dijous, 14 de maig del 2009

Censura en democràcia


(Encetem un micaco breu...)Censura

De traca i mocador el que es va poder veure ahir per TVE durant la retransmissió de la final de la Copa de España (anomenada també Copa del Rey) a València. I no és només que just quan comença a sonar l'himne espanyol i es comencen a escoltar les primeres xiulades facin una oportuna connexió amb Bilbao i Barcelona, sinó que per a rematar-ho, els de TVE diuen que ha estat una "errada humana", que rectifiquen i que emeten les imatges durant el descans , tot i que el que fa realment TVE és *emetre un vídeo editat*, on s'havien esmorteït considerablement les xiulades i havien augmentat el volum al himne !! Realment, més que rectificar sembla que el que havien necessitat era temps per a netejar allò que havien d'emetre.

En aquest enllaç podeu veure el video tal i qual el va transmetre TV3 i en aquest altre el diari Marca fa un muntatge amb tot el que va succeir.

Realment se'ls hauria de caure la cara de vergonya als responsables de tot això, més propi d'una república bananera que d'una democràcia. Però sabeu què? Veure una xiulada com aquesta dirigida al Borbó i al Himno Español, amagada i retocada per TVE i, a més, feta a València, territori que els més espanyolistes del espanyolistes tenen com a seu, ha estat un autèntic plaer !!


Nota Baetulona : Sovint comento al bloc aquelles coses que penso que l'Ajuntament de Badalona no fa gaire bé, i per a ser just cal comentar també aquelles que fa correctament .L'altre dia em va arribar un correu electrònic de l'AAVV Dalt la Vila on comentaven amb satisfacció la darrera reunió que van tenir amb la gent de l'Ajuntament, concretament amb la Gerència Tècnica de Dalt la Vila, la regidoria del districte i l'Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural. Sembla ser que, entre altres coses, per fi, es remodelarà el Carrer de la Costa mantenint la seva fisonomia i que es canviaran els fanals i els bancs de la plaça de la Constitució. Sincerament és una bona notícia i tant de bo que es continuï aquesta línia d'actuacions i que es traslladi a altres àrees de la ciutat. Per cert, que just a Dalt la Vila aquest cap de setmana és fa la Fira de l'Arrop, tot i que també és un cap de setmana de flors a Girona i Casteller a Badalona, aneu on aneu espero que tingueu un molt bon cap de setmana.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Això que expliques ho he vist a la pàgina del Marca, al principi pensava que es queixaven que TVE havia tret les imatges de l'himne per connectar amb Bilbao, però el que passava és que amagaven la gran xiulada, no l'himne en si. No sé per què no em sorprèn, és la tele del govern, manipulen tot el que no està d'acord amb ells. Serà per això que no la miro mai?

tobuushi ha dit...

Doncs jo m'ho he passat teta amb el canal argentí que he sintonitzat a l'ordinador, sobretot quan els comentaristes, que anàven clarament amb el Barça, parlàven de l'afició basca i la afició del barcelona, es veu que no hi havia catalans...

Marga ha dit...

Quina vergonya! La manipulació que ha fet TVE és més pròpia del temps de la Copa del Generalísimo que no pas de 34 anys després de la seva mort. Però vaja, tampoc m'estranya tant perquè no és el primer cop, oi?

Respecte del carrer de la Costa, doncs sí, Carquinyol, n'hi ha per estar contents i per dir-ho alt i clar.

A tots els lectors que estigueu per Badalona aquest proper diumenge: no us perdeu la Fira de l'Arrop; hi trobareu bons productes i bon ambient. I podreu conèixer millor Dalt la Vila tot fent-hi una passejada, si us ve de gust. Veureu que hi ha molt per fer, però també, com el Barça, continuarem treballant per aconseguir els millors resultats.

El mateix dia, a les 6 de la tarda, també hi haurà sardanes; i a les 7, els Gegants ballaran faldilles enlaire. Tot a la plaça Font i Cussó, al costat de la Fira.

Rita ha dit...

Ho he sentit aquest matí per la ràdio. Cada dia fem més passes endarrera...

AhSe ha dit...

Jo, poc apassionada del futbol i dels espanyolistes, d'aquest post hauria d'entendre que ara vius a Valencia i els caps de setmana els passes a Badalona?

Met ha dit...

S'omplen la boca dient que els nacionalistes perifèrics es passen el dia parlant de ímbols que avui dia ja no interessen ningú i bla, bla, bla... I ells són els primer a fotre un sindral de cal Déu si els seus símbols nacionals ( o eren constitucionals?) reben una sonora rebuda per part dels perifèrics...

Ni fotent la megafonia de Mestalla a nivell de mascletà van aconseguir anul·lar els xiulets... potser tant de rebombori ve pel fet que s'estan adonant que els independentistes ja són més del quatre gats que sempre diuen... La realitat és tossuda i els catalns, encara més.

zel ha dit...

Quan vulguis, passa't pel meu blog, que els meus fills ja s'han "fet" la resposta...

Carquinyol ha dit...

xexu: precisament per això penso jo que cada dia veig menys la televisió...

tobuushi: Potser a Argentina no ha arribat el fet diferencial... o potser no els agrada...

Marga: No és el primer cop, no...

Rita: Exactament...

AhSe: ummm no... jo segueixo a Barcència ;)

Met: Lluitar contra els elements sempre és dur...

zel: Bona resposta !!

Publica un comentari a l'entrada