dimecres, 19 de setembre del 2012

Històries de Por

(Encetem un micaco seré…)

Fa poc més d'una setmana de la històrica manifestació del 11 de setembre i ja hem tingut declaracions, programes especials, articles de diari, especials i tota mena d'anàlisis i de comentaris d'allò que va passar. Les reaccions del Gobierno Español i dels espanyolistes en general no s'han fet esperar : indiferència, menyspreu i la típica 'estratègia de la por', o sigui, avisar de totes aquelles desgràcies que cauran sobre els catalanets independents. Veiem una petita mostra de totes aquestes reaccions…

Recull de notícies
Recull de notícies

Del menyspreu que cal dir… és que dos milions de catalans demanant la independència al carrer és tan poqueta cosa que no cal parlar-ne gaire oi? A un Estat on amb la denúncia de tres famílies va haver-hi prou per carregar-se el model educatiu català el que demanin dos milions de persones és irrellevant !! Tan irrellevant que per això en una setmana ja s'ha manifestat en contra el Rey de España (fent política i prenent part a favor de les idees d'uns espanyols davant del que pensen uns altres 'espanyols'), se'ns vol aplicar la Constitución de totes les formes possibles i fins i tot hi ha qui ja crida a l'Ejercito. Democràcia moderna en estat pur, escolti !!

I per si no tenim prou amb el menyspreu, també tenim l'estratègia de la por. Aquesta estratègia la podríem dividir en tres tipus d'històries de por diferents :

a) Històries de por legals

Són aquelles en que ens diuen que determinada legislació, com ara la Constitución Española no permet la secessió. Aquest és un argument del tot absurd, ja que el resultat final de realitzar la secessió és justament crear un marc legal totalment nou i diferent a l'existent on les lleis anteriors no tenen cap tipus de validesa.

En aquest apartat també podem afegir una de les històries de por preferides darrerament, aquella que diu que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea. Bé, tal i com van dir des de l'Unió Europea el cas s'ha d'estudiar i analitzar, i Espanya hauria de tenir clar que la Unió Europea no és pas seva. I més ara, on a la Unió Europea no estan precisament molt contents amb l'Estat Espanyol ni políticament (per les continues pressions per part del Gobierno Español en diferents temes pensant més en clau interna que no europea) ni econòmicament (és un dels principals problemes de la Unió).

b) Històries de por econòmiques

El missatge és que una Catalunya independent serà inviable econòmicament o tindrà un nivell econòmic molt inferior que el que té dins de l'Estat Espanyol. És curiós veure ara com els hi preocupa el nivell econòmic dels habitants d'una possible Catalunya independent veient que no s'han preocupat mai del seu nivell econòmic en una Catalunya espoliada.

Evidentment s'ha de tenir molt en compte que passarà amb el tema econòmic, però això afectarà ambdues parts i només una com ens volen fer creure. Cert és que un possible boicot econòmic per part d'Espanya faria mal a les nombroses exportacions catalanes que van cap allà, però Espanya ha de pensar que les seves exportacions cap a Catalunya també quedarien afectades. A més, una 'guerra comercial' entre dos països dins de la Unió Europea (si fos el cas) no deixaria indiferents als governants europeus que mirarien de tallar-la de soca-rel per no perjudicar la seva fortalesa econòmica de cara l'exterior.

I si bé és cert que Catalunya hauria de saber obrir mercats per aconseguir nous ingressos, Espanya també hauria de mirar d'on trauria tot aquell diner que aportava Catalunya i que anava directament a les regions més febles de l'Estat Espanyol. I no és un problema petit precisament…

c) Històries de por socials

Als mitjans més espanyolistes ja estan circulant històries de les possibles repercussions (totes negatives evidentment) que haurien de patir les persones que es sentissin espanyoles o que parlessin en espanyol en una possible Catalunya independent. Aquesta és una qüestió força important, ja que bona part de la població catalana té arrels en la població espanyola. De ben segur que es tindria en compte aquest factor per mirar de facilitar una major cohessió social, sobretot en els primers i més difícils moments. De nou, formar part de la Unió Europea ajudaria a que aquest factor és minimitzes al mínim. Ara bé, no està de més recordar que qui ha volgut històricament (i ho segueix intentant) trencar aquesta 'pau social' no són precisament els nois de l'estelada…

I fins aquí el meu petit anàlisi d'avui. Estigueu preparats que de ben segur que d'històries d'aquest estil encara n'hem de llegir moltes. Ara bé, hem de tenir el cap ben clar i tranquil i pensar les coses sense deixar portar-nos per la por. Sabeu allò tan famós del seny català? Doncs aquest és el moment perfecte per a utilitzar-lo.

Ah… i si bé cal continuar explicant les nostres idees, tampoc cal que patim gaire. Els dirigents espanyols i els mitjans espanyolistes són ara mateix la millor màquina de crear independentistes que hi ha !

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Daniel ha dit...

A mi m'encanta la de que Catalunya no serà viable econòmicament. Holanda no és viable? Suïssa no és viable? Dinamarca? Nicaragua? Tunísia? Corea del sud? Estònia?... El món n'és ple de països de dimensions similars a Catalunya. N'hi ha que viuen be i altres que no, però jo diria que no estem gens en mala posició. En fi. Imagino que ja milloraran els arguments, perquè de moment... Que si, que on jugarà el barça la lliga. Aquesta sembla ser que hauria de ser la gran preocupació.

Sergi ha dit...

Que els que manen posessin el crit al cel era d'esperar. Però saps què em fot de tot això? Que si fiquin intel·lectualoides com Vargas Llosa o Savater. Aquests se les donen de pensadors i demostren ser molt estrets de mires. És paradoxal que el seleccionador espanyol de futbol comenti que els catalans tenim dret a desitjar el que vulguem, cosa que no vol dir que estigui d'acord amb nosaltres, i que aquesta gentussa infecte no ens doni ni el dret a desitjar. Motiu de més per tancar la porta amb un cop fort, no sensa abans fotre una puntada al cul a més d'un.

Jordi ha dit...

Aquestes amenaces són una raó més per separar-nos. Qui vol viure amb algú que et menysté tant com per amenaçar-te tota l'estona? Qui vol viure amb algú que no respecta les teves decisions? i a més et fot la cartera...

Carquinyol ha dit...

Daniel: És que no pensen en les coses veritablement importants. Si som independents els hi podem votar en Eurovisión !!

XeXu: Aquests intel·lectuals que van de megacosmopolites però en versió hispana i com a molt anglesa i que van dient que els demés no tenim drets a existir per mi es poden fotre la seva saviesa i els seus comentaris al cul ben endins.

Jordi: Et fot la cartera, t'amenaça i quan et queixes encara t'amenaça més. Di que si home, que així segur que ens quedarem la mar de contents...

Publica un comentari a l'entrada