dijous, 4 de desembre del 2014

Una pedra sagrada de Barcelona

(Encetem un micaco petri…)

Fa temps ja vaig parlar aquí de l'Església de Sant Jaume i vaig explicar-ne alguna batalleta associada, però evidentment els edificis antics i cèntrics de ciutats com Barcelona sovint tenen diverses batelletes associades, i aquest no podia ser una excepció.

Església de Sant Jaume - Interior

I és que segons la tradició popular, a l'interior de l'antiga església es guardava la pedra que serví de tribuna a l'apostol Sant Jaume des d'on predicava al poble quan va fer estada (llegenària) a Barcelona en el seu (també llegendari) viatge evangelitzador per les terres de la Hispània romana. Assegura la tradició que, al traslladar el temple i fer les reformes de la nova seu a mitjans del segle XIX, amb aquella sagrada pedra es féu l'escultura de Sant Jaume que hi ha actualment a la façana de l'edifici.

Església de Sant Jaume - Porta

Tot i que sagrada, sembla ser que la pedra no tenia la mida necessària per a fer l'imatge sencera i per això la testa del sant es va haver de fer amb una altra pedra que, potser no tan sagrada, si que va ésser molt útil al creador de l’obra. O almenys això diuen...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Segur que ningú se'n va adonar. Tant si eren sagrades com si no, les dues pedres eren pedres igualment.

Oliva ha dit...

...COM LAS "BAIAS"DE NO SE QUE,TAN DE MODA FA UN PARELL D'ANYS?.

Publica un comentari a l'entrada