dijous, 10 d’abril del 2014

Illes, croquetes i espai sideral

(Encetem un micaco variadet…)

Fa uns anys va aparéixer a les pantalles televisivies FireFly una sèrie de televisió un xic estranya, ja que al seu argument reunia tant detalls típics dels westerns com de les sèries de ciencia-ficció. Aquest fet que podia semblar xocant en aquell moment actualment és anecdòctic ja que, per exemple, "el procés català" ja reuneix elements tants dispars com: la illa de Robinson Crusoe, l'islamisme, les croquetes, el feixisme, els viatges eterns per l'espai sideral, Ítaca, les cadenes humanes, la bombona de butà, les bronques de Margallo a ambaixadors estrangers i uns quants altres que de ben segur m'oblido.

Aquesta setmana el Parlament de Catalunya va presentar al Congreso de los Diputados la sol·licitud de transferència de la competència necessària per a poder realitzar el referèndum del 9 de novembre. Evidentment, la resposat ja la sabíem abans de anar-hi, però era una d'aquelles coses que s'han de fer, no tant per Espanya sinó de cara a la comunitat internacional.

M'agradaria fer notar quatre coses que es van dir en aquell debat :

Mariano Rajoy : "No és veritat que es persegueixi la llengua catalana".

Es persegueix el model d'immersió lingüística al Principat de Catalunya, s'ha eliminat a les Illes Balears i s'eliminen línies en valencià al País Valencià, a l'Aragó se l'ha canviat el nom a la llengua i el PP, entre altres, impolsa el no reconeixement de la unitat de la llengua. A més, no s'ha demanat en cap moment per part del Gobierno Español que el català sigui una llengua oficial a la Unió Europea.

Mariano Rajoy : "Mai en la història Catalunya ha tingut tant autogovern com ara. [...] L'autogovern català no existiria sense la Constitució".

Des del segle XIII al segle XVIII l'òrgan legislatiu del Principat de Catalunya van ser les Corts Catalanes, on estaven representats el poder reial, els nobles (militars) i l'esglèsia. Evidentment no depenia de cap altra cort o organisme de fora del Principat.

Mariano Rajoy : "No vull acabar sense parlar d'allò de què vostès no parlen: dissenyen un futur idíl·lic, ni tan sols esmenten l'evidència que Catalunya seria més pobra i sortiria d'Europa, de l'euro i de les Nacions Unides".

Una de les tesis més repetides des de l’àmbit independentista és que la independència et proporciona millor eines per a gestionar el present, el futur i els seus reptes. Dir que seràs més pobre o més ric, que estarà dins o fora de la UE, de l'Euro i de la ONU és més un exercici de vident que no pas de dirigent polític.

Mariano Rajoy : "El que vostès estan oferint és el més semblant que es poden imaginar a l'illa de Robinson Crusoe".

Tal i com comentava en Dan, aquesta illa és un petit paradís...

Rosa Díez : "Se ha dicho aquí que los catalanes no viven oprimidos. No es verdad. En Catalunya, los ciudadanos no nacionalistas viven oprimidos y no pueden ocupar el espacio público"

Això és simplement mentida. De fet a Catalunya han convocat concentracions i manifestacions des dels Ciutadanos a la Falange. Una altra cosa ben diferent és que no puguin ocupar "el espacio público" perquè són poquets poquets...

Amb aquest argumentari… encara s’estranyen que ens volguem independitzar?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

No era a casa quan es va fer el debat, però a la nit em vaig posar alguns parlaments, els que m'interessaven, per veure com va anar. Vaig sentir la Marta Rovira i en Joan Herrera, que havia llegit que ho van fer molt bé. També vaig sentir la Rosa Díez i em va agafar molta, molta urticària. És una dona desagradable, mofeta i molt poc respectuosa, parla de manera ofensiva i com per sobre l'espatlla. A banda de dir mentides, és clar. A en Rajoy no em vaig molestar a escoltar-lo, més enllà del que vaig veure al 2324. No em cansaré de repetir-ho, espanya té un president patètic que em genera vergonya aliena. Que se'l quedin per ells, mentre nosaltres vaguem per l'espai exterior, a veure què tal els va als espanyols amb aquest govern (i sense els diners de la pobre i isolada Catalunya).

Jordi ha dit...

Són els intents de sempre d'amagar la seva visió real i única: Catalunya és una terra que els pertanya a ells i poden fer i desfer sense comptar amb els seus ciutadans que això si, tenen l'obligació de pagar.

Si serem més o menys rics, si serem més o menys reconeguts és una cosa que l'hem de decidir a aquí, no allà.

Anònim ha dit...

Justament fa 4 dies he començat Firefly, de moment no la recomano, tot i que es deixa veure... Ja en parlaré amb més calma al bloc quan l'acabi.
Ah... que el post realment va de política? ui quina mandra...

Oliva ha dit...

A MI EN TAL DE PERDELS DE VISTA,QUALSEVOL LLOC,FINS L'ESPAI SIDERL SERA BO...EP¡QUE NO HAN SURTI AN RUBALCAVA DIEN ALLO DE "YO SOY TU PADRE",,,QUE LLAVORS POT SER PERILLOS

Publica un comentari a l'entrada