dimecres, 5 de febrer del 2014

Usos populars de la llengua

(Encetem un micaco manipulador...)

L’any 2008 el PP es va adherir de forma entusiasta al ‘Manifiesto por la lengua común’, un escrit redactat per diferents intel·lectuals espanyols on es defenia, entre altres coses, que "los ciudadanos son quienes tienen derechos lingüísticos y no los territorios ni mucho menos las lenguas”. Durant aquests anys hem pogut comprovar que aquests ‘derechos’ només se’ls apliquen als parlants de la ‘lengua común. Els altres, com ara els catalanoparlants, sembla ser que no som ciutadans amb drets lingüístics.

Exemples no ens han faltat : Des de la recent sentència de fixar un 25% de continguts en castellà en algunes escoles del Principat per ordre judicial, passant per l’eliminació de línies en valencià en escoles del País Valencià i sense oblidar el polèmic decret lingüístic del PP balear que limita el català a les aules de Ses Illes i que té revoltat al món educatiu balear.

Però no ens confonem pas, no és que als senyors del PP no els agradi utilitzar llengües peninsulars diferents al castellà. De fet els encanta utilitzar-les: Al Principat ja fa temps que estan mirant de cristalitzar ‘la fractura social’ que no paren de repetir que crea el sobiranisme utilitzant la llengua a l’escola, i per fer-ho han fet servir des de la Ley Wert fins al TSJC. Al País Valencià ho va dir ben clar l’altre dia el secretari general del PPCV: per a què volen l’AVL si s’equipara el valencià amb el català? Ells volen l’AVL i similars per a seguir trencant la llengua. Sense aquesta finalitat, de què els hi serveix el valencià?

Us han quedat clars els usos ‘populars’ de la llengua ?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Van fent, amb relativament poc soroll, però estan exterminant una llengua allà on poden. A València no se n'amaguen gens, l'estan eliminant de tot arreu literalment. A les Illes, tres quarts del mateix. I a Catalunya perquè ens la sua una mica el que diuen. Però si poguessin ja ni s'ensenyaria ni es podria fer servir el català enlloc. Riu-te'n de la dictadura... Perquè la llengua és un dels grans patrimonis que tenim, hem de fotre el camp com més aviat millor.

Jordi ha dit...

Es creuen tant superiors i són tant superbs que menystenen tot els que no és com ells. La defensa d'una llengua és raó suficient com per que la independència sigui una necessitat i urgent.

AhSe ha dit...

Què és el AVL? (és que els robots no som gaire intel-ligents, de fet, no sabem res de res)

Carquinyol ha dit...

xexu: ells la van fent recular de forma 'que se nota el efecto sin que se note el cuidado'...

jordi: cada dia més urgent !

ahse: L'AVL és l'Acadèmica Valenciana de la Llengua :)

Publica un comentari a l'entrada