divendres, 19 d’octubre del 2012

El culpable de l'apocalipsi

(Encetem un micaco identificador…)

Mentre la llista de respostes des d'Espanya de l'anterior apunt no para de créixer dia rere dia, anem a mirar uns altres detalls d'aquests temps que estem vivim. Si els darrers temps ja feia força angunia llegir les notícies, aquesta darrera setmana encara en fa més. I tot gràcies a l'estratègia de la por que han posat en marxa els partits espanyolistes mirant d'endimoniar tant com poden la possible independència del Principat. Això ha fet que tant n'Alícia Sánchez-Camacho com l'Albert Rivera s'hagin transformat en autèntics profetes de l'apocalipsi, i no passa dia sense que ens recordin que ens cauran al damunt les set plagues bíbliques i totes les malediccions del món mundial si ens atrevim a atacar l'immaculada unitat sagrada d'Espanya.

A tot això s'ha d'afegir les "informacions" que ens arriben des dels mitjans espanyols. Si hom veu, per exemple, els diferents programes que cadenes com Tele 5 dediquen a la ventada independentista veurà, sorprès, la gran atenció que presten als abans esmentats profetes de l'apocalipsi (de fet no sé com encara no han fitxat al sr. Rivera per a presentar algun programa) i que a Espanya sembla arrelar la idea de que el gran promotor de la independència és CiU amb n'Artur Mas al capdavant com a gran culpable de l'apocalipsi que s'aproxima.

I tot i que per aquí tots sabem que n'Artur i molts dels seus amics independentistes, independentistes, allò que s'anomena independentistes no ho són pas gaire, això no sembla importar-los pas gaire I mira que deixant anar pistes de que ells no són ni molt menys el nucli dur de la independència, com ara inventar-se un pacte fiscal del tot utòpic, mirar de no pronunciar la paraula "independència" mai, parlar d'una cosa estranya anomenada interdependència o el, més utòpic encara, confederacionalisme. Per aquí tots sabem que CiU no ha generat l'independentisme, sinó que CiU l'ha abraçat quan l'ha passat pel davant. Com potser que a Espanya això no ho sàpiguen ?

Jo he arribat a pensar que, de fet, no ho volen saber. I això em té força confós ja que tots sabem que el major perill per a la independència del Principat és, ara mateix, que CiU obtingués majoria absoluta el proper 25N. És aquesta una estratègia per afavorir que la gent voti CiU? Els interessa tant personificar les pors de la ruptura de l'Estat en un cert personatge/partit que no veuen més enllà? No sé pas la resposta a aquestes preguntes, però sembla ser que ens volen fer creure, a cop de repetició, que la independència serà tot un desastre apocalíptic i que el moviment independentista es bàsicament culpa de CiU.

I jo, quan més els escolto, més ganes tinc de ser independent i de que CiU no tingui majoria absoluta...

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

El porquet ha dit...

La opinió espanyola que CiU és l'artífex d'aquest moviment independentista ja mostra que ni entenen res ni, com diu el bo de l'Iniesta, no ho volen entendre.

I ara ha sortit el gran Asnar per dir que en Mas serà penalitzat legalment... ho diu un tio que va enviar exèrcits a matar amb l'excusa d'unes suposades armes de destrucció massiva que mai es van trobar i que, per tant, és ell qui hauria d'haver estat jutjat i tancat per assassí.

Sergi ha dit...

Una majoria absoluta no afavoreix mai. Es converteix en una dictadura, sigui del color que sigui. Per això ens interessa que CiU guanyi, perquè ara s'han fet abanderats de l'independentisme, però que necessitin per governar el suport dels partits realment sobiranistes, perquè no es despistin. Veurem si aconseguim això, jo no votaré CiU, això segur, ja els votarà prou gent.

Pel que fa a la visió d'això fora d'aquí, crec que ja els va bé centrar les ires en un únic focus. És més fàcil generar pànic si hi ha una cara visible a qui atribuir-lo. No m'atreveixo a valorar què els mou, potser sí que hi ha interessos ocults de centralitzar tant la por, però no puc acabar d'entendre aquest afany de manipulació i de no donar la informació com és.

Tot i això, penso que CiU està fent bona feina de moment, i si no estan dient les mentides més grosses de la història de Catalunya, ens pot portar a bon port, o almenys iniciar aquest camí. No serà fàcil, però si no es va pas a pas i es vol fer de manera animal, com proposen alguns, em sembla que sortirem perdent. Ara, si CiU té majoria absoluta i després surt dient que era broma, que d'independència res, jo penso que hi haurà defuncions i apedregaments. Jo d'ells no jugaria amb les il·lusions de la gent.

zel ha dit...

A mi m'escamen, i molt, les festejades de n'Artur, com li dius tu...ai aiai! Dels altres, només n'espero fuetades.

Carquinyol ha dit...

El Porquet: Jo no ho acabo d'entendre. Són així de rucs o ens volen vendre Mas com independentista ?

XeXu: Jo coincideixo amb tu que CiU ha fet algunes actuacions dignes en tot aquest afer (però no m'oblido pas de les retallades...). Ara bé, en malfio del que faria amb majoria.

zel: Jo també estic escamat. Gat escaldat...

Publica un comentari a l'entrada