dilluns, 31 de març del 2008

Ancha es Castilla


(Encetem un micaco autocarat...)Autocar

"Ancha es Castilla" ... i nosaltres la vam travessar en autocar no fa gaire. Tot va començar la nit de la Cremà, nit que vam passar en vetlla, ja que no ens vam voler perdre el moment en que cremaven les falles i com l'autocar sortirà ben d'hora millor no córrer riscos innecessaris. Arribada l'hora pugem al vehicle i sortim cap a Madrid en autocar. Tot just sortir les passatgeres del darrere es posen a parlar; una li pregunta a l'altre que es el que mes l'ha agradat de les falles i l'altre li contesta que la "mascletada" i la "quemada", així, tal qual. Al cap d'una estona escolto que per la ràdio del conductor posen "suspiros de españa", ara mateix jo més que suspirs el que tinc són badalls. La carretera per on anem es la A-3, la "autovia del este", que està a l'oest de València i a l'est de Madrid... ja sabem quin és el criteri a l'hora de posar noms en aquest Estat.


Terres Toledanes

Arribem a terres de la Manxa, terres planes d'un color vermellós cobertes d'una estora vegetal d'un color verd llampant que correspon, segurament, conreus de cereals. L'autocar fa una parada de 15 minuts i jo ho aprofitaré per trepitjar per primera vegada terra castellana. Estic desitjant fer-ho, ja que m'estic pixant amb urgència. Fa un fred que pela i torno de seguida a l'autocar, a la poca estona sortim i passem pel costat d'un toro d'Osborne que tan agraden a molts espanyols.


Entrem en terres de la Comunidad de Madrid... i això és un maleït desert!! Terra gris amb matolls i arbres esporàdics, muntanyes pelades i grises, i grisor grisor i més grisor, almenys la part de la Comunidad M per on passo és més lletja que un pecat. No m'estranya gens que a la mínima que puguin surtin tots pitant d'allà, i això es nota especialment avui Dijous Sant a l'Estación de Autobuses Sur, plena a vessar de gent estressada que no para de córrer d'un lloc a un altre. Penso que seria un bon servei a la societat obligar que les cafeteries d'allà nomes servissin til.la.


Terres extremenyes

Després d'una espera que se'ns fa eterna finalment surt el nostre autocar, que ix de la Comunidad Madrilenya travessant aquelles localitats immortalitzades per artistes com la Terremoto de Alcorcon o las Supremes de Mostoles, agafant l'anomenada també segons criteris centralistes Autovia del Suroeste i passant per terres toledanes, que bàsicament són planícies ocres de verds marronosos empolvorats d'alzines i arbres dispersos adornats per ramats de bens i vaques, la veritat és que ens costa acostumar-nos a aquestes planes interminables on, a vegades, no es veuen quasi arbres. Aquest paisatge arriba fins a terres extremenyes, on els verds és fan mes intensos, els arbres mes abundants, els turons més habituals i on el mes habitual son les deveses, generalment de porcs ibèrics, que ens acompanyen fins al nostre destí, un poblet que llinda amb terres andaluses i portugueses. Tot plegat un fotiment d'hores en autocar que, si podem, no tornarem a fer mai més ja que cercarem una alternativa de transport més còmoda.


Per cert, l'increïble número de peatges que vam patir des de València a Badajoz va ser de ...0 !! Compareu-los amb els que hi ha entre Barcelona i València...


Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Encetem un micaco criptic dins un autocar...

I que fa un pixapins catala meando en tierras castellanas? Millorant la qualitat de les terres enemigues, traidor?!
Com es que has anat de la ciutat mes cara d'Espanya justament a la declarada mes barata???

Anna ha dit...

doncs jo no m'he pogut escapat dels peatges ni anant a terres castellanes! tres de Barcelona a Pamplona...

Carquinyol ha dit...

AhSe: Millorar la qualitat?? Doncs jo no veig llargues cues de pagesos als camps per fer-ho la veritat !! :P

Doncs precissament al veure que era la ciutat més cara he sortit disparat a l'extrem oposat. Per cert... que també sortien autocars a Bucarest, allà com està el tema?

Anna: això és que hauràs anat per terres aragoneses i navarreses :P

Laia ha dit...

ostres... en autocar! Sort que no has posat les hores que t'hi vas passar a dins, que si no..

Però pensa que a més til·la... més pixera!! ;)

Anònim ha dit...

Os estamos empezando a decir NO.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/03/16/el-catala-es-una-puta-merda/

Anònim ha dit...

Ostres, jo aquest matí m'he currat un missatge i es veu que no s'ha publicat... o me l'has borrat Carquinyol?? jaja és broma. Vés a saber, era molt d'hora al matí...
Només deia que jo aquest mateix trajecte l'havia fet amb avió des de Menorca i els menorquins es sorprenien del paisatge tan sec i groc (comparat amb el verd de la nostra petita illa...). L'únic diferent dels dos viatges són els peatges... i el temps. Amb una hora et plantes de l'illa al centre de l'imperi.
(A veure si ara es publica)

Carquinyol ha dit...

Laia: Doncs a veure... primer unes quatre i després unes sis... masses !!

sinblanca: Ja... bé... d'acord, però no a què en concret??

Per cert, aquí tothom és benvingut per deixar el seu comentari sempre que es faci amb respecte, el que no és benvingut és utilitzar els comentaris per fer publicitat de apunts. Com no puc editar els comentaris ja adverteixo que la propera vegada que passi quelcom de similar esborraré el comentari.

Valqui: Doncs t'asseguro que no he esborrat res. La veritat és que si sorpren el paisatge, tot i que a vegades m'ha sorprès per massa verd !! En una hora al centre de l'Imperi?? Vaja, no sabia que Roma us queia tan a prop !! :)

Anònim ha dit...

El centre del Imperio... ja m'entens... tot i que Roma també deu caure si fa no fa a la mateixa distància. Si és que encara serem nosaltres el centre!
Massa verd el paisatge de València a Madrid? Doncs al desembre era molt groc i bastant lletjot, i ho vèiem bé perquè no hi havia núvols!

Carquinyol ha dit...

imperio?... Ets massa generosa companya !! ;)

Jo em referia al paisatge entre Madrid i Badajoz. De Madrid a València, a excepció de Conca que ara en primavera estava força maco, res de res. Encara que, al ser cereals, suposo que més endavant serà tot color groc.

Anònim ha dit...

Autocars a Bucarest? De que parles, Carquinyol?! Jo soc de Banat, no tinc res a veure amb aquella ... ciutat!!! La qual diguem, fa un segle encara es podia considerar ciutat, pero despres de la passada del comunisme et fa fins i tot pena anomenar-la ciutat.
Jo que se quins pallasos aniran alli! Quan vaig a casa meva intento no arribar-hi mai, ja que el meu troç de pais li es altament superior (sempre ho ha estat!) i no veig perque em baixaria jo, la gran AhSe, a posar els meus beneits peus en aquella terra de la desgracia! Jo normalment em moc per Banat, Crixana i Transilvania. :-D

Anònim ha dit...

Ostres!!! He sortit anonima...

Anònim ha dit...

Si et fixes en aquest mapa, veuras millor de que parlo:

http://www.romaniatourism.com/hist_reg_map.html

Nosaltres de l'oest no tenim res a veure amb Bucarest, tot i que els cabrons s'esforcen a centralitzar-ho tot i ens posen mil regles per fotre'ns amb el seu sistema administrativ de sudaques!

Com es pot veure al mapa, Bucarest pertany al pais que abans s'anomenava Valahia. El Banat estava junt amb una part de Serbia sota els austriacs, la Transilvania + Crisana eren sota els hungaresos, el Maramures em sembla que tambe, i Bucovina + Moldova + l'actual republica de Moldova formaven tot un pais anomenat Moldova. Com pots veure no tenien res en comu, nomes l'idioma d'una gran part de la poblacio. Romania com a pais ha aparegut l'any 1918, i des de llavors hi van tallar trossos que s'han anat al bulgars i als russos, gracies a la 2na guerra mundial i a la malediccio del govern que teniem llavors! :-(

Carquinyol ha dit...

O sigui, que Madrid i Bucarest venen a ser el mateix, dues instanciacions de la mateixa classe.

Anònim ha dit...

No no, no t'equivoquis! El Bucarest es molt pitjor, perque no deixaria mai a cap trosset del pais ser una comunitat autonoma!!!
(Els hungaresos son els que mes ho pateixen, ja que hi ha regions de Transilvania on son majoritaris pero els de sud no volen reconeixer-los cap dret! Sempre hi ha escandols i comentaris estupids al tema. En lloc d'entendre'ns i conviure en pau respectant-nos, ens serren l'odi i el racisme! Nosaltres encara ho aguantem, que almenys l'idioma es el mateix, pero imagina't tu aquells que tal estan, que l'hongares i el rumanes son tan pareguts com l'euskera i el castella.
I fixa't que l'ex-president comunista tenia plans d'esborrar la meva ciutat del mapa!!! Mai no els vam agradar, pero nosaltres passem d'ells que sabem que son nomes un ramat d'incults.)

Carquinyol ha dit...

No sé companya, perquè de fet aquí per molt que digui que tots som comunitat autònomes alhora de la veritat d'autonomia ben poca tenim.

Jo segueixo pensant que si canvio "hongaresos" per "catalans" la pel·lícula em resulta molt familiar.

Publica un comentari a l'entrada