dijous, 15 de gener del 2015

Independència al quadrat

(Encetem un micaco independent…)

Als catalans ens ha d'agradar fer les coses dues vegades : vam fer dues manifestacions multitudinàries el 11S, vam fer una consulta amb dues preguntes i ara convoquem uns eleccions plebiscitàries que, en realitat, són dues (i esperem que els espanyols no facin que siguin tres!)

Ahir finalment els nostres polítics vam fer allò que molts reclamavem des de fa temps i van convocar unes eleccions "autonòmiques" que han de mirar de fer allò que un referèndum d'independència no pot fer perquè Espanya ho prohibeix. Però abans tindrem les eleccions municipals, i això és més que un detall, és un punt prou important.

Jo era partidari de fer una única llista i unes eleccions el més aviat posible, i ja veieu ni una cosa ni una altra. Bé, és el que hi ha i ara és hora de fer pinya tots plegats per poder arribar a bon port. Tot i no acabar de compartir-ho, entenc i accepto això de les llistes separades i l'haver endarrerit les eleccions al 27 de setembre, veient darrerament com estava l'ambient entre els independentistes segurament hauria fet més mal que bé convocar unes eleccions de seguida. De com es va generar aquest mal ambient ara mateix millor deixar-ho córrer...

En tot cas, una de les coses que s'ha de tenir en compte són les municipals. I s'han de tenir molt en compte, perquè les pressions, les lectures i les interpretacions dels resultats que hi hagi en aquelles eleccions marcaran sens dubte els mesos d'espera fins el 27S. Més ens val treballar des d'ara mateix per a que els partits que defenen la independència tinguin uns bons resultats. Això farà posar encara més nerviosa a Espanya i quan hom està nerviós, és més fàcil equivocar-se.

No ens hem de confiar gens, però tampoc hem de pensar que estem davant quelcom imposible. Mirem els nostres adversaris : el PP en caiguda lliure aferrant-se a mentires i il·lusions per mirar d'evitar la sotragada, el PSC que no sap ni cap a on va, només sap que va amb el PSOE (que tampoc sap cap a on va) i C's pensant més en el Congreso que en el Parlament i fent política de cara Madrid. Fins i tot els "companys" d'ICV estan desapareguts, totalment desorientats per l'efecte Podemos.

No tenim res guanyat i tenim molta feina per endavant, però cada petita fita que aconseguim és un pas més cap a la meta. Va costar molt organitzar la Via Catalana i la V, però van ser un èxit. Va costa molt aconseguir la data i la pregunta però es van acordar. Va costar molt convocar el 9N i portar-ho endavant, però es va fer. Perquè el 27S ha de ser diferent ?

Les limitacions ens les posem només nosaltres. Ara mateix, el futur és nostre. Anem a agafar-lo.

 
 
Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

son unes eleccions normals i corrents, tampoc els hi veig gaire complicació

Sergi ha dit...

Com diu en Pons, es tracta d'unes eleccions, ningú les pot impedir ni criticar de cap manera, si no es vol enfrontar a l'escarni mundial. Això sí, es poden convocar les espanyoles al mateix cap de setmana per dinamitar-les, ja veurem què passa. Ah, i això de que el 9N es va fer... bé, es va fer un suscedani del suscedani, molt important per la implicació de la gent, però amb validesa zero.

Ja saps que jo apostava per llistes separades, i tot i que m'hagués semblat bé fer eleccions ara, personalment, i és una opinió personal meva, per la mateixa raó que volia llistes separades m'hauria agradat que les eleccions s'endarrerissin una mica, però no fins la tardor. El problema per això eren les municipals, que com tu dius són massa importants com per menystenir-les. Convocar-les al setembre és una altra fugida endavant, però tenim 8 mesos de feina, de bona política i d'aprofitar molt i molt els atacs que rebrem. A veure si amb aquest endarreriment aconseguim arribar a ser uns dos milions i mig, i això serà imparable.

Ah, mira els diaris estrangers, tots consideren que Catalunya farà unes eleccions/referèndum, de manera més clara del que ho va dir ahir Mas. Cap d'ells els resta importància perquè es facin amb llistes separades, així que aquella imatge d'unitat tan important de cara enfora ja veus que a fora els la sua. El que importa és l'objectiu, el com a fora els és ben igual. I si mirem cap dins, que és el que ens hauria d'importar, separats podrem convèncer molta més gent. Potser algú que es planteja votar Podemos es podrà deixar convèncer pel sòlid projecte de la CUP, però mai, mai de la vida votarà una llista on hi hagi en Mas. I les tietes convergents aquelles de les Corts o més amunt potser s'ho pensaran dos cops si a la llista d'en Mas hi ha pollosos de la CUP. Potser alguns votants d'ICV convençuts, però que veuen la independència com la primera pedra de la solució, decidiran aquest cop, excepcionalment, donar suport a ERC, però mai, mai donaríen suport al retallador professional d'un partit corrupte. A mi tot això em sembla molt clar. En una sola llista, i cadascú estirant cap el seu cantó, no semblaria que és un desgabell intern? A mi m'ho semblaria, tot i que tinc claríssim que la votaria, però és que jo votaria el mateix dimoni si m'ha de portar a la independència.

Jordi ha dit...

Després de donar-li voltes vaig arribar a les mateixes conclusions que en XeXu. Crec que s'obtenen més vots amb llistes separades. Potser no hauria de ser d'aquesta manera però la gent és com és. Jo mai no votaria un partit de dretes però si s'haguessin unit votaria la unió que fos per la independència però no tothom està disposat a votar "els altres". Són massa anys amb aquestes referències. Si als programes està clar que volen la independència és igual que siguin llistes separades o no. El problema és que altres partits, en principi parcialment independentistes es dediquin a menystenir les eleccions des del punt de vista sobiranista. Coll... que com treballador també considero un dels meus drets el tenir un estat propi i poder fer política aquí amb les nostres idees i no estar pendent dels amos o casta espanyola. I si no que mirin que passa amb Podemos: envien un del centre a dirigir la campanya: envien l'amo.

Carquinyol ha dit...

Pons: La carrega que porten associada la fan poc normals, de fet, la campanya ja ha començat i no és gens 'normal'

Xexu: Com et vaig comentar, entenc el teu punt de vista, però em fa por pensar com serà un estat on les senyores de les Corts no es volen barrejar amb els 'pollosos' de les CUP per a fer un estat nou. I por em fa pensar com voldran que sigui aquest nou estat. Potser caldria que recordessin allò que diuen els castellans 'juntos pero no revueltos'

Jordi: Jo crec que tot això de llistes separades o juntes realment ha estat una collonada i ens ha fet mal. Primer perquè anem a veure... per aconseguir unió per fer un estat nou hem d'anar en llistes separades??? Aquest raonament ja fa una mica de pena. I segon perquè una cosa penso que hi ha molta gent que no la té clara: si el 27S no aconseguim la independència ja ens podem preparar perquè tenim un gran perill de desaparèixer com a poble. Això la gent potser ho hauria d'anar interioritzant d'una vegada.

Publica un comentari a l'entrada