dilluns, 30 de maig del 2016

El camí del cranc

(Encetem un micaco actual…)

Déu n'hi do els darrers dies que portem per Catalunya ! Els incidents a Gràcia, la manifestació dels Legionarios i la consulta pel monument franquista de Tortosa, i tot això enmig de la discussió dels pressupostos i en un marc preelectoral que torna a tibar les relacions entre els partits.

El cas de Gràcia és un exemple clar d'aquest marc preelectoral, que reuneix tot de coses increïbles: la defensa de la violència com a mitjà d'aconseguir coses amb el que flirtegen sectors de la CUP, l'actuació de vegades desproporcionada d'uns Mossos massa tolerats per CDC, la desaparició d'ERC en la qüestió, la neteja de mans absoluta que fa Barcelona en Comú i na Colau i la viralització de una notícia ben sabuda com ara el lloguer que pagava l'anterior consistori per motiu partidistes. Tota aquesta barreja l'únic que ha fet és oferir unes imatges de violència al món que els sectors unionistes s'han dedicat de mirar de vincular a l'independentisme, per variar.

Com sempre no hi ha solucions màgiques, però el més just és ser coherent: si és una entitat que afavoreix la societat ha de rebre les ajudes que reben aquesta mena d'entitats (cosa que no és pagar-li el lloguer d'aquell local en concret) mirant d'adaptar-se tot el possible a les especificacions pròpies de cada entitat, pero sense trastes especial.

Parlant de vulneracions de llei, aquest és un aspecte que sovint es fa llindar amb la llibertat d'expressió, llibertat que s'ha utilitzat per a justificar la manifestació de Legionarios a Barcelona i que contrasta amb tot el xou de les estelades que vam tenir fa una setmana. Evidentment la llibertat d'expressió protegeix que qualsevol col·lectiu pugui fer públiques les seves idees, però el que no empara és que un col·lectiu pugui dedicar-se a amenaçar (a que us sona el 'Por España me atrevo'?' a altres col·lectius per les seves idees. I molt menys acompanyats per tot de símbols feixistes que en qualsevol altre estat democràtic estarien prohibit. O és menys democràtica i lliure Alemanya que Espanya per prohibir manifestar-se amb banderes nazis ?

I parlant de feixisme passem a la consulta del monument de Tortosa que ha "decidit" reinterpretar el monument franquista. Hi ha coses que mai de la vida poden ser i "reinterpretar" un monument que commemora una victòria feixista és una d'elles. I, evidentment, no és una cosa que s'hagi de consultar. El monument s'ha d'enderrocar per higiene democràtica, aquesta higiene que l'Estat Espanyol no ha fet i que explica moltes de les actuacions que es fan encara a hores d'ara. I CDC particularment ja triga a explicar perquè han permès que es realitzés aquesta monstruositat.

Tot això fa percebre que el camí cap a la independència més que anar cap endavant va masses estones cap enrere, com els crancs. I no està la cosa com per anar reculant, la veritat…

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

1 comentari:

Sergi ha dit...

No sé si comentar aquest post o anar a plorar en un racó... no et falta raó, i per més que se segueix treballant per la independència, no hi ha manera que cada dia no hi hagi un nap o una col. Ens estem cansant cada dia més. Ningú va dir que fos fàcil, caram, però que fos tan pesat??

Publica un comentari a l'entrada