divendres, 14 de febrer del 2014

Balances que desequilibren

(Encetem un micaco balancejador...)

Us imagineu la credibilitat que tindria un informe sobre la situació dels palestins als territoris ocupats fet per Israel? O un informe sobre la situació de les dones a l’Afganistan fet pels talibans? Doncs això de les balances fiscals que volen fer els senyors del PP és una cosa similar.

Bé, realment de fet és pitjor… perquè com sembla ser que tot i 'cuinar-les' la cosa no els ha acabat de fer el pes, va i diuen que les pensen canviar per una “altra cosa”. I perquè? Doncs per evitar que el sobiranisme faci un ús indegut!

O sigui, que admeten de forma oberta que com els sobiranistes tenen raó prefereixen amagar les dades i presentar-ne unes altres. I qui prepara aquestes "balances fiscals cuinades"? Doncs… un fundador de Ciutadanos ! Evidenment, aquest home s'ha passat dies assegurant que Catalunya no surt especialment malparada… credibilitat total, eh?

Per acabar de fer tota aquesta història encara més inversemblant va un dia el sr. Montoro i ens diu que bé, que sí, que recula i que ara sí publicarà les balances fiscals. Com veieu, tot molt creïble i raonable. I bé, van començar a aparèixer números i van començar a sorgir problemes… entre comunitats del PP!

Ara mateix hi ha un front conformat pel País Valencià, Illes Balears i Múrcia que demanen una millor finançament, i un altre grup del que el cap més visible és en Monago, el president extremeny, que acusa als anteriors de… dividir Espanya! Ja veieu! En Bauzá i en Fabra trencadors d’Espanya! El que un ha que llegir!

Ara bé, si és per llegir, els arguments d’en Monago són curiosos. Comença amb el típic i tòpic discurs del PP i C’s de que el finançament és de les persones i no dels territoris : "són prou intel·ligents perquè s'adonin que han estat dient que alguns dels seus territoris aporten més del que reben, per tant estan parlant de territoris, i ahir estaven parlant de persones, del finançament que es rep per persona”.

I després, de cop i volta diu "És difícil que un president valencià entengui que Extremadura és el doble que la Comunitat Valenciana en superfície i el triple que la comunitat murciana? I que portar els serveis públics és molt més costós, i per tant no podem tenir el mateix finançament per habitant en un territori que en un altre perquè en uns llocs és més costós que en uns altres?” Ei! Ara ja estem parlant de territori, no ? Però no havíem quedat que no era l’important?

Per acabar-ho de rematar : "El mateix finançament? Quan jo tingui alta velocitat, tren de mercaderies... Llavors sí parlem tots, perquè tots tenim el mateix cotxe per córrer. El que no pot ser és que jo vagi amb un 600 i un altre amb un Ferrari” I perquè s’ha tallat que, ja posats, podria demanar metro, ports i terminals de carrega de contenidors!. Fa vergonya veure que un gestor públic només vol invertir per tenir el mateix que tenen altres i no pas per tenir allò que el seu poble necessita. Aquest és un mal molt estès per tota Espanya i que explica en bona part la seva situació.

Tot aquest cacau i encara no s’han publicat els números… ja veureu que passarà quan es publiquin. Segur que estarem entretinguts !

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

AhSe ha dit...

Coneixes aquella idea genial que va per sota de tota l'història del Lord of the Rings i que en justifica també el seu inesperat final de l'anell llençat? Se'n diu:
"Power corrupts."

Doncs això.

Anònim ha dit...

En aquest país ja no em sorprèn res, si tenim aeroports sense avions, no em sorprendria que Extremadura tingués un port sense tenir mar...

Jordi ha dit...

Per donar exemple primer podrien ajustar el percentatge de funcionaris a altres territoris.

Publica un comentari a l'entrada