dijous, 5 de maig del 2016

Noves eleccions,... i ara què?

(Encetem un micaco electiu…)

A Espanya no han sabut posar-se d'acord i hauran de fer noves eleccions, que ja veurem si serveixen per a resoldre res. Això ha fet que des de la perspectiva independentista sorgeixen les velles preguntes que sempre apareixen : què hem de fer ? Ens presentem? No? Hem d'anar a fer res a Espanya? I si ens presentem, com hem de presentar-nos ?

Sóc de l'opinió que si que ens hem de presentar, i que l'ideal seria presentar-nos tots junts. Ja sé que no és ara mateix l'opinió majoritària entre els independentistes, però jo crec que és la més encertada i miraré d'argumentar-ho el millor que pugui.

Hem d'anar a fer res a Madrid? Doncs sí, hem d'anar a recordar-los el resultat del 27S i que la majoria del Parlament de Catalunya està per la independència. Immediatament després del 20D els mitjans de comunicació contraris al Procés van voler utilitzar els resultats electorals d'aquella data per mirar d'esborrar els del 27S o, fins i tot, per a deslegitimar-los. Hem de recordar-los que no és així. A més, també hem de recordar-los que Catalunya no es pot governar a cop de sentència del Constitucional i que, per molt que no ens vulguin escoltar, nosaltres seguim dient el mateix.

Hem d'anar junts o separats ? Jo desitjaria anar junts, ja que això emet una imatge d'unitat molt important de cara a l'exterior. I no només això, també evitaria les primeres planes dels mitjans que comentava abans venent que l'independentisme no guanya a Catalunya. Permetre que la força més votada fos Catalunya Si Que Es Pot va ser una errada greu, i tot apunta a que ara la tornarem a fer. Hauríem de ser conscients que la independència també es guanya a les primeres planes dels mitjans de comunicació.

En tot cas, passi el que passi el que hem de fer els independentistes és anar a votar a forces independentistes, no hem d'afluixar. Perquè és el que estan esperant els nostres adversaris.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso el mateix que tu, o sigui que avui no et puc debatre

Oliva ha dit...

QUE?...DONCS VISCA EL PRINCEP DE LAMPEDUSA¡¡¡.

Sergi ha dit...

A anar a fer el corcó al congrés hi estic d'acord. Està bé que els anem recordant coses. Però anar-hi tot junts és, un cop més innecessari. Tots sabem que en allò essencial pel procés català anirem de la mà, però jo no em vull presentar amb CDC, i no vull votar representants de CDC, per ideologia política. Evidentment, ho faria si fos l'opció que hi ha, però si me la puc estalviar millor, i la suma dels dos que estem d'acord en això segueix sent més gran que la de els altres opcions. No ens enganyem, només CDC parla d'anar junts, entens per què? Perquè només fan que caure i caure a les enquestes. Anar junts, a banda de que sona il·lusionant, és la manera de maquillar la seva caiguda. Si anem separats es tornarà a veure quina és l'opció sobiranista més hegemònica, i no són ells. La feina que cal fer a Madrid la podem fer igualment encara que no ens presentem com una unitat. I ha de ser una feina curta, això sí. Que tornin aviat a casa.

Publica un comentari a l'entrada