dilluns, 11 de novembre del 2013

El valencianisme del PP

(Encetem un micaco valencià…)

Durant molt anys Canal 9 ha estat un dels pilars del 'valencianisme' entès a la forma del PP. Els altres dos pilars han estat l'enaltiment de certes manifestacions culturals (bàsicament en la seva vesant més folklòrica) i els grans esdeveniments que 'posaven a València al mapa'. El més curiós d'aquest 'valencianisme' és que té les pitjors característiques dels nacionalismes radicals sense ser-ho, ja que la seva base és totalment coincident amb el nacionalisme espanyol. Potser ho podríem anomenar 'ultraregionalisme valencià', una forma de potenciar els símbols identitaris vinculant-los i assimilant-los a un nacionalisme foraster.

Aquest model que havia funcionat durant molts anys va començar a fer aigües paral·lelament a la crisi just quan un dels seus pilars, els grans esdeveniments, es va ensorrar fent aflorar les corrupteles del partit governant alhora que tallava el discurs d'excel·lència d'imatge internacional que havien utilitzat per distreure a bona part de la gent dels desastres domèstics.

Aleshores el PP es va tornar aferrar a la bandera de València i va tornar a erigir-se com a únics defensors de 'valenciania'...

Retall notícia PP La Pobla
Retall notícia Las Províncias

... arribant al punt de fer passar 'exàmens de valenciania' als contraris, ... cosa que si hagués passat més al nord hagués desfermat un escàndol colossal.

Retall notícia Levante-EMV

Així les coses no està de més fer un breu recordatori del que ha fet el PP per la 'valenciania' aquests darrers anys:

· Ha endeutat enormement al País Valencià fent grans esdeveniments (F1, America's Cup, visita Papa) que han estat un desastre econòmic.

· Ha estat incapaç d'aconseguir infraestructures claus pel país com el Corredor Mediterrani. El que han venut com a gran èxit (AVE a Madrid) ha estat fent per interessos purament de Madrid.

· Ha perseguit cada vegada més la llengua a l'escola i als mitjans de comunicació.

· Ha retallat l'estat del benestar, sobretot en educació i sanitat.

· Ha menyspreat a les víctimes i llurs familiars del pitjor accident de metro en la història d'Europa.

· Ha fet desapareixer la banca valenciana (CAM, Banc de València, Bancaixa)

· Ha fet una política agraria nefasta que fa que els camps estiguin més abandonats que mai.

· Ha permès que els grups feixistes tinguin una impunitat vergonyosa.

Aquests han estat les grans actuacions del PP per a defendre la 'valenciania', al país i als seus habitants. Aquests són els grans defensors de 'la millor terreta del món'. Amb defensors així... qui necessita atacants ?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP ha fet lo millor per València! Lo millor per enforsar-lo vull dir...

Sergi ha dit...

A València hi ha tanta gent que s'embutxaca diners a costa dels valencians que la situació que es viu allà és inexplicable. Cal un gir de 180º, però qui serà capaç de donar-lo? Les alternatives no excel·leixen tampoc, oi?

Carquinyol ha dit...

pons007: hagués costat fer-ho millor... pitjor vull dir !

xexu: Compromís sembla ser que de moment genera certa il·lusió, però és un poti-poti certament estrany que ja veurem per on ix...

Jordi ha dit...

Allò és com un camp obert a la corrupció on fins i tot dins el PP es barallen per les seves "zones"

Publica un comentari a l'entrada