dimarts, 11 de març del 2008

Un acudit de belgues


(Encetem un micaco divertit...)

És curiós apreciar certes coses que passen pel món, on podem trobar pautes i fets que ocorren de forma similar a diferents països, nacions o pobles. Mirem el cas dels acudits, per exemple. Si de fet és comú que els diferents pobles facin acudits dels pobles veïns, també ho és que hagin certs col·lectius dels que sigui tradicional fer acudits. A Espanya, per exemple, el que és tradicional es fer acudits de la gent de Lepe, a Argentina de "gallegos" i a França són els belgues els protagonistes dels acudits. Doncs bé, això que explicaré ara ben bé podria ser un acudit de belgues.


A la bonica ciutat de Girona hi ha una llegenda. Bé, de fet hi ha moltes llegendes, però hi ha una que interessa molt als turistes i visitants en general. De forma similar al que passa en altres ciutats aquesta llegenda ens assegura que si fem un petit ritual tornarem a visitar la ciutat de l'Onyar. De fet no és gens difícil, només has de fer-li un petó al cul d'una lleona... de pedra. Aquesta estàtua està situada davant de l'antiga església de Sant Feliu molt a prop del riu, damunt d'una columna d'uns tres metres d'alçada on s'ha habilitat unes escales per a facilitar la tradició i té el següent aspecte...



Lleona de Girona


No fa gaire un grupet de belgues que anaven passejant van veure una estàtua que els hi va cridar l'atenció. Coneixedors de la llegenda, van decidir complir-la, i tot decidits van pujar a fer-li els petons de rigor. I ací és on la cosa comença a posar-se interessant, ja que de sobte apareix la policia local que els hi pregunta que què fan. Els belgues, sorpresos, els hi contesten que miren de complir la tradició de petonejar el cul de la lleona. Aquest és el moment en el qual als policies els hi costa aguantar el riure i miren d'informar als turistes que l'estàtua de lleó situada damunt d'una columna d'uns tres pisos d'alçada a la plaça del Mercat no és la lleona que estan buscant. Els belgues, perplexos, no s'ho acaben de creure i els policies, morint-se de riure, els hi han de mostrar que l'estàtua té, amb perdó, collons i que, per tant, és mascle, per acabar de convèncer-los.



La cosa acaba amb els policies acompanyant als grupet de belgues despistats a la lleona protagonista de la tradició i amb un comunicat de premsa de la policia que acaba amb un irònic "mai fa nosa un repàs de ciències". I si no hi ha encara més rialles és perquè a França no s'han assabentat, sinó a hores d'ara encara estarien rient, com encara ho fan molts gironins quan se'n recorden de la notícia.



Clickables


Nota electoral: Aprofitar un mitjà de comunicació de fora de l'Estat per a publicar en plena jornada de reflexió una enquesta que explica que el PSOE no ha perdut suport després de que assassinessin a uns dels seus ho trobo d'una baixesa moral extrema.



El Periódico


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!


4 comentaris:

Anònim ha dit...

No eren borratxos aquests belgues, per casualitat?

Rita ha dit...

Què fort!!!! Ei, que jo cada vegada que hi vaig l'hi faig el petó, així m'asseguro que sempre hi torno :)

Pel que fa a l'enquesta, el que és més greu és que era el mateix diari, o la mateixa empresa editora. De tota manera, és de tothom sabut que el Periódico és el butlletí del PSC, tampoc em va sorprendre.

Carquinyol ha dit...

AhSe: el que si és segur és que l'alcohol influeix en la percepció que és té de l'aspecte sexual... ;)

Rita: Jo crec que el més greu és que semblen dir "ei, no us preocupeu que això no ens afecta!!" quan encara el mort està calent...

Laia ha dit...

Si eren belgues... jo m'ofereixo a donar-los una master-class de ciències si a canvi n'obtinc un bon present en forma de xocolata autòctona!!!!

Publica un comentari a l'entrada