dimecres, 23 de novembre del 2011

Allò que en Duran callava


((Encetem un micaco de revelacions...)

Us en recordeu d'allò que va dir en Duran abans de les eleccions?…


Notícia Avui

... doncs no ha calgut que passessin gaires dies per saber de que parlava ...

Notícia Avui

... reducció de sou als treballadors públics, una nova taxa 'moderadora' en sanitat, una nova taxa al combustible i pujades en l'aigua, el transport públic i les taxes universitàries. En Mas ens assegura que ho fa per mantenir l'estat del benestar, però ves tu quines coses que per a fer-ho el que fa es encarir l'accés a la sanitat, a l'educacio i als serveis bàsics !!.

Us heu fixat que tots els nous impostos són impostos indirectes? En aquesta mena d'impostos tothom ,tingui renda més baixa o més alta, paga el mateix . I és que respecte els impostos directes, que fan referència a la renda o patrimoni de cada persona, no n'hi ha gaires notícies, excepte l'anunci que no es tocarà la fiscalitat de les rendes més altes (que diuen paguen fins un 49%) i el cas de l'impost de patrimoni que semblen aplicar a contracor i de forma extremadament relaxada en alguns casos.

Què vol dir això ? Que la crisi la seguim patint i pagant sobretot els pobres: a una persona que cobra 600€ que li pugin un 2% l'aigua és un drama; a una persona que cobra 3000€ és una molèstia. També serà interessant veure quin augment pateix el transport públic i quin la benzina. Respecte els treballadors púbics res de nou, els tornen a castigar per haver enfonsat els bancs i el sistema, talment com als banquers sense escrúpols, els amos de grans immobiliàries i especuladors sense vergonya en general… oi?

Ironies apart, hi ha coses que no acabo d'entendre. Així, per exemple, per combatre l'ús abusiu del sistema sanitari, no seria millor posar-hi mecanismes per detectar-ho i evitar-ho en comptes de fer passar a tothom per caixa? És que realment el que sembla és que volen fer calaix aprofitant el discurs que ha utilitzat la SGAE tota la vida amb els drets d'autor. Una altra cosa que no tinc gens clara és això de la fiscalitat de les rendes majors; a veure, a mi ja em sembla bé que a les rendes més grans els hi facin pagar un 49% de màxim, però em pregunto si els trams de fiscalitat de les rendes més baixes està en consonància amb aquest màxim. Per últim, i com ja vaig comentar al seu dia, no acabo de veure gens clara la legalitat de tornar a baixar el sou als treballadors públics dues vegades en dos anys de forma unilateral passant-se per l'arc de triomf els convenis i demés acords. Per cert, segueixo trobant a faltar mesures dràstiques contra el frau.

Però no passa res, ja que sembla ser que per la nostra terra estem tots els pobres estan força contents d'haver de pagar el que no paguen els rics i per això votem a partits de dretes, ja siguin espanyols o amiguets d'aquests.



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Les rendes més altes poden posar-se la fiscalitat que vulguin. Pagaran molt menys amb enginyeria financera. I moltes vegades aquestes rendes elevades no estan justificades: enfonses un banc, te'n vas amb indemnització i tot (milionària) i ve l'estat a cobrir els deutes...amb els nostres diners, no els d'ells.

Sergi ha dit...

Hem de sortir de a crisi, les mesures no acabaran aquí. Properament faran pagar per respirar, en sortiran molt perjudicats els asmàtics. A més, es cobrarà un impost per mastegar el menjar, si mastegues massa digeriràs millor i no tindràs tants problemes de salut, per tant no justificaràs la sanitat. També, com vaig llegir a no recordo quin llibre, no sé si Blade Runner, ens faran pagar per obrir i les portes per sortir de casa o entrar als llocs. Acabarem pagant molt més del que percebem, potser així, i només així, els rics i poderosos podran sortir de la crisi que no tenen.

Carquinyol ha dit...

Jordi: Per això comentava que de combatre el frau res de res ;)

Xexu: No donis idees !!! ;)

Publica un comentari a l'entrada