valencians, i la llengua és un tema ideal per fer-ho. No poden permetre que una altra comunitat maltractada faci passos endavant cap a la separació, exterminant la cultura posen terra a poder pensar diferent. A més, divideix i venceràs, intenten tenir-nos ben enemistats catalans i valencians, no fos cas. Depèn dels valencians i valencianes que creguin a aquesta trepa o que facin un pas endavant i els facin fora del tot.

Anònim ha dit...

Divideix i venceràs

Publica un comentari a l'entrada