dilluns, 12 de setembre del 2011

La democràcia del PP


(Encetem un micaco diader...)

A hores d'ara segurament la major part de vosaltres estarà informat del que ha passat a Badalona, la meva ciutat, durant la celebració de la Diada Nacional del Principat de Catalunya. Tot i així permeteu-me que comenci fent un breu resum.

Tot va començar quan el nou govern municipal del PP encapçalat per sr. Albiol va decidir fer dos 'petits' retocs a les celebracions de la Diada Nacional a la ciutat: El primer seria que la paraula 'nacional' no apareixeria enlloc i el segon que la bandera espanyola no es despenjaria pas de la Casa de la Vila. A tot això, els partits de l'oposició (PSC,CIU, ICV) es van mostrar contraris i van anunciar que no assistiren als actes organitzats pel consistori com a protesta.

Sembla ser que això al sr. Albiol no li va fer gaire gràcia, així que va tallar pel sa i com que no tenia temps suficient per a construir un monument a Felipe V de Castella en un dia per fer l'ofrena floral va decidir …

Font: Punt Avui

… i es va justificar en que els altres nens dolents del consistori no volien assistir a la festa que sota les seves regles estava organitzant (i que ha m'agradaria a mi veure si per una celebració del 12 d'Octubre faria el mateix…) La cosa va anar a parar als mitjans i gràcies a això a Badalona hem pogut viure una de les Diades més publicitada, combativa i amb presència dels darrers anys.

Fins aquí res de nou… i perquè us he tornat a explicar tot això? Doncs per deixar palesa una cosa que, encara que tots sabem i és molt clara, sembla ser que no tenim gaire present: el PP té una idea de 'democràcia' un xic peculiar. Reculem una mica en el temps, a la nit dels resultats electorals, aquella nit on tothom guanya i està content. Sabeu quin és un dels tòpics dels que a més de no perdre aconsegueixen cadira de governament? La frase "Seré el president / batlle de tots". Doncs bé, si amb la resta de partits polítics això passa poc, amb el PP directament no passa: ells governen pels seus votants i els demés que es fotin, però que es fotin callats perquè no els volen ni escoltar queixar-se. O sigui, una actitud digne de la democràcia espanyola dels anys 40 del segle XX.

Ara potser estareu pensant "aquest Carquinyol està exagerant una mica, és que el PP de Badalona és com tots els de Badalona, una mica 'especial'… ", i segurament teniu part de raó… però és que hi ha més. Veiem un moment quines altres actituds demòcrates té el PP…

Font: Racó Català

O sigui, et faciliten accés a la informació… però només a la que ells volen, no sigui pas que se't fiquin al cap idees no desitjables. Resumint: aquests senyors populars es dediquen a remodelar una jornada festiva i reivindicativa per a fer-la al seu gust obviant i es dediquen a censurar determinades pàgines que informen d'una forma que no els acaba d'agradar…. que serà el següent? Prohibir un partit polític pels seus ideals?

Oh!, wait...



Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Vaja, vaja, censura i tot! Això està prenent uns visos força interessants. Som una mena de país, que ni de pandereta, ja! Llàstima que aquest post no el llegiran a Torrent, és clar...

tobuushi ha dit...

Donc jo em vaig sentir molt orgullós de la meva ciutat d'infantesa.

Anònim ha dit...

ES COMENTAR,ES DIU, QUE A MADRID ESTAN UNA "MIQUETA" PREOCUPATS...PER AIXO DEL 20 N.I UNA "MIQUETA"FARTS DE L'ALICIA AL PAIS DE MAREVELLES...QUE LA POBRE VA PASSADA DE ROSCA. "ELS DEUS SEMPRE CEGAN ALS QUE VOLEN PERDRE"
JUGANT AMB BARCELONA

Jordi ha dit...

A més van fer fora del discurs a Omnium Cultural. Vaig sentir l'esbroncada i quan vaig arribar havia acabat però em vaig creuar amb dos d'aquest partit: un amb cara de no creure's que havia passat (potser viu en un altra dimensió?) i volent fugir, metre l'altra li deia amb un castellà amb accent de la meseta: "pasa por aquí que no te harán nada".

Es clar que podria ser que el disgust del primer és el monument on hi havien deixat les flors no era als caiguts de l'exercit real de Felipe V i no per veure que hi ha gent que no pensa com ells.

Carquinyol ha dit...

xexu: no crec que el Badiu dels Micacos sigui prou notori per a molestar-se en bloquejar-ho !

Isaac: d'alguns badalonins i associacions diverses si, dels polítics de la ciutat no !

anònim: segur que després del 20N no els importarà que vagin passats de rosques.

Jordi: "no te haran nada"... tenien una pinta de perillosos la gent de La Plana... ;)

Publica un comentari a l'entrada