dimecres, 5 de març del 2014

Whatsapp, boletes i ànecs

(Encetem un micaco social…)

Aquest any en Micaquet ha començat el col·legi, i amb el col·legi ha vingut el "fantàstic món” de les relacions socials amb els pares dels altres nens. Així arriba un bon dia en que, no saps com, però apareixes enmig d’un grup de Whatsapp, i això que us puc ben assegurar que jo ja li tinc mania al Whatsapp aquests dels nassos i no l'utilitzo pràcticament mai.

Però bé, ja hi ets i encara que no diguis res no pares de veure com apareixen missatges i més missatges de temes molt diferents. A la major part no els faig ni cas, però de sobte un em va cridar l’atenció: “tengo el niño como resfriado, qué les dais?” Uii… de seguida una resposta “yo les doy unas bolitas que se llaman oscilococium” i ja vaig pensar, ‘quan trigarà en sortir la famosa paraula?’… i menys d’un minut després ja podia llegir-la : "son de homeopatía??" I, evidentment, ho eren...

Homeopatía… una de les paraules favorites en aquell conjunt de pares. Confeso que em produeix certa preocupació veure com gent de la meva edat malfia de la medicina científica 'tradicional' (sobretot de les vacunes) i confia cegament en les propietats de la homeopatia.

Per curiositat vaig cercar el 'oscilococium' aquest per internet... i mireu el que vaig trobar :


El Oscillococcinum es un producto homeopático que, según su fabricante, alivia los síntomas de la gripe


Los ingredientes son:

* Activo: Anas Barbariae Hepatis et Cordis Extractum HPUS 200CK (extracto de hígadoy corazón de pato de Berbería).

* Inactivo: 0.85g de sacarosa (azúcar común), y 0.15g de lactosa (azúcar de la leche).


Método

1. Llenar una botella estéril de litro con una mezcla de jugo pancreático y glucosa.

2. Coger un pato silvestre, cortar su cabeza y extraer su hígado y su corazón.

3. Añadir a la botella 35 g del hígado y 15 g del corazón.

4. Dejar la botella en reposo durante cuarenta días; hígado y corazón se disolverán.

5. Llenar un recipiente limpio (no importa el tamaño) de agua ultra pura.

6. Añadir al recipiente una gota del extracto contenido en la botella

7. Agitar enérgicamente ("sucusión" en la terminología homeopática).

8. Vaciar el recipiente.

9. Volver a llenar el recipiente con agua pura.

10. Repetir los pasos anteriores (agitación, vaciado y rellenado) 200 veces.

11. Usar el agua obtenida para empapar tabletas de lactosa de 5 mg.

 

Potser us preguntareu perquè un ànec… bé, segons uns perquè els ànecs salvatges són portadors de la grip. I perquè el fetge i el cor? Bé, segons un doctor d’aquests homeopàtics els antics …

«... consideraban el hígado como sede del sufrimiento, todavía más que el corazón, lo que constituye una perspectiva muy profunda, porque es en el hígado donde se producen las modificaciones patológicas de la sangre, y también el lugar donde la energía del músculo cardíaco sufre un cambio permanente.»

Confesso que aquest 'mètode de preparació' el trobo més pròxim a les pòcimes de Panoràmix que a la medicina moderna, la veritat. Però ara seriosament... quin mecanisme de prevenció trobeu més raonable que funcioni? el d'una vacuna o el de la substància resultant d'aquest procés (que, per cert, és aigua...)?

Ja sabem tots que contra els prejudicis i les creences de la gent poca cosa es pot fer, així que jo seguiré amb la meva filosofia de vida i ells a la seva. Però realment, hi ha casos en que costa molt mossegar-se la llengua per no tenir un sidral liat...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

5 comentaris:

Daniel ha dit...

La energia del músculo cardíaco sufre un cambio en el hígado... De quina manera educada és pot fer notar que aquesta frase és un munt de collonadas absurdes dignes d'un incompetent ignorant o estafador?
Cada vegada que ho intento em diuen que estic a sou de les farmacèutiques. No és cert, però fins i tot en el cas que efectivament ho estigués... tot allò seguirien sent collonades absurdes dignes d'incompetents ignorants o estafadors.

Sergi ha dit...

Aquí un bioquímic que ha flipat mandarines amb la preparació del producte en qüestió. Només dir que al laboratori, per netejar un erlenmeyer o qualsevol altre recipient després de fer una barreja, es renta amb aigua de l'aixeta i després destil·lada com a molt un parell de cops, i es considera que està perfectament net per tornar-lo a fer servir per qualsevol altre cosa. 200 rentats...? Si ja pensava que aquesta gent són uns malalts i uns estafadors, això m'ho confirma. No sé per què ja sabia que em trobaria un comentari d'en Dan quan he començat a llegir...

Trobo preocupant com està calant el missatge de l'homeopatia a la societat, fins i tot en companys de classe meus... i us asseguro que jo no estic a sou de les farmacèutiques, ja m'agradaria!

Jordi ha dit...

Dilució a l'infinit. És com s'anomena un sistema de descontaminació de petites quantitats. diluint repetides vegades. Això l'és. Quina estafa més gran. El missatge de l'homeopatia gran part de la gent ho confon amb tractaments tradicionals tipus utilització d'herbes. I no els hi diguis que això és una estafa que et diuen de tot.

Anònim ha dit...

Jo encara flipo com es legal vendre aigua a la gent a preu de medicament. I el que es pitjor, afirmant que serveix per alguna cosa! Tants anys d'evolució de la medicina perquè el que acabi triomfant sigui això? Què li passa a la societat?

Carquinyol ha dit...

Daniel: Sí, jo també hauré d'estar a sou de les farmacèutiques sense saber-ho...
Xexu: A mi també em preocupa company, i és que no em podia imaginar que tingués tanta difusió aquestes coses.
Jordi: Jo crec que és això, que es pensen que l'homeopatia és quelcom natural. I no s'equivoquen, l'aigua és molt natural ;)
Pons007: Que és més fàcil creure en màgia que no pas informar-se... i mira que a mi m'agrada la màgia, però no d'aquest tipus

Publica un comentari a l'entrada