divendres, 12 de setembre del 2014

Voluntat de Votar

(Encetem un micaco clamorós…)

Que un poble tregui al carrer un milió de persones per reivindicar quelcom és un fet extraordinari. Que ho faci durant tres anys seguits amb cada cop més movilització és una cosa excepcional. Que ho faci amb un civisme exemplar i amb una ausència total d’incidents és simplement increïble.

V del 11 de setembre de 2014

El poble català porta tres anys reivindicant que vol votar el seu futur, que vol que els preguntin si vol continuar amb Espanya o vol ser un estat independent. Quan un percentatge tan gran de gent demana el que sigui de forma tan continuada el que s’ha de fer, com a mínim, és prendre nota i actuar per a que es pugui complir la voluntat popular. I és que no s’ha d’oblidar que qui governa ho fa perquè el poble li ha donat la potestat de fer-ho, i aquesta premisa tan senzilla és la que va entendre CiU quan es va apuntar a la independència i és la que ha d’entendre el PP que governa a Madrid, que no es pot governar contra un poble a cop de llei i que s’ha de fer cas a les seves peticions.

Ah, i per cert, la vella excusa de les fractures socials millor que les vagin oblidant, ja que quan una facció es conta, pel cap baix, per centenars de milers i l’altra, a tot estirar, per milers, no hi ha fractura posible, només un grapat de gent a la que els hi agrada la democràcia de les majories quan hi guanyen però que l’odien quan hi perden.

Volem votar el nostre futur, és tan difícil d’entendre ?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

7 comentaris:

Daniel ha dit...

Home, comparar les imatges de la V i les dels unionistes a Tarragona fa quasi vergonya aliena. Encara més si li restem els polítics assistents. Certament parlar de fractures entra molt en el terreny del ridícul. El que passa és que els hi és igual. N'hi ha que no en tenen de sentit del ridícul i deixen anar qualsevol incoherència sense cap problema.

Daniel ha dit...

Per cert, el més fantàstics és com tracten a la premsa de Madrid els dos actes. Com si fossin equiparables.

Laia ha dit...

De fet no ho volen entendre, i sense la voluntat de fer-ho mai entraran en raó. Val més que ens n'anem oblidant, els deixem que pensin el que els hi doni la gana i fem la nostra.

Fa una estona repassava les portades dels diaris d'avui, i algunes fan pena. L'ABC, publicant fotos de l'any 2012 on hi surten Duran i Pujol, i amb un titular més que esfereïdor: "Mas se apropia de la Diada para forzar su consulta ilegal". Que la Diada i la voluntat de votar no són del Mas, collons! Si no poden ni entendre l'únic i clar missatge que dèiem tots ahir, què volem que entenguin?

Per cert, ja en vaig veure moltes ahir, de fotos, però aquesta que has penjat fa posar la pell de gallina i llagrimetes als ulls... Gràcies.

Anònim ha dit...

Votar es feixista! Ah no, que era no votar el feixisme, a vegades em confonc...

Sergi ha dit...

Jo discrepo amb vosaltres, estic molt convençut que ho entenen perfectament i a cada manifestació es caguen en tot, perquè veuen que se'ls escapa de les mans. Una cosa és el missatge que llancen, i ho fan ells i a través de tots els seus diaris i teles, de manera és que els espanyols no tenen cap altra informació. Si tots els mitjans diuen que Mas és un terrorista que se li ha ficat al cap la independència i que està enganyant els catalans, per força s'ho creuen. Però ells saben perfectament què passa aquí, entre altres coses perquè Mas és el delfí de Pujol, i a Pujol el tenien a sou perquè controlés la població catalana, li donaven engrunes, que eren millor que el no res que teníem, a canvi que es mantingués la unitat d'España. Amb Mas van fer el mateix segur, fins que el poble se'n va cansar i ja érem massa perquè se'ns pogués callar. I res, ara Mas és el dimoni, és clar. No són ximples, tret de Rajoy que és borderline, però els que manen al PP saben de què va la pel·lícula. Per això enganyen i manipulen la seva població. Si no no els caldria mentir. Nosaltres a creure el que veiem, i a explicar el que sabem. Que ens diguin que la independència és cosa de Mas a nosaltres ens fa riure. Seguim rient.

Carquinyol ha dit...

Daniel: No hi ha pijtor entenedor que qui no vol entendre...

Laia: El que li deia en Dan, hi ha que no volen entendre. A mi també és una de les fotos que més em va impactar. Per cert, a la cantonada inferior esquerra, aquell edifici amb una senyera enmig és la seu de Planeta, sí, l'editorial aquesta que diuen que se n'anirà si som independents...

Xexu: Hi ha qui ho sap, hi ha qui no i hi ha als que els interessa que es cregui el que ells diuen. Però els hi interessa que ells (i que nosaltres, i si cola cola) materialitzem el procés en una persona a la que puguin perseguir i culpar.

Carquinyol ha dit...

pons: La veritat és que això és una paranoia total ! ;)

Publica un comentari a l'entrada