dilluns, 19 de setembre del 2011

El Gòtic en 9,7"


(Encetem un micaco virtual...)

La setmana passada estava mirant amb e meu iPad la llista d'aplicacions més descarregades de l'App Store d'iOS (cosa que faig habitualment) quan una aplicació gratuïta em va cridar l'atenció pel seu nom: "Barcelona en Gòtic", una aplicació desenvolupada per la Fundació Barcelona Media amb la col·laboració del Museu d'Història de Barcelona i el Ministerio de Industria espanyol.

Aquesta aplicació permet realitzar una passejada virtual en tres dimensions per una part del Barri Gòtic de Barcelona. Els edificis estan molt ben modelats i les textures i detalls ben escollits, cosa que fa que la sensació que transment sigui propera a la realitat (bé, sense milers de turistes i sense les melodies dels músics del carrer que solen estar per aquelles zones) ...

Captura Barcelona en Gòtic

… l'aplicació ens permet passejar per la Plaça Nova, l'Avinguda de la Catedral, el carrer del Bisbe (molt poquet), el carrer de Santa Llúcia, la Plaça de la Seu, el carrer dels Comtes, la Baixada de Santa Clara i la Plaça del Rei, i a l'arribar a la Plaça del Rei podem entrar a visitar la Capella de Santa Àgata i el Saló Tinell. A cada edifici singular es pot veure un punt d'informació que ens ofereix una breu descripció de què és aquell edifici, que era, la seva història i la seva funció actual.

Captura Barcelona en Gòtic

Tot i que gràficament esta força bé i els controls són fàcils i suaus, trobo que caldria aplicar unes millors textures en alguns edificis per aconseguir un major efecte de realitat. A més, cal a dir que la passejada és fa realment curta i no passa per punts emblemàtics com ara el famós pont neogòtic del carrer del Bisbe, la Plaça de Sant Jaume o la Plaça Sant Felip Neri, i que també seria molt interessant poder entrar a la Catedral o al Palau de la Generalitat. Una de les pitjors coses que he vist és la imatge que s'ha utilitzat a la porta del Palau del Lloctinent, on no s'ha modelat tridimensionalment el patí d'aquest palau i s'ha posat només una imatge en dos dimensions que queda realment espantosa, sobretot comparant-la amb les detallades textures de les persianes amb graffitis dels comerços del carrer Paradís. Així mateix, la història i descripcions dels edificis són molt simples i caldria millorar-los i ampliar-los.

Captura Barcelona en Gòtic

Així i tot, i esperant que futures actualitzacions millorin aquests aspectes i ampliin el radi de la passejada, el fet d'estar bastant ben feta i ser gratuïta l'hauria de fer aplicació indispensable per a qualsevol que tingui un iPad i li agradi passejar pel barri Gòtic de Barcelona.



Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Dic jo que veure-ho des de l'iPad deu ser molt xulo, però no seria millor anar-hi i fer-hi un cop d'ull a peu? S'està perdent això...

Marga ha dit...

Gràcies, ja me l'estic baixant. ;-)

XeXu, jo me'l conec bé el barri gòtic, hi tinc família. Per això em farà gràcia poder-m'hi passejar virtualment o ensenyar-lo als meus amics. :-D

Yáiza ha dit...

Oh, que xulo!! Hi deu ser per iPhone?? Ara que sóc en terra estrangera em faria molta gràcia un recorregut per la Barcelona del Gòtic... MMmm... ja el buscaré!!

Carquinyol ha dit...

xexu: Totalment d'acord amb tu que millor fer-ho en viu, però i quan estàs per exemple vivint al Japó ? ;)

marga: A veure si l'amplien !

yáiza: per l'iPhone no funciona (o sé perquè el tinc també i no hi apareix a l'App Store) :(

Laia ha dit...

No te'n salvaràs pas, de seguir fent guies blocaires pels barris Barcelonins... Ens vols encolomar aquest cosa perquè et substitueixi, no? Hum, jo no m'ho empasso!

Carquinyol ha dit...

ains... ja m'agradaria tenir temps per a fer-ne !!!! :D

Yáiza ha dit...

Ei! Gràcies!! Ja ho he vist, jo també... llàstima, doncs! Dubto que mai tingui el germà gran de l'iPhone... hehehe!

Publica un comentari a l'entrada