dilluns, 16 de setembre del 2013

El PP de les majories silencioses

(Encetem un micaco postdiada…)

No ha passat gaire temps des de la Diada i els fets s'han anat succeint a un ritme vertiginós. Hem tingut la ja clàssica amenaça per part d'alguns membres del Ejército i les típiques 'millor dedicar esforços a sortir de la crisi' i 'no pot ser perquè és il·legal'. O sigui, el mateix de sempre Si aquesta gent treballés de guionista es moririen de fam, ja que de sorpreses cap ni una.

Com a novetat aquest any s'ha trencat el bloqueig que havia imposat el Gobierno Español a altres governs de parlar de les mobilitzacions catalanes. Així, Letònia i Lituània han mostrat el seu suport i comprensió a les demandes dels catalans i diputats del Parlament Britànic han signat un document de felicitació a Catalunya per la iniciativa de la Via Catalana. Per cert que els ambaixadors letó i lituà ja han estat cridats pel ministro de exteriores...

Però el més interessant de tot es veure com ha reaccionat el Gobierno Español. Aquesta reacció ha estat bàsicament de dues maneres: La primera traient importància a la mobilització dient que 'una mayoría silenciosa de catalanes no se ha manifestado', la segona amb la resposta a la famosa carta d'en Mas a en Rajoy.

De la primera que cal dir? Davant d'una protesta que ha fet moure a centenar de milers de persones per tot el territori la única resposta és que hi ha moltes més que no s'han mogut demostra la greu falta d'arguments que tenen. Sobretot recordant les manifestacions (molt menys nombroses) que organitzava el partit que ara governa (aquelles del 'agua para todos' o del 'derecho a la vida') i a les quals donava tanta importància fent valer l'assistència. I el més greu de tot: Mostra una indiferència terrible a que la gent surti a protestar.

Però és que, a més, és un argument tan pobre que es pot rebatre fàcilment: hi ha una majoria de catalans que no s'han manifestat? Tenen aquesta gent dret a votar en un referèndum, oi? Doncs la cosa es soluciona ràpidament: es convoca el referèndum i que tothom digui la seva, i així sabrem el que pensa la majoria sorollosa, la silenciosa i qualsevol altre categoria que hom tingui a gust d'inventar-se.

De la famosa resposta a la carta d'en Mas només es poden dir un parell de coses: Que s'ha de ser incompetent en grau extrem per equivocar-se en posar l'adreça en una carta d'aquesta mena i que és normal que en Rajoy hagi trigat tant en contestar-la, ja que si la contesta abans del 11 de setembre ara mateix estaríem parlant de més de 1.600.000 persones a la Via Catalana.

Però de nou el més greu de tot és que torna a mostrar la mateixa indiferència que en el cas de la 'majoria silenciosa'. La carta d'en Rajoy es podia haver escrit perfectament abans de que 1.600.000 persones sortissin al carrer (si és que no va ser escrita realment abans…) ja que no les menciona per a res ! Com si no haguessin existit mai !

I realment no és bona idea obviar la petició de més d'un milió i mig de persones quan veus que el PP ha fet modificar el sistema d'educació a Catalunya per la petició de 23 famílies i com ha fet servir milers de manifestants per a justificar les modificacions de les lleis de gestió de recursos hídrics i de l'avortament. Sabeu allò de que Constitucionalment (la paraula màgica que més els hi agrada) tots som ciutadans amb els mateixos drets ? Doncs en el cas dels catalans que volem la independència és mentida.

Augmentant els greuges vers els catalans no aconseguirà pas el Gobierno Español solucionar el problema, ans el contrari, el fa cada vegada més gros. I de retruc deixa que la Generalitat de Dalt tingui més llibertat de moviment per a solucionar-ho.

I ara mateix, aquesta solució es dibuixa amb una claredat enlluernant...

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

El porquet ha dit...

Tot el teu post està magníficament raonat i justificat. Però clar... a can PP això de fer servir el caparró per a pensar. O potser sí que el fan servir, però senzillament per anar manipulant les realitats com a ells els sembla, o per anar amenaçant quan les coses no els agraden (veure les declaracions de membres del PP balear dient que la vaga dels mestres de les Illes permetrà tenir noms i llinatges dels professors que fan política...).

Demencial.

Sergi ha dit...

I què t'he de dir jo ara? Doncs que sí a tot, és clar. Patètic el president espanyol, patètiques les respostes a la mobilització, i patètics els insults. Patètic també que la veu de més d'un milió de persones no signifiqui res, però la de 23 famílies sí. Alguna cosa em fa sospitar que en aquest partit l'àrbitre està comprat. Estarem tan bé quan anem solets...

Jordi ha dit...

Vist el nivell que tenen potser és hora de deixar-nos de mirar els altres i anar a la nostra. La diplomàcia espanyola ha obligat a rectificar als Lituans i ha fet que la UE digui que no podrem estar a la UE quan això és un absurd. És hora d'alliberar-se d'aquesta gent.

Oliva ha dit...

.....UNA COLLA DE "CHORRAS"¡¡¡¡¡QUE FAGIN NUMEROS....PePeros....CIUTADANS... LA MITAD DELS SOCIATES.....= A LA MAJORIA SILENCIOSA¡¡¡¡¡

Publica un comentari a l'entrada