dimecres, 13 de juny del 2012

L'Albiol, els brètols i els mandrils

(Encetem un micaco crisístic...)

Confeso que no puc soportar al batlle de la meva ciutat, però quan he llegit el següent …

Font: El Periódico

... m'he portat una alegria. D'acord que Badalona quedaria amb menys gent que Setcases i que ho sentiria molt pels habitants d'on anessin a habitar tota la fauna que tenim per la ciutat (una de les poques coses bones de l'Eurovegas és que els podrien ficar a tots allà dins) però problemes desesperats necessiten mesures desesperades !

Ara bé, l'alegria m'ha durat ben poc (ja m'estranyava a mi l'Albiol fent una cosa assenyada)…

Font: El Periódico

... i m'he trobat de nou amb la cançoneta xenòfoba de sempre !

Per aquí no hi passo ! Què a Badalona hi ha molt incivilitzat és totalment cert: incivilitzat, inculte i 'chulo-playa'. N'hi ha un munt. Ara bé, que siguin "immigrants" depèn del que entengui el sr. Albiol per immigrant. La meva experiència de molts anys hem diu que segurament hi haurà immigrants incivilitzats (n'hi ha de tot en aquest món), però al meu entorn més pròxim (que no és pas el d'un 'pijibarri') el principal gruix de culpables "no vienen de desiertos lejanos" per parafrasejar als companys del partit del sr. batlle.

Tot aquest problema dels incívics és un problema que arrossega la ciutat des de fa molts anys. M'ha fet gràcia veure el públic que tenia el sr. Albiol al teatre on ha fet el seu fastigós discurset. La típica gent que em puc trobar pel carrer. Fa uns quants anys, quan jo era petit i el meu pare vivia, certa persona li va dir al meu pare "hay que ver que asquerosa y sucia está toda la calle. En cambio, vas por mi pueblo y estan todas las calles límpias" i el meu pare, fart de veure que la utilització d'un complicat instrument anomenat paperera era totalment desconegut per a aquell individu contestava "Doncs ves-te'n al teu 'pueblo'".

Amb això no vull dir pas que tota la gent que va venir del "pueblo" a guanyar-se bonament les garrofes de la millor manera possible fos igual. Però n'hi havia,.. i n'hi ha encara. De la mateixa manera que entre els immigrants d'ara també n'hi ha de més i de menys 'incivilitzats'. Em sembla d'una barra increïble aquesta poca empatia de bona part de la població quan ells mateixos o llurs familiars es van trobar no fa gaire en una situació similar i amb quina facilitat, alegria i inconsciència es dediquen de culpar-los de tot el dolent que passa. La mateixa barra que té el batlle quan es dedicar a dir que hi ha locals d'immigrants que no compleixen les normes, ja que dir això és dir que a la ciutat hi ha locals que no compleixen les normes, i és la seva feina fer que les compleixin sigui l'amo d'Djibuti, d'Almeria o de Torredembarra. Què només es fixi en un cert col·lectiu alhora de aplicar les normes no és fer bé la seva feina, de fet és un delicte per molt que ho vulgui vendre d'una altra manera.

I per acabar una darrera queixa, aquesta no relacionada directament amb el sr. Albiol, però si amb una cosa que ha comentat: els bars. Potser hom ho ignora, però ho explicaré com a gran beneficiat dels plaers que produeix viure damunt un bar, tot i deixant de banda que quan hi ha partit de futbol (de la Roja, de la Blanca o de la Blaugrana) més que un bar sembla que visqui al damunt d'una gàbia de mandrils epilèptics.

Penso jo que s'ha d'iniciar una LPI per demanar tallar allò que no sona a qui va redactar la Llei antitabac. Perquè està molt bé això de no permetre fumar dins dels bars, però deixar fumar tot just davant de la porta del local el que fa és que tot aquell fum que abans formava part del microclima del local ara entri per la finestra que està situada damunt seu, o sigui, en el meu cas, la meva finestra. Resultat: no la puc tenir oberta pràcticament mai sense 'gaudir' de la fastigosa oloreta del fum aquest dels collons arreu de casa meva. Un gran avanç !!

Albiol, brètols, bars de mandrils i fum fastigós... Qué bonita es Badalona, en invierno y en verano !

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs sí que esteu bé. A l'Albiol li va sortir bé la jugada per les eleccions i ara el seu únic punt del programa són els immigrants. Explotarà el tema mentre li segueixi donant la cadira.

I pel que fa als bars... bé, jo trobava molt bé la llei, però no visc en la teva situació... agradable no ho ha de ser.

Jordi ha dit...

Els nengs que passen pel meu carrer de matinada cantant "lolailo" no crec que hagin nascut gaire lluny però d'incivilitzats en tenen per no acabar.

Cal dir a més que l'actual batlle porta un programa de marketing de fa anys per ser el més conegut. El discurs també el fa diferent. Això fa que molta gent el voti sense més igual que compren la marca més coneguda de rentadores. És una de les conseqüències de la manca de cultura igual que no analitzar el que diu.

Carquinyol ha dit...

xexu: l'Albiol és un fantasma, el problema és que hi ha molt fantasma per Badalona que el vota. I respecte als bars, a mi la llei em sembla fantàstic, només li caldria afegir un retoc més !

Jordi: Pel teu carrer també passen els caçamosquits ?? Segur que estàs tan content com jo

Publica un comentari a l'entrada