divendres, 28 de març del 2008

Brisco i l'episodi perdut


(Encetem un micaco vaquer...)Brisco


M'encanten les sèries de televisió, encara que generalment no aquelles que tenen grans crítiques o grans audiències. Sobretot m'agraden de ciència ficció encara que no faig fàstics, ni molts menys, a les de temàtica aventurera, misteriosa, sobrenatural, còmica,etc etc . Doncs bé, en aquest món de les sèries et pots trobar de tot, des d'aquelles que t'enganxen en un principi i et cansen de seguida a aquelles que tenen justament el comportament contrari, aquelles que són més del mateix i aquelles que tenen un-no-se-què que les fa molt especials.


D'una d'aquestes que tenen el do de l'especialitat vull parlar avui. La vaig veure fa molt, molt de temps, en una galàxia llunyana, molt llunyana anomenada en aquella època TVE2. La sèries s'anomenava "Las aventuras de Brisco County Jr." i venia a ser un western amb tocs de ciència-ficció, aventures, fantàstics, humor... una combinació una mica estranya que a mesura que passaven els episodis anava agafant cos, amb més personatges habituals, més de recurrents i més trames. La trama principal eren les peripècies de Brisco County Jr ( interpretat per un dels actors més famosos entre els frikis, Bruce Campbell ), llicenciat en dret a Harvard i reconvertit en un mític caça-recompenses que perseguia als assassins del seu pare, el comissari Brisco County.



Brisco County Jr. i Lord Boler


La sèrie constava de 27 capítols dels quals em vaig perdre bastants, però que recentment he pogut veure gràcies a la màgia del P2P. I aquí bé la nota curiosa... d'aquests 27 a l'Estat Espanyol es van emetre 26 ( el que no van emetre es pot trobar subtitulat en espanyol ), i aquest episodi perdut, el 14 de la primera, i única, temporada, titulat "Mail order brides" té un detall, si més no, curiós : a una de les trames de l'episodi apareixen els espanyols. A partir d'aquest punt desvetllaré una mica la trama de l'episodi on apareixen aquests personatges espanyols ( allò que diuen spoiler ) així que si no voleu saber més de la trama argumental no llegiu el tros marcat.


-Inici Spoiler


El Rei d'Espanya regala un brau de pura sang, "el Magnifico", al govern dels Estats units com a mostra d'amistat. L'entrega és fa a un poble de Califòrnia anomenat Madrid com a senyal d'agermanament. L'enviat del govern espanyol, un personatge amb bigotet vestit enterament de negre i molt altiu, es desplaça fins allà per comprovar el lloc on viurà el brau i quan troba coses que no li agraden amenaça diverses vegades de forma explícita al representant del govern nord-americà. En una de les ocasions diu "vam oferir un regal similar a un altre país que no el va saber apreciar, ara és una colònia d'Espanya" i en una altra "vigili perquè es poden despertar amb La Armada picant a la porta del pati del darrere". Al final de l'episodi surt un moment el Rei d'Espanya, del qual s'insinua que és "molt atent" amb les dones.



-Fi Spoiler


Quina cosa més curiosa que un dels pocs episodis on apareixen personatges espanyols ( apareixen a un altre però només una mica i ni tan sols parlen ) no s'hagi emet justament a l'Estat Espanyol. No els haurà agradat alguna cosa? A saber... en tot cas no és la primera vegada que passa una cosa similar, recordem que quan van emetre 'Hotel Fawlty' a TV3 per gràcia de la màgia de la televisió es va convertir a "Manuel from Barcelona" en mexicà. Sembla ser que hi havia gent ara fa uns anys que va decidir que la visió que tenien de nosaltres fora no era adequada i la van retocar una mica. Passaria avui dia quelcom de similar ?



Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

6 comentaris:

Marga ha dit...

Veus, Carquinyol, com no es pot parlar?
Algú, quan en una ocasió vaig parlar de l'aigua de l'Ebre, va dir al teu bloc, i crec que recolzat per tu (si tu no hi vas intervindre ho retire) que, a la Comunitat Valenciana, ni una gota d'aigua. I ara, els..., no us la volen trasvassar tampoc a Barcelona. Quines coses passen!
No és que me n'alegre. Però... Què anem a fer-li, veritat? Mal de molts...

Escorpí.

Lobisome ha dit...

"vam oferir un regal similar a un altre país que no el va saber apreciar, ara és una colònia d'Espanya"

Quin país deu ser aquest? I sense conyes, no hi caic ara mateix.

Per cert, Brisco County mai fou de les meves sèries preferides. Però li he de reconèixer llur originalitat i, fins i tot, el fet de ser un dels pocs referents que tenim els enamorats d'alló dit "Steampunk".

Marga ha dit...

"Timeo danaos et dona ferentes"

Escorpí.

Anònim ha dit...

Siiiii! Es que la reialtat d'aquesta peninsula es molt dolenta, ja fa temps que haurieu d'haver canviat de regim politic, pero com que us agrada tant recordar al franco i les seves paranoies no voleu avançar i seguiu amb un rei que no us pot ser gens util, malgrat tots els impostos que pagueu!

Carquinyol ha dit...

García: M'has deixat aquest comentari perquè l'Oest per on viatge Brisco és sec, a que sí ?

Jo segueixo contrari als transvasaments, però per comparar les coses aquestes han de ser iguals, mentre els pperos del sud demanen aigua, no deixen de parlar de Polaris Worlds, Mundo Ilusiones i Marinas d'Or Golf i no apliquen mesures per lluitar contra la sequera els sociates & friends del nord cerquen nous pous, miren d'aprofitar aigua que fins ara no s'aprofitava, preparen desalanitzadores, apliquen mesures restrictives i punitives i contemplen el transvasament com una cosa puntual si la urgència ho requereix.

Lobisome: Jo tampoc sé quin país és, però ja saps que els guionistes nordamericans i el rigor històric no són precissament gaire amics. Per cert, el rei més que un senyor prim i amb bigoti era un senyor estil capo de "los soprano"

AhSe: Recordar Franco? si, per a c#####-nos en ell, i al Rei ja hauríem uns quants a l'Estat que l'hauríem tret fa temps, però clar, com és un "símbolo de la Unidad de España"...

Marga ha dit...

Potser siga eixe el motiu del meu comentari -el subconscient...no mai se sap-.
Podria escoltar els teus raonaments i discutir-los, podria aportar-te els meus punts de vista. Però, quan em parles del que fan els "sociates", ho veig tot d'un color brut, tirant a negre. No pels sociates en general, sinò pel govern què els encapçala. No dic que el PP siga el "bàlsamo de Fierabràs" (no em sé el nom en Valencià; el Quixot només l'he llegit en Castellà), però aquest govern...Que Déu ens empare!
Bé, prou per avui. Me'n vaig a llegir una estona, que estic rellegint el "Cercamon" i està d'allò més entretingut.
Bona nit, valencià del nord!

Publica un comentari a l'entrada