dijous, 10 de març del 2016

Per terra, mar i aire

(Encetem un micaco espoliat…)

Fa pocs dies des de la Unió Europea ens va arribar una bona notícia des del Parlament Europeu: A partir d'ara les taxes de cada port les haurà de fixar l'organisme gestor del port. Això fins ara no era així a Espanya, ja que aquestes tarifes les definia Puertos del Estado. No només això, sinó que Puertos del Estado té la intenció de fer un fons comú per a que aquells ports amb beneficis aportessin fins els 50% dels mateixos per 'ajudar' als ports deficitàries. I qui és el port que més hauria d'aportar? Sí, el de Barcelona. De moment sembla que això no serà així, però sembla ser que la idea no està descartada del tot. I tot que la normativa europea podria ser un cop dur al centralisme espanyol, segur que aquests ja estan estudiant com canviar la seva legalitat per a parar el cop.

A aquest espoli, (perdó, solidaritat… ) que patim per via marítima hem de sumar el que patim per via aèria: L’any 2014 Barcelona El Prat va obtenir fins a 12 vegades més beneficis que Madrid - Barajas - Adolfo Suárez i suposava el 52% dels beneficis que obtenia AENA. Què fan amb els diners dels beneficis no ho tinc gens clar, tot i que invertir-los en l'aeroport que més genera crec que no gaire. I recordem que fa uns anys al Parlament Europeu es va aprovar un document on es denunciava les males arts d'Espanya respecte a l'aeroport de El Prat ja que Barajas tenia un tracte de favor en els acords bilaterals que signa Espanya per a fer rutes aèries.

I si per mar i aire no n'hi hagués prou, també tenim incidències per terra. Primer per l'escandalòs tema de l'AP-7, la principal vies de comerç i comunicació del litoral mediterrani i que és de pagament a diferència de moltes altres de l'Estat. I segon pel etern tema del Corredor Mediterrani, aquest eix de comunicació considerat prioritari per la Unió Europea i que connecta una part significativa de l'activitat econòmica i social de l’Estat i que és paralitzat de forma continua i reiterada pel Gobierno Español, que prefereix dedicar les inversions en altres eixos o en les famoses línies d'AVE.

Per terra, mar i aire patim la gestió interessada d'un Estat que tenim en contra. No va sent hora de canviar tot això ? Quantes polítiques socials es podrien fer amb tots aquests diners ?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Són espolis solidaris.

Sergi ha dit...

L'espoli ja el coneixem prou. Ara faltarà que prediquem amb l'exemple, i que quan disposem dels diners, els apliquem en polítiques socials i no en altres interessos.

Publica un comentari a l'entrada