dijous, 29 de setembre del 2011

Una altra punyalada espanyola


(Encetem un micaco traïdor...)

Els catalans hem de tindre als nostres gens alguna seqüència que ens obligui ser sadomasoquistes, perquè sinó això nostre no es pot entendre. Des d'Espanya fa anys, molts anys, masses anys, que es dediquen a posar-nos pals a les rodes i a robar-nos a mans plenes, i nosaltres encara no hem estat capaços de dir prou. Mentre aquí estem discutint si demanem o no una cosa anomenada concert econòmic, o si ens dediquem a veure si ens faran més o menys pel·lícules en català i si el Barça guanya per tres o per cinc gols, en Madrid juguen les seves cartes per cada dia apartar-nos més dels nuclis de poder econòmic del continent i fer que el que tenim vaja a parar al centre de l'Estat.

L'altre dia, i de forma inesperada com sempre passa amb les traïdories, ens vam assabentar del darrer atac del govern espanyol cap a Catalunya ...

Font: Vilaweb

… un atac covard i aberrant, "con nocturnidad y alevosia" que diuen els castellans i totalment fora de lloc si tenim en compte l'estat actual de l'economia a l'Estat Espanyol, perquè deixem ben clar una cosa, la raó d'aquesta elecció ha estat total i únicament política, puix com ja comentava l'altra dia ara mateix la importància del corredor mediterrani i el seu impacte econòmic és tremendament superior a l'alternativa del corredor central. I no sóc jo, un pelagats, només qui ho diu…

Font: Vilaweb

Font: Vilaweb

Què vol dir això del Corredor Central? Una cosa ben fàcil, que una bona part del creixement que generen els ports de la nostra terra (Barcelona, València, Alacant, Tarragona, Sagunt…) no repercutirà en llur desenvolupament sinó que beneficiarà la terra del costat que és per on s'obliga a circular les mercaderies per anar a centreeuropa. Així, un major trànsit als ports de Barcelona o Tarragona el que farà és incrementar el trànsit de mercaderies per Saragossa (el mateix passarà amb els ports de València i Alacant respecte Madrid). O sigui, augmenten la importància econòmica de Madrid i Saragossa de forma artificial obligant a que la infraestructura de transport de mercaderies passi per allà i obtenen els beneficis que genera aquest trànsit deixant-nos com a mers intermediaris quan, en realitat, som la part important de l'equació (o és que els vaixells poden descarregar a Madrid o a Saragossa?) i tenim una posició geoestratègica i un teixit productiu força important que per si sol justifica molt més un corredor mediterrani de mercaderies que no pas un de central.

Així, mentre des de Madrid es dediquen a repetir una vegada i una altra que hem de retallar, que hem d'estalviar i que ens deixem d'alegries, ells es dediquen a tirar els diners a mans plenes sempre i quant sigui en benefici propi. I nosaltres els hi fem cas !!

Penseu un moment… heu sentit darrerament atacs a les "ambaixades catalanes" com forats negres on van a parar els diners negres dels contribuents sense guanyar res a canvi? Us heu parat a pensar perquè ho fan ? El primer que a un li ve al cap és per un motiu bàsicament identitari de símbols de cara l'exterior… temptador, però hi ha més. Penseu que en aquesta vida gairebé tot té a veure amb els diners. Si un empresari estranger vol muntar un negoci a l'Estat Espanyol i va a l'ambaixada… cap a quina zona de l'Estat penseu que miraran d'orientar-lo ? Cap a Catalunya difícilment… En canvi, si la Generalitat té una oficina comercial que tracti directament amb aquesta persona potser que ja s'ho repensi abans d'anar a una altra zona de l'Estat.

En resum, que això de ficar-se amb les 'ambaixades catalanes' no és més que treure's de sobre la competència. I és que segur que entre tots aquests que es queixaven a grits i amargament del diner malgastant en les 'ambaixades catalanes' no trobaràs cap ni un que es queixi dels diners que gasta l'Estat en els Institutos Cervantes repartits per tot el món…. i ja em direu que s'hi guanya amb ells… Per no parlar de la xarxa d'AVE, una màquina de perdre un fotimer de diners de forma continuada que, oh sorpresa, cap polític espanyol critica !!

I és que, en definitiva, Espanya segueix com sempre: incrementant la seva importància de forma artificial centralitzant tot allò que pot en el seu territori per aconseguir prendre la riquesa dels 'territoris conquerits'. No és res estrany, ja ho fan amb l'aeroport de Barajas i els hi surt prou bé, perquè no fer-ho també amb tot els demés? Per a ells és un joc rodó, guanyen diners i fan que els altres cada dia pintin menys.

La pregunta és: seguirem deixant-los fer o ens plantarem d'una punyetera vegada ?



Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

3 comentaris:

El porquet ha dit...

Ja hi ha qui diu que és un moviment electoralista. Ja surt en Recoder dient que des de Fomento han fet una piulada assegurant el suport al corredor mediterrani.

Serà electoralista, amb una piuladeta ja ens conformem (al costat d'un comunicat oficial, clar...)... però com sempre ja ens l'han tornat a clavar i ben doblada.

Ai quanta pena...

Dan ha dit...

EL millor és que segueixen dient que no, que una cosa no treu l'altra, que segueixen recolzant el corredor mediterrani... I des d'aquí n'hi ha que encara els creuen. Després arribarà la garrotada i ja podrem anar protestant.
Realment, cada vegada marquen amb més claredat el camí que ens cal seguir.

Carquinyol ha dit...

el porquet: N'hi ha que es conformen amb qualsevol cosa, així ens va...

dan: tot així, hi ha qui no ho vol veure...

Publica un comentari a l'entrada